Strešná krytina Röben

Chcem sa spýtať, či má niekto osobné skúsenosti so strešnou krytinou Röben, staviame dom a uvažujeme o tejto krytine. Zatiaľ sme o nej počuli len chválu, ale nedávno sme zasa vypočuli jeden negatívny názor. Mali sme vybratú Monza Plus, gaštanová glazúra. Tiež sa chcem spýtať, či niekto neviete o nejakej hotovej streche s touto krytinou v Trenčianskom kraji, najlepšie v okolí Trenčína alebo Púchova. Ďakujem
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
@nadka2 Tiež sme uvažovali o tejto krytine, ale vo farbe jesenný list. Odhováral ma od nej dodávateľ v stavebninách. Tvrdil že dávnejšie bola veľmi dobrá, že strechárom sa s ňou dobre pracovalo, ale v poslednej dobe to je vraj bieda. Ja mám ale skúsenosť s jej dodávateľom Dektrade, ktorý mi ma mail s výkresmi odpísal že kóty na nich nedokáže prečítať, pričom všetky ostatné firmy mi cenové ponuky dokázali vypracovať. Tak som za nimi zaskočil osobne aj s výkresmi, ktoré si nafotili a dodnes nemám cenovú ponuku, aj napriek telefonátom na firmu, lebo som po ich streche túžil. Tak som napokon kúpil Creaton Balance, ktorú mi schválil aj môj dodávateľ, napriek tomu že som ju nebral od neho. Dokázali mi urobiť lepšiu cenovú ponuku ako Tondach a to mám povrchovú úpravu glazúru.
Odpovedať
@alfa147 Tiež jednáme s firmou Dektrade, kde nám túto krytinu dosť chvália. Cenovú ponuku nám vypracovali bezproblémov, ale je to možno tým, že naše výkresy majú už dávnejšie, nakoľko nám dodávajú materiál na celú stavbu. Ale nikde inde sme túto krytinu nevideli, tesári v našom okolí o nej nepočuli, pokrývači s ňou nerobia... no tak nevieme...
Odpovedať
Profilova fotka
@nadka2 Áno oni ju vychválili aj nám, len ten ich prístup ma zarážal. Neviem, ale ako hovorím, skúste sa informovať na ten Creaton. Ja som strechy z neho bol bozerať mimo môj kraj, pretože nablízku nič nemali, ale ďalej ich bolo plno. Taktiež je veľkoformátový a aj lesklý. My sme totiž nechceli betónovú, tak som hľadal všetky možné pálené.
Odpovedať
@alfa147 Neviem ale si si istý že ten creaton balance ma glazúru ? Mam také info že to nieje glazúra. Čo som so zisťoval Tak Továreň na Tondach a Creaton /balance/ sú blízko pri sebe a vyrábajú z tej istej hliny. @nadka2 Ja som si dal spraviť cp. na: creaton balance roeben monza plus tondach creaton vyšiel najlacnejšie ale ten nieje glazúra roeben stredna cena tondach vyšiel najdrahšie. Vzal som všetky 3 ponuky a šiel som do tondachu, nech spravia nejaké ústupky. Tak uvidíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@budoman Sorry, sorry, nesprávne som sa vyjadril, nie je to glazúra ale lesklá engoba.
Odpovedať
Dobrý večer takže som čerstvy majitel komletne hotovej strechy od Robenu medena engoba a som spokojny, nebral som to z dektrade, bral som to od strechanet a možem odporučit, bral som komplet strechu od nich vratane okapov plechov atd atd. Pokrývač si chvalil material.
Odpovedať
Roben je u nás nie moc znama nema taku reklamu jak tondach alebo Bramac ale Roben je vyzorovo uplne iná krytina a tým je jedinečná bo na Slovensku je 90% strech od T alebo B.
Odpovedať
@nadka2 aj my mame roben, monza plus cierna glazura, na dome je uz druhy rok, je krasne leskla a zatial sme stale spokojni. Kamarat ma gastanovu glazuru, no sme v ZA kraji, co ti asi moc nepomoze... Ale ak chcete mat hnedu strechu a videli ste ju len na vzorke, tak ti poviem, ze na celej streche to vyzera ovela svetlejsie, nie do hneda, ale do cervena. Ten kamarat chcel cervenu strechu, jeho manzelka hnedu. Na vzorke vybrali gastanovu glazuru, ktoru si predsa len presadila manzelka a ked bola strecha polozena, manzel je vyteseny, lebo je v podstate skoro taka ako chcel on, do cervena (hlavne ked svieti slnko) a manzelka je sklamana. Davali ju pred 3 rokmi.
Odpovedať
my sme sa rozhodovali medzi Roben a Neslkamp. Obidve su porovnatelne kvalitne a vzali by sme Roben uplne v pohode, ibaze ten Nelskamp sme vydebatovali o nieco lacnejsie. Co sme mali informacie, Roben sa nam javil velmi dobre.
