Strava a nápoje majstrom.

Ženy, majú nám prísť robiť strechu. Mám dilemu, či mám variť. Vždy som varila, aj pivo a malinovky som dávala majstrom, neviem, či sa to ešte dnes robí, ale je mi ich ľúto, ak si predstavím, že cestujú a potom robia. Manželovi je to jedno, vraví, že nech sa idú majstri najesť do bufetu, ale mne to jedno nie je. Predsa viem, ak je majster najedený, má aj lepšiu robotu a tak neodbehuje od roboty. Premýšľam už od rána, čo uvariť. Asi plnenú papriku spravím. Lenže z toho máva niekto kyselinu. Tak ak máte skúsenosti, môžete mi napísať vaše skúsenosti a rady.
Odpovedať
1
2
No máš pravdu, po tom pive čo mu dáš bude mať isto lepšiu robotu, kúp aspoň dve prepravky - a nezabudni, že k pivu sa hodí ešte borovička - to sa tiež kedysi dávalo :).. Ale vážne, je od teba veľmi milé, že im chceš niečo spraviť - ale bolo by dobré sa ich najskôr spýtať, či vôbec chcú u Vás jesť - ak budú trvať na svojom a tvrdiť že nie, tak im priprav len nejaký koláč - kludne aj slaný, alebo pizzové pečivo. Inak by som si moc starostí s občerstvením nerobil - u nás je partia a vždy im ponúknem vodu, alebo nejaké jednohubky - ale oni razantne odmietajú.
Odpovedať
@tinika11 ja ked sa dobre najem, v tom momente moja chut do prace klesne na 10%, ale neviem, mozno majstri maju naozaj lepsiu robotu ked sa dobre natlacia :)
Odpovedať
Ahoj. Při příchodu do Vašeho domu každé ráno recepce na uvítanou, cca 3 hodiny. Následně svačinka, cca 2 hodiny. Slavnostní oběd, cca 3 hodinky. Odpolední relax, cca 2 hodiky, nejlépe s vířivkou. Čaj o páté s klavírním doprovodem, cca 3 hod. Následuje večeře při svíčkách, kde se s nimi finančně vyrovnáte a požádáte je prominutí, jestli se někomu zvedly kyselinky. :-D :-D :-D :-D PS Jestli je chcete vykrmovat, tak se jich zeptejte, zda vůbec budou Vaše kulinářské výtvory konzumovat. Většinou to mají zakázáno a na oběd vytáhnou zabalený krajíc chleba. A nalévat jim alkohol je pěkná blbost. A pivo je alkohol, ať si každý myslí, co chce :-o
Odpovedať
@tinika11 plnena paprika "letela", ked nasi stavali dom. Ale to bolo uz pred 35 rokmi :). A v tedy sa to robilo tak, ze navzajom niekolko rodin si na stavbach vypomahalo. Po vikendoch najma. Myslim, ze dnes je ina doba, asi by som im obed neponukal. Neviem :). Napoje ak vobec, tak NEALKOHOLICKE. Ale najskor tak vodu :). Inak ked sa s nimi takto "skamaratis", tak budu mat tendenciu odflaknut robotu. Vlastna skusenost z mojej stavby :). Treba si udrziavat odstup podla mna. Medzi vami je obchodny vztah, ziadny iny.
Odpovedať
@tinika11 nic im nedavaj nech sa idu najest inde na denne menu. Daco maju zo sebou. Platis im dost nech si kupia.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite sa ich dopredu opytat, ci budu jest, zvycajne majstri dnes uz nejedia v praci, alebo si ju zabezpecuju sami.. pitie uricte len nealko, mineralka a moyno nejake sladke vody, nasi majstri oblubuju rajec 8-) pivo nie, sak v tomto teple ich na tej streche klepne a bude z toho pracovny uraz.. max nealko pivo.. a ked jest, plnena paprika nic moc, skor nejaky gulas alebo maso s ryzou
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 majstrom sa kedysi varilo, lebo to bola vypomoc ZADARMO.. takze aj dnes, ked prisla rodina, tak som navarila.. Ked prisiel plateny majster, tak nie.... to sa uz nerobi dnes vobec. Bud chodia na meničko, alebo si nosia z domu. ale ponuknem im kavu, ked som doma. to im spravim vzdy, ked mozem, ale jedlo nie.
