Škridla alebo plech - čo je lepšie na bungalov?

co je lepsie na bungalov skridla alebo plech???? najprv sme boli rozhodnuty pre plech, no zvazujeme skridlu??? velky cenovy rozdiel medzi plechom a skridlou??? ake su vyhody a nevyhody ???
Odpovedať
1
2
5
@lienocka128 Najlepšie je to, na čo máte. Plech je o niečo lacnejší, no škridla je trvácnejšia. Na škridlu treba primerane dimenzovať aj krov, aby tú váhu škridle uniesol. Poraď sa s projektantom, čo ti doporučí.
Odpovedať
@lienocka128 To co je za blba otazka? To je ako sa spytat ktore auto je lepsie ? Vsak do certa zavisi... Najdrahsia skoda v najvyssej vybave, bude lepsia ako najlacnejsie audi v najnizzsej vybave. @chrobak7 to co je za blba odpoved? Ja mam kvalitny falcovany KJG plech, ktory bol drahsi ako skridla a zivotnost ma ovela vyssiu ako skridla.
Odpovedať
@lienocka128 Mozem si dat nejaky lacny trapezovy plech na latovanie a srobovat to zvrchu a za 10 rokov mi tam bude tiect a cele to zhnije, alebo mozem is dat kvalitny falcovany titan zinok plech, na plne debnenie + odvetravacia medzera pod tym, a ten vydrzi par generacii.
Odpovedať
@chrobak7 projektanta mame na figu..... naprojektovany mame plech.... no zvazujeme tu skridlu... statik pyta za novy projekt 80eur tak nechcem zbytocne davat robit novy ked este nie sme na 100% na tu skridlu rozhodnuti
Odpovedať
Profilova fotka
@lienocka128 80e sa ti zda vela za projekt od statika? fu a to si este len vo faze projektu.. ak mate zleho projektanta preco ho nevymenite, nie je jediny..
Odpovedať
Profilova fotka
@lienocka128 skuste tu napisat nejake body pre a proti, preco sa neviete rozhodnut? preco plech a preco skridla? mozno mate niektore otazky zle zodpovedane
Odpovedať
co je lepsie, BMW alebo Audi? sakra a este aj Mercedes a Volvo su dobre auta, ze ? no co je lepsie ...
Odpovedať
@richard71 lebo projekt uz mame hotovy, aj platnu a uz ideme tahat mury, cize uz nam netreba menit projektanta.... statiku mame urobenu aj zaplatenu ale na plech..... a myslela som ze ked dame skridlu tak to len par zmien
Odpovedať
Škridloplech ;-)
Odpovedať
@lienocka128 aký bude sklon strechy?
Odpovedať
@jakino 15
Odpovedať
@lienocka128 to nie je veľmi na škridlu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lienocka128 Pozri si Isola Powertekk nordic. Mám na dome, vhodná od 8°. Dážď na tom šumí ako na škridli, sneh z toho nepadá, je oveľa ľahšia ako škridla. 1m2 vyjde na 12-13€. Len nie každý pokrývač s tým chce/vie robiť.
Odpovedať
To su take nekonecne debaty ako zateplotovat-nezateplovat,zumpa-cisticka,radiatory-podlahovka ........... vsetko ma pre a proti ale rozhodnut sa musis sama.Diskusia na MS ti nepomoze skor dobry projektant
Odpovedať
@slabak cakam ze mi tu napise kazdy plusy a minusy a ze mi to pomoze pri rozhodovani
Odpovedať
Ak by sme vzali do úvahy štandardnú strechu s plochou 200 m2, hmotnosť plechovej krytiny by bola 900 kg, asfaltovej zhruba 2,2 tony, betónovej 8,4 tony a pálenej keramickej 8 až 11 ton.Jeden z prikladov ;-)
Odpovedať
Priklady zaruky jedneho nemenovaného vyrobcu z mnoha ;-) Plechova škridla krytina : pladur®Relief iceCrystal – 45 rokov Pladur®Relief Wood – 45 rokov Superior HB – 45 rokov Pladur®Wrinkle Mat – 35 rokov Pladur®Wrinkle Mat Plus – 50 rokov Colorcoat HPS 200 Ultra® - 40 rokov
Odpovedať
@lienocka128 pri tom sklone a klasickej skridle by si potrebovala plne podbitie a to sa ti kurevsky predrazi. Plechova sa zda na prvy pohlad lacnejsia, ale nie je to celkom pravda. Ten objem a hmotnost nie su na skodu, ked pride vychrica, nam popada par skridiel a tebe odfukne celu strechu. Ked prsi, tak si budes musiet zvyknut na hluk v dome, u skridly to nehrozi....
Odpovedať
@lienocka128 Však ti tu uvádzajú fakty. Výhody aj nevýhody každého systému tu už popísali. Rozhodnúť sa musíš sama, nikto za teba nerozhodne. @rkorba Neviem, koľko je to "kurevské" predraženie ;-) :-D , ale mňa vyšiel plný záklop strechy 180 m2 na 1400 materiál a 800 robota. Len pre informáciu.
Odpovedať
@radok treba si prečítať záručné podmienky a neviem či sa podradí po 5r niečo reklamovať
Odpovedať
@chrobak7 novidis o 2200 viac Keby si pocital moju strechu 365m2 tak by to bolo 5000 a to je pre mna kurevsky predrazene, lebo presne tolko ma stala krytina samotna!
Odpovedať
@rkorba S tym odfukovanim strechy to nemyslis vazne, ze nie?
Odpovedať
@kejsix to si este nevidel? Ja osobne u dedka na rovnej streche. Podfuklo celu strechu a rano ju nasli u suseda v zahrade!
Odpovedať
@rkorba Pri rychlostiach vetra ake sa mozu v nasej oblasti vyskytnut ak zoberie plechovu strechu, tak na 99% bola zle spravena. Kadial ju podfuklo? Nemoze podfuknut a udrapit len tak.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Ved to, ze to bezny clovek nevie posudit.
Odpovedať
@rkorba dobre spraveny falcovany plech ti neodleti, to skor ty budes zbierat skrydle po dvore. a ziadny hluk nemam aj ked je najvacsi lejak, lebo mam tak spravenu skladbu strechy.
Odpovedať
@lukas1115i Spytaj sa @jakino
Odpovedať
@rkorba co s nim? co sa mam pytat? viem len dva fakty. 1. dobre falcovany plech ti neodfukne. Bol si niekedy v alpach? tam maju vsade falcovane plechy a fuka tam viac ako tu, hmmm preco im to stale neodfuklo za 100 rokov? fakt 2. ked prsi vobec nic nepocujem, lebo to mam tak spravene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@lienocka128 už ste sa možno aj rozhodli ale keďže mi padla táto téma do oka, tak som sa chcela k nej vyjadriť. Plech a taktiež aj škridla má svoje výhody a nevýhody. Ľudia ti budú písať aj na jedno aj na druhé, že je to fajn, keďže každý má iné skúsenosti. No po Slovensku sa stretávam skôr so škridlou a my sme tiež na dom dali škridlu od Tondachu. Páči sa mi aj po rokoch a nebanujeme naše rozhodnutie ;-) :-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?