Sklon plochej strechy

Ahojte, ideme stavat dom s rovnou strechou, ktoru ale chceme zospadovat! Viete nam poradit aky sklon by sme mali zvolit? Dakujeme
Odpovedať
@macka10 A v projekte máte čo?
Odpovedať
na foto, ktore mas v albume vyzera, ze je tam nejaky sklon, ale foto mozno skresluje...alebo mate nejaky iny projekt?
Odpovedať
No ved prave, ze zatial nic, sme v stadiu robenia projektu a musime sa rozhodnut ako to chceme zospadovat. Tak preto prosime o rady!
Odpovedať
zacko: robime si individualny projekt, ktory sa bude podobat na ten dom co mame v albume, ale strecha bude rovna - teda pohlad zvonka bude rovny, ale inak ju musime zospadovat, kvoli vode. Snad je to zrozumitelne :-) .
Odpovedať
@macka10 Toto by som prenechala projektantovi. Premyslela by som si len približné umiestenie vpuste resp. zvodu. Ďalej treba zvážiť, akú krytinu použijete. Pri keram. a betónovej je obmedzenie. Alebo bude fólia? Alebo plech? Možno trošku inšpirácia: http://domcek.multiply.com/photos/alb...
Odpovedať
http://pasivnidum.blogspot.com/2010/1...
Odpovedať
slon od 0 do 10 stupňov je plochá strecha,a teraz to podstatné ,,,kto vám to bude robiť a koľko máte financii a a aký materiál a hlavne je to o kompromisoch cena robí svoje,chcela som HLAVNE 2PLAŠŤOVú s atikami po celom obvode ale musela by to robiť firma a dávala by sa tam hrubá natavovaná guma a odkvap stredom domu ]-( , to bolo dooooosť peňazííí asi 600 000komplet :-o 2 plášť je fakt drahý tak sme zvolili 7 stupňovú-plech ruukki bez atík,pultovú ale toto znesie aj škridla bramac 7stupňov,vyšla nás na cca 195 000plech kompletka aj so snehovými zachytávačmi a odkvapmi+ drevo,189m2 práca 0 manžel to akurát robí a je to superľahký systém je z toho happy,Plochá strecha sa dá urobiť asi na 5 spôsobov a závisí od toho či 1 alebo 2 plášťová,či atiky a koľko atík 1 až4alebo podľa členenia domu,kadiaľ odkvap-ríňa môže byť v atikovom otvore-pokúsime sa to takto urobiť nad zimnou záhradou,stredom domu alebo po fasáde,v základe ide o vami určenú estetiku a peniaze prajem veeeeľa šťastia pri rozhodovaní :-)
Odpovedať
@macka10 Plne súhlasím s @blacksr. Vychádzam z predpokladu, že Váš architekt/projektant je dostatočne skúsený a vyzná sa v týchto veciach. Veď preto ste si ho najali, nie? Medzi stavebníkom a architektom musí byť dôvera! Treba byť neustále v kontakte, komunikovať, pýtať sa a nechať si vysvetliť veci, ak máte otázky. Ešte k veci. Vyvrátim fámu, lebo najjednoduchšia a najmenej riziková strecha je plochá strecha. Samozrejme odborne navrhnutá a kvalitne vyhotovená. Dnes sú na trhu materiály, ktoré majú garantovanú funkčnosť niekoľko desaťročí, životnosť hoci aj polstoročie. Nebavíme sa samozrejme o nejakej asfaltovej lepenke (ipe). Aj klasické pvc-fólie sú už dávno prekonané. Dnes nie je problém spraviť aj bezspádovú strechu, ba na streche môžete mať hoci aj bazén. (Len pre zaujímavosť: do Rakúska sme navrhovali jednu strechu, ktorá nemala žiadny sklon ani vpust dazďovej vody. Jednoducho na streche stojí voda, a keď je jej priveľa, jednoducho pretečie cez odkvap po okraji, keďže je strecha bez atiky. Funguje to absolútne bezchybne.)