Odpovedať
Keď nám robili podkrovie, tak šéf - majiteľ firmy vyslovene povedal, že nič. Ja som normálne chodila do roboty, mali kľúče, chodili zhruba vtedy, keď som odchádzala. Na obed vždy sadli do auta a išli sa najesť. Akurát sme sa dohodli, že si môžu urobiť kávu, prípadne, keď som šla neskôr, som ju urobila ja popri mojej, ak chceli.
Odpovedať
plateným majstrom určite nie, len tým čo robia zadarmo, prípadne za symbolicku sumu
Odpovedať
@tinika11 Nevarila som, ani nápoje nepodávala. Čisto obchodný vzťah sme udržiavali.
Odpovedať
Ak nedáte majstrom najesť, tak vám menej urobia, nemajú takú silu predsa. A sem tam jedno dve pivá tiež nezaškodí. Počítajte si, ak odídu na menu, tak sa tam zdržia a robota im stojí a to je cesta tam aj späť, takto im dám jesť aj piť, na záhrade pojedli a veľmi im chutilo a už zase robia. Nerobila som tú plnenú papriku, ale guláš a knedľu, každému som dala jedno pivo a to do večera kým pôjdu autom vyprchá, vraveli že im chutilo a budú robiť do deviatej. Takto by hladní odišli už o šiestej.
Odpovedať
Ja som jednoznačne za varenie majstrom, ide aj o určitú úctu predsa. Síce manžel je proti, ale hnevá sa len preto, že mu menej zostane. Lenže mne ide o to, aby majstri pekne urobili a ak sú hladní a slabí ako muchy, čo vám urobia ? Nič.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tinika11 pokial je to znamy tak preco nie a spravi takmer zadarmo ale ak si zato vypyta ked uz len par drobnych za hodinu tak nech si spravia prestavku a najedia sa za svoje :-)
Odpovedať
Praca je ich zamestnanim, aku uctu? varenim? Tebe v praci kto vari? Sef? Bez jedla pekne neurobia? Tak su zli majstri. Ked mas casu, penazi nazvys tak vyvaraj.
Odpovedať
@tinika11 veru, taki majstri ked ich nenakrmis, nie ze nic neurobia, ale kludne ti tam mozu od hladu aj pokapat... ti odolnejsi preziju kym nedostanu dalsiu fusku, obycajne niekde hibernuju, lebo sami sa najest nedokazu.
Odpovedať
Profilova fotka
uplne ta chapem, mozno patríme medzi blaznov, ale my sme na stavbu vzdy varili, aj ked prisla pomoct rodina alebo majstri, firma,,vzdy :) a nech si mysli kto chce co chce, varili sme,:) tak ak chce obedy napis poradím:) niektorí boli takí ze na konci bralii ohlad a odratali nejaku tu 100 vecku za obedy,,,,mne by bolo zase trapne im nedat,ale vec kazdeho nazoru,,a niejeto o tom ci mas peniaze alebo cas, aj ked cas nebol ,a ani obrovske peniaze nazvys vzdy sa dalo:)))
Odpovedať
@atlaska chces povedat, ze ked ides nieco vybavit do banky, nezoberies so sebou esus s plnenou paprikou pre tetu za okienkom? ako si potom mozes byt ista, ze o tvoje peniaze je dobre postarane???
Odpovedať
Tiež si myslím, že pokiaľ sú to platení majstri, tak nevariť, káva môže byť, prečo nie. Ale ak sú to majstri známi, ktorí spravia niečo zadarmo ako pre kamaráta, tak im by som ponúkla niečo zajesť. To je ale úplne iné ako platení majstri. Ale zas na druhej strane je to každého vec, ak nemáš čo robiť a strašne chceš variť, tak var a ponúkni im, určite budú radi. ;-) Ja som sa tiež v práci narobila a žiadny zákazník mi nepriniesol obed. A práca murára alebo hocijakého majstra je len práca ako každá iná.
