Sedlová verzus valbová strecha

Profilova fotka
Ktory typ strechy vyjde lacnejsie na bungalov 10x13m?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@katka8855 Určitě sedlová :-) I přesto, že je levnější, my půjdeme do valbové, víc se nám líbí :-) Ale každý máme jiný názor a každému se líbí něco jiného ;-) Přeji příjemné rozhodování 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Valbová strecha lepšie vyzerá a je typická pre bungalov.
Odpovedať
Určitě sedlová, máme přízemní dům 17 * 11 m a budeme dávat sedlovou. Víc se nám líbí a navíc je o dost levnější ;-)
Odpovedať
Lacnejšie vyjde sedlová, ja osobne považujem sedlovú strechu za krajšiu, lepšie vyzerajúcu než valbovú...je to vec vkusu, s bungalovmi sa akoby vrece pretrhlo...ja vnímam okrem stavby aj to ako zapadne do našich končín...niekedy tie valbové strechy dokonca s mediteránskym dekorom v rôznych odtieńoch, vyzerajú naozaj poriadne, ale poriadne gýčovo a vôbec nezapadajú do celkového rázu krajiny, regiónu...
Odpovedať
libi se mi mnohem vic sedlova, ale podle me je vhodnejsi na obdelnikovy pudorys... na 10x13 by to muselo byt asi hodne "rozplacle" a to uz bych teda radeji zvolila valbovou. cenove se neorientuju, ale jednoducha sedlova- klasicky krov- od sikovneho tesare bude asi levnejsi nez valbova strecha
Odpovedať
@suffo lepsie vyzera valba? mozno podla teba, teda to nie je vseobecne tvrdenie
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g Myslím, že som to ja napísal, takže podľa mňa ano.
Odpovedať
@suffo ale sposob akym to pises vyznieva, akokeby to bolo pravidlo, ktore ucia na zakladnej skole... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g Ja netvrdím, že sedlová strecha je horšia ako valbová, len si myslím, že lepšie ukáže valbová. Tu sú linky na ukážku oboch striech. http://www.strechy-tesari.sk/wp-conte... http://www.strechy-tesari.sk/wp-conte...
Odpovedať
@suffo tak za mna urcite sedlo
Odpovedať
zavisi od toho ci je dom stvorec, alebo obdlznik. na stvorci je sedlova smiesna
Odpovedať
Profilova fotka
já jsem chtěla jednoznačně sedlovou, příjde mi krásnější, ale jak bylo napsáno, každému se líbí něco jiného :-) a jak si tady chodím po vesničce, tak je tady zrovna i hodně starých přízemních domů do L se sedlovou střechou
Odpovedať
Článok sa načítava...
@suffo ano, a tie ukážky oboch striech čo si dal - mne sa javí, že lepšie ukáže sedlová strecha a lepšie vyzerá jednoducho robený dom, obdĺžnik, štvorec, klasické L , než kadejaké členenia, výklenky či hranaté, či oblé, či dokonca vežičkovité gýče.
Odpovedať
valbova krajsie ukaze ale je aj drahsia ako sedlova
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez budeme mat valbovu na bungalov my jednoznacne sedi viac iked je drahsia, nerobime to na par tyzdnov ale na cely zivot, a zasa i vec vkusu:) moj svagor hovori ze ak ma bungalov sedlovu tak je to ako humno:)
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo - toto sú ale dva veľmi rozdielne bungalovy a no tom jednoduchšom by valbová strecha vyzerala hrozne. Nie ku každému domu (bungalovu) sa hodí valboavá strecha.
