Strešná Krytina Bramac/Beton, Keramika/ alebo Talianska/Španielska palena škridla?

Dobrý den, staviame dom, bungalov zhruba 190m2 okolie BA. Velmi dlho riesime krytinu a nevieme sa rozhodnut. Cely bungalov sme chceli niest v style rustikalnom, palena skridla, nejaky tehlovy plot, prip. aj nejake mini kamenne oblozenie na fasade. Po roznych diskusiach s dodavatelmi krytin Bramac, VilaTesta alebo Talianskej palenej skridle v DS nam kazdy tvrdi nieco ine ohladne podmienok, do ktorych su ake vyrobene, ze Talienske/Španielske niesu pre SVk kvoli vsiakavosti atď, ze medzi vlnami na hrebeni alebo na narozi vznikaju priestory, kde to moc nejde zakryt a po case sa tam dostanu hlodavce, iní tvrdia ze to nieje pravda, ze su aj certifikovane z Nemecka, iny odporucaju od Bramac Adria alebo Braas Rubin 9.. My sme z toho uz fakt zufali, neviem teda ci ist teda do nejakej BRAMAC Klasik Protector cierna/mokka a dat na fasadu nejake tehlove obklady aby to aspon ten styl troska priblizilo,,,fakt neviem.. Prosim mate niekto nejake skusenosti s VilaTestou alebo Talianskou palenou skridlou, pripadne ako sa vam osvedcila podobneho stylu? Dakujem krasne za pomoc :) (pridavam foto vizualu predstavy)
Odpovedať
@vikktor Neviem, ako si na to finančne, keď uvažuješ nad materiálmi ako Vila Testa ... asi máš dosť prostriedkov - potom by si nemal mať problém s výberom. Vyberieš, ktorá sa ti páči najviac. Ak nie si až tak v balíku, tak nakoniec kvôli rozpočtu aj tak vyberieš medzi Bramacom a Tondachom. Stačí sa len rozhodnúť pre odtieň. Aj to Bramac Adria v 3 odtieňoch, Tondach tiež v 3 odtieňoch. Ak ti môžem dať tip - pozri si Terran Coppo. Bramac aj Terran sú betónové, Tondach je pálená. Ale ak chceš minúť na strechu viac, tak si kľudne kúp aj tu Villa Testa. Nasiakavosť nerieš. Ale nech sa rozhodneš pre ktorúkoľvek, všetky sú dobré. Ani jedna z nich nie je lepšia alebo horšia.
Odpovedať
@chrobak7 no praveze ja som VillaTestu este nedaval nacenovat, neviem v akej cenovej hladine sa pohybuje.. Co som vsak pozeral v Dunajskej Strede Talianske strechy /keramicka skridla/ s nemeckym certifikatom vysla financne velmi podobne ako Bramac Adria napr. a ta Talianska mi pride podobna ako Villa testa, preto som predpokladal, ze aj ta sa bude takto pohybovať. Takze porovitost nasiakavost neriesit ani v jednom pripade? A co k tym vlnam a medzerám vzniknutých na nároží a úžľabí?
Odpovedať
@vikktor Myslíš, že hlodavce budú liezť na strechu, aby tam v lete pod rozpálenou škridkou mali svoje brlohy? To skôr nejaké drobné vtáky by sa tam mohli uhniezdiť, ale tiež by som to nebral nejak tragicky, keby sa tam uhniezdi nejaký vrabčiak. A majstri dokážu spraviť tie hrebene a úžľabia aj u vlnitej škridle vodotesne. Kúp si takú, ktorá má povrchovú úpravu - engobu (ktorá je trochu matná) alebo lakovanú (ktorá je lesklá), tie nie sú náchylné na ušpinenie a sú odolnejšie voči machom.
Odpovedať
@vikktor mame Villa-Testa, zatial kratkodoba skusenost, subjektivne, asi jedna z najlepsich na trhu, ale mozno sa mylim ;-)
Odpovedať
@vikktor dam Ti taky hint (ako sa hovori na Liptove), zober skridlu do jednej ruky, do druhej ruky zober velky klinec a skus tym klincom prejst par krat po povrchu skridly ;-) potom sa pozri na povrch proti svetlu ... nasiakavost neries
Odpovedať
@chrobak7 pocuj, co je to za skridlu? znacka/odtien? velmi pekna je...
Odpovedať
@marek_norway To je ten Terran Coppo antická červená.
Odpovedať
@sgi320 Ako dlho a kde to mate postavené? Kolko m2 to cca je a zhruba ako vas to vyslo, teda ak sa smiem opýtať. Pikryvala vam strechu firma od Villa Testu, alebo ste to riesili vo svojej réžii?
Odpovedať
@vikktor najbližšia dedina pri BA, cca 200 je plocha strechy, necelý rok, cenu neviem, bolo súčasťou holodomu, riešila to montážna firma priamo od dodávateľa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?