Odpovedať
@marienka1703 Mám aj takú skúsenosť, že priamo majiteľ firmy , keď k nám poslal robotníkov povedal, že si nemám robiť žiadne starosti s jedlom alebo pitím, že svojich robotníkov dobre platí, majú si za čo kúpiť obed alebo priniesť so sebou.
Odpovedať
@gashtaan :-D tak toto sa mi páči :-D
Odpovedať
@gashtaan tetus ktora ma na starosti moj ucet sa stara dobre aj bez obeda. @marienka1703 varila si vsetkym co stavali dom,chodila do prace a nosila im to na stavbu? klobuk dolu, ked si toto stihala a este varit detom,muzovi, domacnost,volny cas deti,kruzky,skolske povinnosti. Na stavbe niekde bolo naraz aj 15 roznych ludi.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ano stihali sme, chodila som kazde 2 tyzdne do rakuska, robili sme tie dvva ktore som bola doma, a ked niektory vyslo ze som bola prec navarila svokra, v domacnosti sa varilo rovnako ako pre nas tak aj pre nich, nosili sme na stavbu kedze to mame 200metrov, a deticky sme pred rokom nemali, teraz mame jedno,a aj tak sa to da stihnut,ako ja neodsudzujem tych ktorí nevaria, len pisem svoj pripad-a nazor,nic vaic:)
Odpovedať
Teraz som im odniesla po kúsku jablkového pyté a k tomu kávu som im dala, nuž a to im veľmi nechutilo. Sú skôr na slanšie. Pýtali si ešte pivo, tak som im dala už dnes každému tretie, ale mám teraz aj obavy, aby si neublížili. Môže pivo uškodiť ? Je tak teplo, ale dobre som to myslela, bojím sa.
Odpovedať
Pani Marienka1703, Ja si tiež myslím, že majstrom treba variť. Je to minimálne aspoň slušnosť. No čo si pomyslia, že čo robím, ak ich ani neponúknem za celý deň. Ale ten prach nám všade padá zo strechy, je to hrozné.
Odpovedať
@tinika11 im to pivo neuskodi, ked si sami pytaju, je sice vacsia pravdepodobnost, ze spadnu zo strechy, ale v podnapitom stave to skor preziju, nez triezvi... len aka bude kvalita ich roboty, nevieeeem... rozmaznat si robotnikov hned od zaciatku, no neviem, ako to dopadne. tipujem, ze svoju pracu od rozkose ani nedokoncia. preco mne moji zakaznici nevaria, nechapem...
Odpovedať
uvar im gulaš a nejake nealko- žiadne pivo a tobôš bez moresu tepla strava -cely den lepši švung hlavny pokrm nech si donesu
Odpovedať
Ak maju zaplatene za pracu nevarila by som nic. Mne tiez zamestnavatel plati za pracu a nenosi mi navarene. A uz vobec by som nenosila pivo a alkohol.
Odpovedať
@marienka1703 a varila by si aj keby si mala dennu pracu,bez svokry, s 2-3 detmi a dom stavala ta 30km od bytu? Vecer navarit, rano odniest deti skolka, skola, jedlo robotnkom na stavbu a sup do prace-idylka. Toto je prezitok zo sociku,kedy kazdy majster na sukromnom robil vlastne fusky.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska hovorim,ze ja pisem svoju momentalnu situaciu,ani nenakazujem nikomu varit ani nic podobne, este raz si precitaj moje komentare vyssie a pochopis ze pisem situaciu zvladatelnu -mojej situacii doma:) tot VSIO :d
Odpovedať
@tinika11 to s tymi pivami si hadam ani nemyslela vazne... toto je nejaky vtip cele?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?