Strecha / Veľké podvody.

Dobrý deň milí čitatelia a dopisovatelia tejto stránky, ako viete z iných mojich príspevkov v tejto sekcii "Strecha", prerábame strechu. Založila som túto tému z dôvodu, aby sa viacerým nestalo to, čo sa stalo nám. Prosím vás pekne, na náš dopyt ozvala sa nám jedna firma a tá nám ponúkla na predaj materiál, a to zvody, krytinu, fóliu. Súčasne nám poslala spolupracujúcu firmu na práce. Prišli dvaja páni, pol hodiny si kreslili podklady, náčrty, premeriavali a za pár dní nám poslali cenovú ponuku, ktorá obsahovala aj cenu práce a plus drevo na latovanie, krov sme nemenili. Následne sme chceli kúpiť krytinu a podmienka bola uhradiť zálohu 100 percent na materiál. Manželovi sa to nepozdávalo, nakoľko iná firma nám ponúkla, že ten istý materiál nám stačí zložiť zálohu len polovicu. Tak sme u druhej firmy objednali škridlu a drevo na latovanie presne podľa rozpisu, ktorý nám dali páni, ktorí strechu zameriavali. Prosím vás pekne, teraz nám robia strechu majstri a drevo, ktoré nám doviezli je nadoobjednané a nie je drevo teraz ani kam dať. Povedali nám majstri, že ten kto nám to takto vypočítal, že zrejme kalkuloval, že polovicu objednaného dreva zloží po ceste na inej stavbe, alebo si to odvezie k sebe domov. To sú podvody, čo ? Rozumela by som, ak by bolo dreva o 20 percent viac, ale raz toľko, tak to drevo vychádza na dve strechy. Potom je to tak, že okrem ceny za práce si takéto "firmy" účtujú aj za materiál, ale človek ako laik, si nemá ako overiť, či je správne množstvo dreva, škridle, kto vie, čo je jeden alebo dva kubíky dreva a podobne. Takže mnohé firmy zarábajú ešte aj takto. Ešte čakáme na zloženie škridle, má to byť 19 paliet, ale neprekvapilo by ma, ak by to boli aj 4.palety navyše. Pani v stavebninách manželovi povedala, že zvyšnú škridlu odkúpia späť. A preto som sa rozhodla, že založím túto sekciu. Po skončení prác tu uvediem všetky firmy a aj doklady a cenové ponuky na jednu a tú istú strechu. To budete "koukat". Zatiaľ pekný deň.
Odpovedať
@tinika11 tak ale plnenu papriku a par piveciek na obed hadam dostali, ci nie? :)
Odpovedať
@gashtaan sprostý príspevok / spam @tinika11 Moja známa prišla o zálohu vyše dvoch tisíc eur...ten čo im mal robiť strechu, neskôr zistili že má dlžoby kade tade ... ]-(
Odpovedať
@tinika11 aku velku strechu mate? My sme stavali bungalov a na strechu nam nepriniesli zdaleka 19 paliet :). Povedal by som, ze mozno tak maximalne 10. Ludia, na taketo vypocty vam staci pytagorova veta a mala nasobilka. To sa uci na zakladnej skole. (nedalo mi...)
Odpovedať
@leilak1 vobec to nebol sprosty prispevok. Pretoze pani namiesto toho, aby zobrala kalkulacku, tak riesila, ci ma dat majstrom najest a pivo.
Odpovedať
@leilak1 spam? citujem: "Spam je nevyžiadaná a hromadne rozposielaná správa"
Odpovedať
Profilova fotka
pani @tinika11 kusy lát viete spočítať... potom ich odmerajte v reze - strešné laty zvyčajne sú rozmer 5x4 cm, prenásobte 0,05 x 0,04 x dĺžka lát, dostanete kubatúru jednej strešnej laty, vynásobte krát všetky kusy, čo vám dodali a máte kubíky dreva. Snáď som pomohol
Odpovedať
Majstrov máme veľmi dobrých, mladí, pracovití chlapci a jeden starší majster je s nimi a všetko dozoruje. A kľudne im navarím, prečo by som nie, ak mám čas a som doma. Aj majstri sú len ľudia a zaslúžia si úctu. Tu som však písala o tom, že sú firmy, ktoré prídu, pomerajú a dajú Vám rozpočet. A Vy si nemáte ako overiť, či počet kusov plus mínus autobus sedí. Tak dôverujete. A takto sme dopadli s tým drevom, objednali sme podľa rozpočtu, čo nám vypočítal prvý záujemca o strechu a teraz máme dreva a dreva.....z toho logicky vychádza, že to bolo nadhodnotené na spotrebu a myslel si ten nepoctivý človek, že sa na to nepríde. Prosím pán topvideo, Ja som žena z domácnosti, Ja nebudem behať s metrom po povale, Ja som však dôverovala tomu človeku a vidíte ako som dopadla, mám drevo naviac a vždy je to lepšie akoby sme dali zálohu a nik sa neozval, ale toto som písala preto, aby si ľudia tiež dali pozor, že mnohé firmy aj nadhodnotia spotrebu a ak Vám napíšu že treba 5000 ks škridiel a potrebujete 4000 ks reálne, tak vedia že 1000 ks z každej stavby majú k dobru. To je ako by som Ja varila plnenú papriku z 5 kg mäsa podľa rozpisu a reálne by som uvarila len z 3 kg, a dve kg mäsa by som si nechala do inej kuchyne. Som obyčajná žena, ale podvody neznášam. Ani vo varení, ani v živote !
