Spevnenie strechy

Profilova fotka
Ahojte. Mám strechu s 20 stupnovym sklonom. Rozhodujem sa pre plechovú krytinu. Je nutné plné spevnenie či nie?
Odpovedať
neviem co myslis tym "plnym spevnenim"... ak mas na mysli plny zaklop, tak nie, nieje potrebny
Odpovedať
@drpepper Plný záklop nie je potrebný ale určite ho daj.
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield presne to som myslel
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 prečo? Myslíš že je to nutne?
Odpovedať
@drpepper Ahoj. AKUSTIKA. Záleží na tom, jaký máš strop. Pokud je strop betonový a na něm 40 cm izolace, tak dej plech klidně na střešní latě. Pokud máš střechu z vazníků a zavěšený SDK podhled, na tom 30 cm izolace, tak to je pro hluk malá překážka. Nicméně, nezapomeň, že celoplošný záklop také něco váží. Aby to nebyl další problém. ten zde dotazem nevyřešíš. To je dotaz na statika. ;-) Také pod plechem je dobré nainstalovat takovou akustickou rohož. Hodně pomůže.
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech diky
Odpovedať
@drpepper Ako spomínal @praoteccech akustika, ale hlavne aj ďalšia dodatočná izolácia hlavne kôli prehrievaniu od plechu a vytvorenie účinnej odvetranej medzery medzi vetrotesnou paropriepustnou fóliou a plechom. A taktiež dodatočné spevnenie krovu. Ja mám skladbu: krokvy fólia kontralaty vysoké 6cm plné debnenie z dosiek (nie OSB) ďalšiu fóliu poistnú hydroizoláciu ktorá zvedie prípadný kondenz na spodnej strane plechu a plech. V tých horúčavách bola fólia z vnútra mierne vlažná ale na plechu som ruku neudržal. To drevo pekne odizolovalo. A keby mám financie tak spravím dvojitý záklop, ešte pod vetrotesnú fóli dám jedny dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 rozumiem, ale ja nebudem mať obytné podkrovie
Odpovedať
@drpepper Aha, neviem no, ale ja by som to plné debnenie dal aj keby mám nejakú strechu ako na klasickom bungalove, keby idem do plechu...
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 diky moc za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?