Sklon strechy 16 stupnov - s debnenim alebo bez

prosim radu :) ideme realizovat vaznikovy krov, sklon 16 stupnov + krytina tondach samba11 (RD poschodovy). pan z tondachu nam dal info, ze debnenie nepotrebujeme, ale nas stavebny doror pre istotu odporuca. ...nevieme sa rozhodnut, ci ano - ci nie... pls, mate niekto tuto kombinaciu? ak ano, ako ste to vyriesili?
Odpovedať
Profilova fotka
Pod 22° treba debnenie a hlavne pri pálených krytinách.
Odpovedať
@suffo tondach debnenie nevyzdajue pri tejto krytine http://www.tondach.sk/Produkty/Strech... @blue_moon ak ho das, nemas co pokazit.
Odpovedať
ano, nie je co pokazit :) v kazdom pripade nas debnenie vychadza 1800 eur, takze zvazujeme ci ich dat do debnenia alebo vyuzit inak...
Odpovedať
@blue_moon je to na hranici, pouzil by som urcite aspon foliu s prelepenymi spojmi
Odpovedať
ano, foliu s prelepenymi spojmi budeme mat pouzitu a pocitame s nou. ...len sa mi nechce investovat 1800 eur ak to nie je nevyhnutne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp ved sa tam prave pise ze od 16st treba debnenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@blue_moon my mame tondach mediteran sklon 16st. debnenie som dal... len ta cena sa mi zda dost vysoka.
Odpovedať
@richard71 ja som to pochopil, bolo to na margo 22 stupnov v prvom prispevku
Odpovedať
Profilova fotka
Folia s prelepenými spojmi stráca význam bez debnenia, lebo folia potom prevísa.
Odpovedať
Profilova fotka
Debnenie strechy nieje iba o zatekani. To urcuje výrobca konkrétnej krytiny, ktoru skridlu pri akom sklone je nutné debnit. A to treba aj dodržať, ak chceš strechu nad hlavou aby slúžila na to načo slúžiť má. Ale debnenie , to je aj o tepelnej izolácii, pretože izolácia stráca na účinnosti pri silnom vetre, ktorému debnenie bráni prenikať hlbšie do izolácie. Cena 1800€ za plný zaklop sa mi zdá dosť nadhodnoteny, aj ked neviem ako veľkú strechu máš. Tak či onak myslím, že nie sú to zle investované peniaze. Ked si toto debnenie dáš možno si po čase povieš, že to boli hádam aj zbytočne vyhodené €. Ale ak si ho nedáš, isto prídeš na to, že to neboli prachy zle investované. Zistil by si to preto že nieje všetko úplne na 100% ako by to malo byť. Ako sa rozhodnes je na tebe. Držím palce, aby to bolo správe a aby si bol nakoniec spokojný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?