Spoj vrcholovej vaznice

Dobry den, chcem sa opytat ohladom spojenia vrcholovej vaznice ktora zacina na obvodovom mure (je cez 5 metrov dlha) potom je asi polmetra od nosneho muru spojena s druhou vaznicou ktora pokracuje dalej. To spojenie mimo nosny mur sa mi nezda, pride mi to ako zvlastne riesenie (niesom ani stavbar ani tesar, iba mi to na prvy pohlad pride nelogicke, preco neni spojena s dalsou vaznicou na nosnom mure, ale pol metra pred nim) Vaznica je dost tazka a velka, dlha cez 5 metrov 200x240.. Zatiel je podopreta ptovizornym tramom s tym, ze po osadeni krokiev na vrcholovu vaznicu a kliestin popod vrcholovu vaznicu (na koncoch uchytenych do krokiev) sa provizorny tram odstrani a vrcholovu vaznicu budu drzat kliestiny. Tak mi to vysvetlil tesar, je to robene presne podla kupeneho projektu (prikladam obrazky projektu i samotneho spoju.. ruzovou nosne a obvodove mury, zltou vrcholova vaznica, +zakruzkovany spoj) Mozete mi prosim niekto kto sa vyzna povedat ci je to OK, ci ste sa uz s niecim podobnym stretli? Preco spoj nieje prevedeny na nosnom mure? Dakujem.
Odpovedať
Zalezi akych mas majstrov, a je to bezny spoj. A ak idem roit strechu pozrem plan a dopredu si viem pozret kde su spoje a snazim sa ich dat na pomurnicu. ale ak je o tak v planoch nemusis sa obavat spoj je bezny tie ho robievame. a kliestiny a komplet strecha to este spevnia. krokvy mas dobre 200/75, akerat muzno pomurnice by som dal aspon 150/150
Odpovedať
Profilova fotka
Je to miesto nulového ohybového momentu - je to v poriadku. Nemal by sa žiaden majster snažiť to robiť podľa seba - treba dodržať projekt.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@laco17 Zdravim, a tento spoj sa pouziva tiez? Nemal bh sa radsej spajat s bokmi? Ako ked ruka ruku podáva?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?