Skladba balkóna+výber hydroizolácie

Profilova fotka
Zdravím všetkých a momentálne hlavne všetkých odborníkov. (samozrejme odborníci sme všetci ale každý na niečo iné) Moja otázka je smerovaná na tých z vás, ktorí majú skúsenosti s plochými strechami. Na obrázku je znázornená skladba balkóna tak ako si to cca predstavujem. Pod balkónom bude temperovaná technická miestnosť (16-18 C). 1. Je možné takúto skladbu realizovať? 2. V akej vrstve by sa mala uložiť parozábrana a kde geotextília? 3. Akú hydroizoláci by bolo vhodné použiť keď zamýšľam na ňu lepiť keramickú dlažbu? (vhodnosť/nevhodnosť dlažby) 4. Ako by bolo vhodnejšie plochu realizovať s ohľadom na cenu. (cca 50m2, spádové EPS-drahé,....) Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter dosť komplikované, na fóliu lepiť dlažbu priamo bude problém, volil by som drevenú konštrukciu vyplnenú PS (vata), dvd dosku, textília, pochôznu fóliu. Spád stačí minimálny .
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte ma napadla jedna otázka. Ak použijem ako hydroizoláciu môžem na to nalepiť dlažbu? Môžem na časť balkóna spraviť rošt z terasových dosiek a zvýšok vysypať dunajským štrkom?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Spád bude jedno percento. Myslím že stačí. Dvd je drevotrieska? Áno aj takéto riešenie je možné ale nebude problém s tým, že strecha nie je odvetraná a bude sa kondenzovať para?Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter pri fólii stačí aj o,5%, drevotrieska áno, odvetrané to bude dookola na oplechovaní steny. V strope je betonová doska a ešte olepená PS, to je dostatočná parozábrana
Odpovedať
Profilova fotka
EPS na zateplenie stropu od spodu by som volil 1/3 hrubky izolácie hornej vrstvy tepelnej izolácie strechy. Spád stačí 1%. Osobne by som volil mPVC fóliu a na to dlažbu na terčíkoch. Ak zvolíte lepenú dlažbu treba sa uberať systémovým riešením (weber,BASF, schluter,...)a dlažbu použit menších rozmerov t.j. 15x15cm (20x20) a treba zachovať hrubšie škáry. Ak sa tu pri lepení dlažby niečo zanedbá tak sa dlažba po roku dvoch vypraská, vyduje. Parozábranu by bolo najlepšie dať pod vnútorné zateplenie stropu ale nič sa nestane ak pojde na ŽB dosku a vytiahnuť ju až na múr. Geotextíliu treba pri mPVC fóliách aj zo spodu a aj na fóliu.
Odpovedať
Profilova fotka
@edome Namiesto EPS zospodu môžem dať SDK, tým pádom na konštrukciu parozábranu a môže byť aj zvnútra. Ešte mi nie je jasné "Geotextíliu ....aj na fóliu." Nerozumiem. To ako na mPVC fóliu dať geotextíliu a na to dlažbu na terčoch?Takto ste to pravdepodobne nemysleli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budete dávať dlažbu na terčíky tak medzi fóliu a terčíky treba dať geotextíliu nemusíte na celú plochu ale pod terčíky. Ak by ste tam dávali nejaký rošt s terasovými doskami tak tiež pod rošt treba geotextíliu a ak by ste nakoniec chceli ten štrk ako ste písali tak potom po celej ploche geotextíliu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za rady. Myslím, že už viem čo a ako. Konečné riešenie je stále plávajúce ale prikláňam sa k fatrafolu a na to buď na terče alebo na rošt terasové dosky.Čo sa skladby podkladu týka betón na EPS dám tak ako bolo v nákrese (som rád, že moje riešenie spádu nikto nenapadol :-) ) Ako každý aj ja chcem kvalitne a úsporne. Preto nie Spádové dosky.... Podotýkam ešte jednu "maličkosť" je to neodvetraná strecha!!!!! Nikto nič proti?
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter Pokiaľ dobre prevedieš parozábranu odspodu tak je to v poriadku. A priestor pod strechou plánuješ ako technickú miestnosť 16-18°C takže tam bude aj nízka relatívna vlhkosť čiže je to v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?