Škridle Bramac vs. Tondach

Kazdy si chvali to svoje, my sme sa rozhodli pre tondach, nakolko drviva vacsina betonovych tasiek je po par rokov totalne machova. Po obhliadke stoviek novostavieb v okoli TT za posledny rok som ale pozoroval, ze absolutna drviva vacsina domov ma bramac skridle, snad na 1 tondach je 15 bramacov. Cakal som ze to bude trochu viac vyrovnane. Vedel by mi to niekto objasnit preco ? Domy na kseft stavia developer co najlacnejsie, alebo ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
naši majú na 13 ročnom dome škridlu Bramac a máš pravdu, machu sa na nej veľmi darí. Ale možno už využívajú iné technologie a materiály na výrobu krytiny.. to sa dozvieš aj ty o 15 rokov, či ano alebo nie Bramac ak sa rozhodneš pre nich ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bungalov866 nuž ja som bol svedkom ako v rámci reklamácie Tondach škridluu zhadzovali dolu a vymieňali za inú várku
Odpovedať
Susedov 20-ročný Tondach málinko pošteklil mach či lišajník. Rozobral som starú 60-ročnú šopu a 95% škridly (dnes vzor Steinbruck) som použil na druhú strechu, na ktorej boli 4 druhy škridiel a hnilé laty. Dávam jej ďalších 40 rokov. Ja som za "pálené" - škridly... :-D
Odpovedať
My sme velmi dlho zvazovali,pre aku sa rozhodnut. Bramac machovie,ale da sa wapkou vystriekat,ale teraz uz robia s povrchom,ktory tak nemachovie ako tie starsie betonove. Pri palenej tondach velmi glazura puka a po 6 rokoch ma zvlastny dizajn vdaka tomu,ze mizne vrchna vrstva. Tondach uz nie je kvalitou tam,kde bola predtym. Uz aj oni sa snaxia usetrit. V konecnom dosledku to mas jedno,aku das. Zistovali sme u viacerych krovarov a hlavne nezavislych,lebo vacsina ma zmluvy s vyrobcami,takze si chvalia svoje. Tondachu sa vela majstrov vyhyba aj kvoli tomu,ze tam je to o preciznom latovani,mozno aj preto ma vacsina bramac
Odpovedať
Bramac :)
Odpovedať
@bungalov866 My sme sa rozhodli a mame na bungalove ciernu lesklu palenu tondach ze vraj je aj laksia na krove a strecha nema taku zataz ,ale to je nakazdom co sa mu paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@bungalov866 bramac nerobi len betonove krytiny😉To len tak na okraj...my mame braas turmalin...bramac aj na beton pouziva uz uplne ine technologie ako tomu bolo napr pred 10rokmi, ci su ucinne a nebude obrastat machom ukaze cas. No a dalsie je cena keramika vs beton😉Tak mozno preto je taky vyrazny nepomer v zastupeni tondach vs bramac, co do poctu striech😉
Odpovedať
@bungalov866 nebudem sa vyjadrovať čo je lepšie, lebo ja uznávam len krytinu KM Beta. Odpoviem ti ale na otázku, prečo je Bramac tak rozšírený, aj keď sa na ňom tak drží mach. Dôvodom je marketing. Okrem toho, že dávajú veľa peňazí do reklám a bilboardov, platia aj drahé dovolenky strechárom. Strechári, keď ich laik osloví, vytiahnu z rukáva argumenty, prečo je Bramac najlepší (naučili ich na školeniach, čo ľudí presvedčí) a ľudia tomu uveria, veď robili strechu aj susedovi a tomu nezateká. A tak strechári okrem nejakej marže na krytine, ktorú by mali cca rovnakú aj pri inej značke, keď splnia nejaké predpísané odbery, idú cez zimu zadarmo na lyžovačky do Álp a na jednu, či niekoľko letných dovoleniek, podľa odberu
Odpovedať
okrem toho platia aj zopar EUR za tvoj m2...tj. ked ti položia 200 m2, maju strechari od bramacu aj 200-500 eur dalsich k tovjej platbe. tondach im to neplati a preto aj za pokladku pytaju majstri tondachaci viac. okrem toho sa bramac rychlejsie ukalada, tj. stihnuza sezonu viac striech. zhrniem...bramac je dobra skridla, ale nepresadzuje sa len kvalitou ale aj takymito pokutnymi ťahmi ktore ludom vadia napr. v zdravotnictve ale uz nie v stavebnictve.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si s manželom vybrali tondach - figaro. Naši kamaráti tiež majú tondach, ale všetci tu na okolí dávajú čierny plech ;-) iba my sme výnimka.