Odpovedať
@maco ZA nie je až tak ďaleko, dalo by sa zájsť aj tam... ešte nám krov nestojí, takže asi tak do jesene máme na rozhodnutie čas, len sme počuli, že vraj ten les z krytiny časom opadne... no snažíme sa nájsť na krytine pozitíva, lebo sa nám fakt páči a už sme boli pre ňu dosť rozhodnutí... Odtieň sme mali presne ten gaštanový, máme doma aj jednu vzorku škridle a môžem povedať, že skutočná farba dosť verne zodpovedá farbe v katalógu a táto sa nám páči, takže by sme možno aj tú susedovu prišli obzrieť :-)
Odpovedať
@budoman To znamená, že Creaton je vyrábaný v Čechách? Resp. kde je výrobca Tondachu a teda aj Creatonu? Vieš zohnať bližší kontakt na výrobcov? Možno by bolo dobré osloviť ich priamo a nie cez nejakých predajcov.
Odpovedať
@marikoo Ponúkli zo strechanetu lepšiu cenu? Ak môžem poprosiť, kde by sme tú čerstnú strechu mohli vidieť, fakt by som ju chcela vidieť tak vcelku, nie iba jednu vzorku, predsa len skutočnosť býva skoro vždy iná, ako človek očakáva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@budoman Inak, tiež dobrý nápad o tých ústupkoch... môj manžel bol zozačiatku veľmi naklonený Tondachu, ale každý nás odrádza kôli cene..
Odpovedať
@nadka2 dom staviame v okrese Senec obec Miloslavov, ja som bral celu strechu na komplet od strechanet a cena bola určite lepšia... ano v skutočnosti to vyzera naozaj inač ako na obrazku alebo tej ukažkovej tabuli.
Odpovedať
@nadka2 No to je zbytočné na creaton som mal ponuky od 3 firiem a ceny sa nijak nelíšili.
Odpovedať
Profilova fotka
máme čerstvo robenú strechu s krytinou roben jesenný list,vychádzala drahšie ako tondach,ale som ju strašne chcela,konkrétne moju majú v Trnave niekoľko rokov a je krásna a niekde som čitala,že kvalitnejšia ako Tondach,s mojím strechárom sme to prebrali a vybavil nám roben v cene tondachu,je krásna a jedinečná.
Odpovedať
@nadka2 tak potom kludne napis, mozeme sa dohodnut a pozriet to. "že vraj ten les z krytiny časom opadne" myslela si lesk? Ako opadne? Ze napr. vplyvom pocasia zmatnie a uz nebude strecha leskla? Ci ako to mysleli?
Odpovedať
@maco Samozrejme som myslela lesk :) ospravedlňujem sa za chybičku... No sama neviem, nakoľko skúsenosti nemám, vieš no to sú len také reči "jedna babka povedala" .... vyjadril sa nám takto jeden pán, ktorý vraj krytinu pozná a že jednoducho časom zmatnie, popráska... no neviem odkiaľ to nabral
Odpovedať
@aristka Ahoj, prosím ťa, mohla by si pridať fotku vašej novej strechy? Tiež uvažujeme nad touto krytinou. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
máš ju v albume...
Odpovedať
Profilova fotka
máš ju v albume... @zabka8
Odpovedať
@aristka Ďakujem, tak už som sa viac-menej rozhodla ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@budoman Prosim kto vam robil cenovu ponuku na creaton a kolko vysla Dik?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ivaha zhánaš creaton?ak áno aký?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nemáte niekto strechu roben alebo nelskamp v okolí handlovej? Neviem sa rozhodnúť medzi týmito výrobcami. Ktorý výrobca je podľa Vás lepší?
Odpovedať
Zdravím máme doma zatial len kupenu roben monza plus gaštanovu a vyzerá dobre aj sa celkom dobre asi snou bude robit. cena prijatelná. ak chcete pridite pozriet.
Odpovedať
@ozrik Aj ja zdravím. Vzorky Robenu mám, ale chcel som to vidieť na streche. Chcem buď Piemont Tobago glazúru alebo Piemont Antracit engobu. Ak by niekto mal takú strechu, tak určite by som sa prišiel pozrieť. Ďakujem za ponuku, keď to budeš mať na streche, prídem pozrieť..
Odpovedať
@marikoo ahoj, prosim ta , rada by som sa informovala, ako si spokojna s krytinou Roeben? :-)
Odpovedať
ahoj @brumka111 super vzhlad, ktorý sa nedá zamenit so žiadnou konkurenčnou značkou dáva Robenu velke plus, u nás nieje moc známa táto značka nakolko tu nemá také silne zázemie ako tondach,bramac,atd... samozrejme cena je určite porovnatelna s konkurenciou ak nie lepšia... Možem doporučit predajcu Strechanet, su to internetové stavebniny. Objektívne je velmi krátka doba,aby som vedel povedat či je tento výrobca kvalitný,to ukáže až čas-15,20rokov... Glazura,povrch na škrídle je lesklá, výzerá akokeby si mala strechu z perníkoveho cesta :)
Odpovedať
@yffad Ja dával creaton
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?