Odpovedať
@katka8855 sedlová má väčší využiteľný priestor pre podkrovné izby a do štítov možno umiestniť okná
Odpovedať
@zuzkatomas Áno, toto si presne vystihla, ide práve o to - ako toto vie ovplyvniť ľudí - ak niekto povie, že bungalov so sedlovou strechou vyzerá ako humno...skrátka to je tendencia zosmiešňovať staré osvedčené tvary, alebo skôr by som povedal opovrhovať nimi, snaha byť in, snaha vyzerať pred svetom, hrať sa na niečo, čo nie sme...lenže, nestojí otázka či to vyzerá ako humno...ale stojí otázka, prečo humno je niekomu na smiech? Prečo na humno pozeráme s dešpektom? Prečo to humno nemôže byť vzorom? Prečo nevieme oceniť jednoduchú krásu?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či sa tu už bavíme o bungalovoch. Lebo klasický bungalov má nízky sklon 22-25° a v drvivej väčšine valbovú strechu.
Odpovedať
@suffo sklon 23-25 stupňov môže mať i sedlová strecha, prepáč, nechcem sa hádať, ale nemáš pravdu, že bungalov charakterizuje špeciálne valbová strecha, a určite nie vo väčšine. Možno katalógy projektov u nás sprostredkúvajú ten dojem a okrem toho samozrejme že pokrývačské firmy viac zarobia na komplikovanejších strechách, architekti tiež ťahajú za jeden povraz z výrobcami a dod. firmami, tak kto by to z nich neodporučil, však, keď sa pri tom zákazník vyhádže z peňazí a architekt vyhrá? Si pozri históriu čo sa týka bungalovov, nič také že: charakteristika je valbová strecha - neplatí. Pre bungalov je jediné charakteristické to, že je to po: 1. prízemný obytný dom s pultovou, rovnou, sedlovou alebo aj valbovou strechou, 2. terasou, 3. prípadne podpivničený (pivnica sa ako poschodie neráta).
Odpovedať
Profilova fotka
Ano v katalogových projektoch sú väčšinou valbové strechy na bungalov. O žiadnej spojitosti architektov a firiem neviem. Každý si vyberie firmu ktorú chce, tak by ťažko dostali províziu. Ja veľký rozdiel v cene nevidím medzi valbovou a sedlovou. Pri sedlovej treba do plusu štíty spraviť a omietnuť navyše. A okrem toho tu sa už písalo aj o podkroviach, preto som reagoval.
Odpovedať
@suffo @suffo veď je to úplne normálne, a nie je to žiadna tajnosť, že firmy sa snažia tlačiť produkty, lepšie povedané intenzívne propagovať produkty projektantom, architektom, aby títo robili projekty s ich výrobkami. Isteže je cenový rozdiel vo valbovej a sedlovej streche, aj v spotrebe materiálu, koľko rezačiek je tam, korýtka ....ano správne pri sedlovej streche treba dať štíty, omietnuť navyše, ale zase sa tam dajú dať klasické okná, ktoré neporovnateľne sú lacnejšie napr. ako okná strešné. No a keď sa niekto pustí do vikierov...tak to už amen tma koľko roboty je s tým.
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo nevím, kde jsi na to přišel,že klasický bungalov má 22-25 stupňů, my budeme mít sklon střechy 30 a myslím si, že máme klasický bungalov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kulashaker1 XY projektov sa dostane ku mne so sklonom 22-25°, samozrejme nájde sa aj viac aj menej. Pracuješ tiež so strechami?
Odpovedať
@suffo Asi máš niekde v okolí projektanta ktorý vie kresliť strechy len do 25 stupňov a posiela ti všetkých zákazníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Podľa mňa na rozdiel od laikov, projektant vie, že na bungalov stačí 22° sklon, aby sa nemuselo dať plné debnenie. Tým aj ušetrí materiál a ponechá typický vzhľad bungalovu.
Odpovedať
@suffo Sklamem ťa, ale tentokrát ti dám za pravdu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
okey, takze vysledok je sedlova??? lebo sa to tu nejako zvrhlo.... ide nam skor o cenu, pacia sa nam obe...
Odpovedať
@katka8855 To ešte len zvrhne. Väčšiu fotku nemáš? :-D
Odpovedať
@katka8855 Sedlová je lacnejšia a keď dáš strmší uhol, tak môžeš mať ešte jedno poschodie v budúcnosti.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?