Strešná krytina na starší dom

Kúpili sme starší dom, kde chceme riešiť aj podkrovie. Máme dilemu, akú krytinu použiť, či poplastovaný plech s lepšou izoláciou alebo klasika Bramac, ...?
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi na statike domu, schopnosti a stavu krovu. Najcastejsie na starsie domy sa dava plech.
Odpovedať
Profilova fotka
aka strecha tam je? budete aj nadstavovat a robit novu strechu, ci pouzijete stare tramy a na ne date novu len krytinu? fotky strechy, tramov, konstrukcie strechy by pomohli
Odpovedať
Profilova fotka
Asi ten plech.... Je to značný rozdiel v hmotnosti oproti betónu. Len som nepochopil tú myšlienku ..."plech s lepšou izoláciou alebo klasika Bramac..."....(?) Či dáš plech, alebo bramac, alebo asfaltový šindel...... - musíš použiť predpísanú skladbu materiálov, vrátane paropriepustných a parobrzdiacich fólií... A čo sa týka tepelnej izolácie, dnes sa pod 35 cm (!) nedáva, pretože by sa v tom podkroví nedalo v lete bez klímy existovať... ;-)
Odpovedať
Samozrejme ide o statiku, ale tak isto o vek a vzhľad starého domu. Plech je klasické riešenie bežných starších domov, ktoré nspĺňajú stat. podmienky pre vysoké hmotnostné zaťaženie múrov. Pri mnohých starých domoch nie je urobený železobet. veniec, takže ide hlavne o to do akého rozsahu opravy strechy zainvestujete a z čoho sú postavené múry. Tiež treba prihliadať na vzhľad. Mne osobne na mnohých krásnych architektonicky starších domoch plech vizuálne prekáža. Je to ako dať na drevenicu plastové podhľady.
Odpovedať
Idete rekonstruovat starsi dom, potrebujete stavebne povlenie, cize projekt. Architekt, statik atd atd. A je po dileme ;-)
Odpovedať
Krytinu by som tiež riešil až nakoniec, ale konkrétne Bramac má v sortimente krytinu Renova, ktorá sa hodí na rekonštrukcie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?