Odpovedať
presne treba mať kvalitného projektanta,to som si myslela aj o našom-pozor architekt ešta neznamená že je aj dobrý projektant,mali sme robiť plochú strechu s minimálnymi atikamia tak som tech stránku dala do rúk renomovanému projektantovi-šéfovi stav.oddelenia,ktorý za to zobral peniaze ako za za kvalitný hotový projekt a to iba prekreslil už hotovú štúdiu,ani jedna zmena v projekte nebola a nakoniec nám navrhol takú strechu čo by mala asi 5ton materiálu-pohľadové trámy sme chceli aj nato aby mali nosnú funkciu+40cm polystyren+krov z kovových joklov miestami mali 10m, nesúci spádovací betón kt.mal hrúbku pri atike 45cm a na to lepenka-približne v tejto skladbe už si ani nespomeniem čo malo byť prvý a čo druhý plášť a odkvap stredom domu.Mali sme s ním 5 sedení kde sme mu jasne 5x povedali že odkvap stredom domu neakceptujeme-Orava,a chceme teda vyriešiť 2 plášťovú strechu -lebo vraj jednoplášťové sú zlé-dala som maňho veď je to káder,ale tak aby nestála celý majetok-tento jeho spôsob bola aj naša prvá predstava a moc sa nám nezdala-tak sme šli hľadať odborníka na strechy ,boli sme zúfalí a mysleli že sa to asi lepšie nedá a nakoniec sme si to urobili ináč a o polovicu ceny menej,máme 7 stupňov pult bez presahov,jedinou mojou satisfakciou je že lepšie zapadá do okolitej zástavby a ako sme zistili krytinu nakoniec ani nevidno-iba z leteckého pohľadu a z kopca na konci dediny.Som však presvedčená, že s dnešnými materiálmi sa dá urobiť kvalitne aj jednoplášťová strecha ale tých ozajstných odborníkov nájsť je problééééééém ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@macka10 AHOJ, NORMA HOVORI 1CM NA METER DLZKY TOTO AK SA DODRZIS MOZEZ BYT UPLNE KLUDNA :-)
Odpovedať
Ahojte, sofiapal a orfeo velmi pekne vam dakujem za rady, dost ste nam pomohli. janfasanga a blacksr dakujem, ale projektant, naprojektuje hocico: papier znesie vstetko. Projetkanta mame dobreho, ale kto bude v tom dome byvat a trpiet problemy ked sa nejake vyskytnu??? Preto podla mna je potrebne si spravit prehlad a nerozhodnut sa len na zaklade toho co povie projetkant - my to tak robime so vsetkym, samozrejme si nechame od neho poradit, ale snazime sa aj vela veci pozistovat a porovnat. Ako sofiapal napisala : architekt este nezmamena, ze je to dobry projektant.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my mame spad strechy 3%... zalezi aj od kladacskeho planu... ako co klopit.... ak to nie je obycajny stvorec ta strecha...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@macka10 Absolútne súhlasím, treba sa informovať a spoločne hladať riešenia. Riešenia ktoré na 100% splnia Vaše požiadavky a potreby. Ale základom je podľa mňa aj komunikácia. Ak so svojim projektantom nekomunikujete alebo nie je medzi Vami dostatočná dôvera, a radšej hľadáte informácie inde, tak to nie je ono... Napriek tomu si ale horeuvedenú urážku vyprosím v mene svojich kolegov ;-) Áno, videl som tucty lacných odfľáknutých individuálnych projektov, niektoré boli žalostne slabé, také, čo by aj stredoškolák spravil kvalitnejší projekt. Ale budzte si istá, že 90% z tých projektov boli totálne lacné. Boli by ste prekvapená, koľko ľudí chce striktne šetriť na projektovej príprave a chcú čo najlacnejší možný projekt a potom experimentujú na stavbe (a veru často to dopadne zle, niekedy veľmi zle). Projekt chápu ako "nutné zlo". Pre nich sú tu tí lacní projektanti, ktorých spomínate. Ja sa takým zákazkám vyhýbam, hanbil by som sa podto podpísať a robil by som si len zlú reklamu.
Odpovedať
Tieto domy sú na Čiernej Vode Suché miesto, tam je celá škála domov s podobnym projektom keď nie tým istým.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
tak asi 45%
Odpovedať
minimálny doporučený spád je 2%, platí to aj pre pochôdzne terasy s dlažbou alebo inou krytinou.
Odpovedať
je tu niekto, kto si zvladol položit izoláciu eps sám? nie pomocou klinov ale skladbou jednotlivých hrubok eps?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?