Tečie nám do domu. Je fólia na obrázku parozábrana?

Dobrý deň, v podkroví pod strechou sa nám zráža vodná para a následne kondenzuje voda resp. ľad, ktorý sa po oteplení mení na vodu a tá nám tečie do izieb v nižšom poschodí. Mám obavy, že použitá fólia (na obr.) neplní svoju funkciu parozábrany. Na dome je plechová strecha, asi pred 10 rokmi sa zateplovalo podkrovie. Pod plechom je medzera potom nekontaktná poistná hydroizolačná fólia JUTAFOL D - 110. Ďalej 2-3 cm medzera a izolácia (sklená vata) a ďalej parozábrana. Takto by to malo byť v poriadku. Problém je v tom, že som si nie istý či predmetná fólia je naozaj parozábrana. Prosím, nemá niekto skúsenosti s takouto fóliou (na obrázkoch), je to naozaj parozábrana? mne sa nezdá.
Odpovedať
cau kamarat mal tak isto problem s tym ze mu zamrzala voda v spice strechy kedze tam nieje izolacia. nie som si isty ci to tam robi aj tebe.ma tak isto plechovu strechu.ale zistili sme ze ju mal slabo odvetranu tak tam dal este nejake odvetravaky to su tie stresne v tvojom pripade plechove.odvtedy uz na druhu zimu problem nemal.ale on ma novostavbu.to je folia ktora zakryva izolaciu z vnutra izby?ak ano tak aj ja mam taku podobnu tusim ju nazyvali reflexna aby odrazala teplo smerom von.neviem ci som ti pomohol.
Odpovedať
Vďaka za odpoveď, presne tak, to je folia ktora zakryva izolaciu z vnutra izby. Mne nepripadá ako reflexná, ta by sa mala viac lesknúť. Tato sa neleskne (mozno na obrazku so zapnutym bleskom), toto mi pripadá ako nejaká vrecovina, alebo niečo také.
Odpovedať
ja nechapem ci mas strechu zaizolovanu az do spica alebo tam mas kliestiny a este odkladaci priestor a tam to zamrza a tam vidis ze je namraza?kade ti to steka do izieb vsak tam je este izolacia nie?skus to lepsie vysvetlit.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri dôlezite je to aka je ta parozabrana a ako je spravena.Tato folia na obrazku nema nic s tym ze ti zateka.Skôr je mozne ze je folia zle ulozena.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@ramonn @blacksr tak ako ste dopadol.? Bola to parozábrana alebo nie.? U nás použili niečo podobné...
Odpovedať
táto folia mi príde skor na zakrytie sena ako použit na strechu pod krytinu ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@benders nie že pod krytinu, ale bola použitá ako parozábrana...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?