Odpovedať
@leilak1 áno moja, aj my sme to počuli, že je veľa prípadov podvodov, že vezmú peniaze a viac sa im nedovoláte a čo sa budete roky súdiť ? Ale kde, kto má mať na to čas a nervy. Radšej nedám peniaze vopred. Tiež sa nám na inzerát ozvala firma a chceli vopred sto percent, a som im aj povedala, priveziete, zložíte a dostanete zaplatené. A to im nevoňalo, že nebudú dávať svoje peniaze do tovaru. Tak čo sú to za firmy ?! Podnikajú a nemajú pár tisíc a s dodávateľmi, s výrobcami zmluvy, že im to môžu vrátiť. Veru, dajte si pozor, každý kto pýta vopred viac ako polovicu, to je podozrivé.
Odpovedať
@gashtaan Pán Gaštan, áno, aj dnes im varím, dnes im varím kôprovú omáčku s fašírkami, pivo im už nedávam, bojím sa, aby sa im niečo nestalo, ale ak idú večer zo stavby, pribalím im fľašu vína z mužovej pivnice, má tam plno a jemu to chýbať nebude a chlapci nech si dajú pred spaním.
Odpovedať
mate smolu, ze ste kupoval u firmy, ktora vam nerobila prepocet
Odpovedať
@tinika11 aj ked je to tvrde suhlasim s vyssie spominanymi prispevkami.Vyzerate na feroveho cloveka ale podvodnikov je vela a presne taky ako Vy na to doplacaju najviac.Odporucam si dat nacenit aspon tri styri cp aby ste mali zhruba prehlad co to bude stat,zalohy davat minimalne a ci davat ale nedavat plnenu papriku do toho Vam kecat nebudem ;-)
Odpovedať
"Ešte čakáme na zloženie škridle, má to byť 19 paliet," a ty mastri ktory Vam to teraz robia, nevedia spocitat spotrebu? tak aby ste este rychlo upravili objednavku? lebo za vratenie skridle vam budu isto uctovat par percent dole + dopravu... resp. aku mate objednanu skridlu ? vyrobca a typ ... najdete si na ich stranke potrebu na m2 (napr. 10ks), a jednoducho vypocitate kolko jej naozaj potrebujete.. ani krajove neni problem vypocitat, horsie uz s polovicnymi.. ale pre nich by to nemal byt hadam problem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pán Mário F., my máme aj polovičné škridle, pani povedala, že ak budú nepoškodené, že nám ich vezmú v pôvodnej cene. Ten pán čo nám robil ponuku to nadhodnotil, to je všetko. Drevo a škridle približne o 60 percent sú navýšené oproti skutočnosti, drevo už nebudeme môcť vrátiť, ale v najhoršom ho dáme do krbu. Nevieme ani čo s paletami, tie sa späť neberú a do kontajnera je ich škoda dať, manžel povedal, že ich dá pred dom a napíše, že sú voľné, kto chce nech si ich zoberie. Ale vždy lepšie, ako by sme dali zálohu a nik sa nám neozval. Lebo pán, ktorý prišiel prvý nám robiť ponuku, pýtal až 100 percent vopred a mali sme čakať 3.týždne na škridlu. Nemal ani kanceláriu, len vizitku. Tak to bol prvý záujemca, potom druhý boli, čo to počítali a nadhodnotili a teraz nám robia tretí a od rána do večera, až mi ich je ľúto na tom slnku.
Odpovedať
@tinika11 mozno drevo niekto kupi :) mne by sa tiez nejake zislo :D Skuste si dat inzerat tu (myslim, ze sa to da :))
Odpovedať
@tinika11 Ako joxe píše, určite skúsiť tie laty predať, aby z toho nebolo príliš drahé palivo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?