Sklon valbovej strechy pre bungalov

Riesime teraz projekt nasho domu a sme vo faze tzv. hmotovej studie cize ak tomu dobre rozumiem ide o to ako bude dom vyzerat zvonku. Projektant nam navrhol sklon strechy 18 stupnov co sa mi ale na vizualizacii zdalo malo a tiez som citala ze je dobre mat sklon aspon 22 stupnov aby nemuselo byt plne debnenie ci co a mohli sme vyberat zo sirsej ponuky skridiel. Tak by ma zaujimalo aky sklon mate vy, pripadne aky by ste mi odporucili. Dom ma 10x14,5 metra a podkrovie nechceme. Projektant nam teraz ide spravit vizualizaciu s tym vacsim sklonom, ale mysli si ze hmota strechy bude prilis velka pre tak maly dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Sklon strechy sa najskôr navrhuje podla krytiny musíte si nejakú zvoliť u výrobcu potom zistiť min. požadovaný sklon pre túto krytinu a keď je toto splnené až potom pozrieť na vzhľad ako to vyzerá a prispôsobiť tak aby sa vám to páčilo. Na tej šírke vášho domu aj stupeň alebo dva urobia rozdiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
18 si nedavajte... 22-25 je ideal... minimum na skrydlu ako taku je 17 samozrejme okrem 7 stupnoveho bramacu...
Odpovedať
@luck4 čo znamená zdá málo? Prečo? Niektorým domom väčší sklon nepristane, je to vec priorít ... čím menší sklon tým obmedzenejsi výber krytín atď ... @martosko to je nejaký opacny postup nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Pri valbovej streche to zdvihnutie o 5° laik ani nezbada, ine by to bolo pri sedlovej kde by boli vyssie stitove mury. Ak nechcete debnenie tak min. 22°
Odpovedať
Ozivujete tu 2 roky staru temu a strielate tu sklony uplne od pasa. Kazda krytina ma svoj bezpecny sklon, veduci vyrobcovia na trhu to maju aj pre laika zrozumitelne popisane v technicky listoch. Tolko ku sklonom. ;-)
Odpovedať
my sme mali na projekte 30 stupnov a strechari nam sami povedali,ze ten nas bungalov 10x16 by vyzeral smiesne,keby sa dal sklon mensi Nechali sme tych 30 stupnov a mali pravdu. Fotka z vizualuzacie dost klamala,tam to vyzeralo jak keby to bola 45 a viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvia2891 strechari vam hovoria ako ma vas dom vyzerat? to uz cele zvratene, a merali ste si aky je naozaj sklon? strecha do 25 stupnov nema zaveternu stranu to znamena ze nevznika tlak a podtlak ale len podtlak, myslim ze je vzdy lepsie ak na strechu posobi len jedna sila, to je len moja uvaha
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@silvia2891 prosim vas, máte fotku vašej 30 stupnovej strechy?? Tiez mame taku navrhnutu a na vizualizacii vyzera akoby mala minimalne 45 stupnov 🙈 chcela by som realne vidiet dom s takou strechou.
Odpovedať
@jurekovakatka Zdravim Vás... Aj ja som sa toho bála,že to bude veľa ale je to pre nás idealne...
Odpovedať
@silvia2891 dakujem krasne za fotku, naozaj to vyzera dobre. Asi ta vitualizacia dosť skresľuje. A na internete som nemohla najst bungalov s 30 stup.strechou. Tak mám aspoň predstavu a som si istá, že to bude dobre vyzerať. Ďakujem ešte raz.
Odpovedať
@jurekovakatka Ja mám 25° sklon a ľutujem, že som nedal aspoň 30° ideálne by som potreboval 35° pre fotovoltické panely.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?