Odpovedať
Jakino poznam par predajcov striech a bramac strecharom-predavacom ani pokladacom ziadne drahe dovolenky neplati. Vacsinou kazdy predajca cim viac preda danu stresnu krytinu tak tym vacsi rabat si potom na dalsi rok moze vyjednat od vyrobcu. To len tak pomimo :-) A na lyzovacky ked aj niektory dobry predajca ide tak vacsinou uz su to abnormalne mnozstva a ide s vyrobcom kde sa dojednava rabat :-D Inak rabat na plechove krytiny ti co urobia vacsi obrat maju aj 50 percent a tusim,ze aj viac ,ze z predaja striech sa da pekne zit :-D Ze napriklad aspon viete preco su take zbytocne drahe dopnky ku plechovej streche :-)
Odpovedať
a čo hovoríte na polsky euronit? mate s nim skusenosti? nam strechari povedali že je to rovnaky šmejd ako bramac :-D :-D obyčajna betonka...ale že robi sa s nim dobre...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tiež mám Tondach - sám som si vybral, sám som si položil ;-) @poliacik321 ak je nejaký problém s várkou a výrobca vymení škridlu - tak to beriem ako seriózne chovanie (niektoré výrobné vady sa môžu ukázať až po rokoch). Inak na našom rodičovskom dome nám tiež menili pálenú škridlu, bola to ešte taška Hranice - predchodca Tondachu. Mali sme glazúrovanú červenú (nejaká novinka) a po pár rokoch sa začala odlupovať a praskať. Tak nám komplet vymenili za prírodnú.
Odpovedať
@jakino môžem poprosiť info - prečo KM Beta? Sme v štádiu rozhodovania a o tejto krytine som ešte nepočula.
Odpovedať
@durisovajana1 Vyberal som si medzi škridlami veľkých výrobcov Tondach, Bramac a KM Beta. Tondach je fajn, nedrží sa na nej mach, ale keď po streche chodí ťažký chlap, ako som ja, láme sa pod nohami. Bramac sa neláme, ale strašne sa na nej drží mach. KM Beta sa neláme a mach sa nej drží len minimálne. Práve včera som sa stretol po rokoch s kamarátom, ktorý má 15 rokov KM Betu a pýtal som sa ho, koľko machu má streche, lebo od cesty mu nevidno na streche žiadny. Povedal mi, že na južnej strane nemá žiadny mach a na severnej trošičku na koncoch škridly. Spomenul mi, že pred 8 rokmi bolo u nich veľké krupobitie, pobilo všetky strechy v dedine, aj Tondach, aj Bramac a jemu len odlomilo rožky na dvoch škridlách. Preto pre mňa je víťaz KM Beta a mám ju už na dome, na prístrešku na dve autá, na rodičovskom dome, na bratovom dome a aj na dome najlepšieho kamaráta :-)
Odpovedať
Ja mam Bramac platimum. Je to sice beton ale ked na to kukas tak mas pocit ze to je skor palema keramika
Odpovedať
Bramac platinum vyhralo aj u nas :) krásna hladka metalická žiadne póry...;)
Odpovedať
km betu zvazujem aj ja.
Odpovedať
O Röben ste uz nieco poculi ?
Odpovedať
Mam roben,ale k otazke volil by som uz beton namiesto palenej, pevnejsia na chodzu,,,, ale cim dalej by som uvazoval aj plechu , neviem pochopit o co je horsi plech ,aspon pod neho nepodfuka :) ve niekto preco je "horsi" plech od skridiel? 8-)
Odpovedať
@vader100 plech je hlučný a pri požiari sa plechová strecha veľmi ťažko hasí
Odpovedať
@jakino :-D dnes je to uuuplne bezny standard,ze firma motivuje svojich ludi k predaju prave roznymi bonusmi. Takze tento argument je zbytocny,ale mate pravdu. Bramac ma dokonaly marketing. A hlavne bramac sa predava sam,pretoze vacsina strecharov bramac preferuje aj vdaka lahsiemu ukladaniu. Pri tondachu musi byt precizne spravene latovanie a na to strechari nemaju cas. Podla mna vsetky 3 menovane su fajn a nemaju problem reklamovat,teda bramac a tondach bez problemov.
Odpovedať
@bungalov866 a co tak skusit krytiu terran? mam viacero znamych strecharov a kazdy z nich robi aj s bramacom, aj s km betou, aj s terranom. vravia, ze rozdiel medzi terranom a bramacom je len design a cena. a v neposlednom rade, je to slovensky vyrobok.
Odpovedať
@dirs Roben som mal v projekte, ale nakoniec som dal CREATON balance. @vader100 Bez problemov sa da po nej chodiť.
Odpovedať
@jakino stale to niesu nejake dovody pre skridlu , , hlucna? ked ma clovek bungalov , ziadna podstresna izba , izolacia v strope 50cm pochybujem ze je hluk obtazujuci , cely zivot zijem v starom dome kocke hore rovna strecha plech izolacia podnou ziadna len 15 cm skvary a mi to nevadi 8-)
Odpovedať
@ruren ved aj po robene ja chodim , robil som si aj hromozvod komin ked uz bola strecha hotvoa ale urcite je krehkejsia ako beton ;-)
Odpovedať
@vader100 Tak nechápem prečo si nespokojný.
Odpovedať
Audi, ci BMW ? :-D nieco podobne mi pripada Tondach vs. Bramac, co je lepsie? daj 1000 ludom otazku, 500 povie ze Audi a 500 ze BMW 8-)
Odpovedať
nevravim ze nespokojny,len som pisal ze bezpecnejsie sa chodi urcite po betonovej viac vydrzi , a stale neviem preco je plech zly :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?