Sedlová strecha klieštiny verzus stojky

Profilova fotka
pomôžte aká je maximálna možná povolená vzdialenosť na sedlovej streche aby sme ju spojili len spojkami. totiž mi máme dom 8x8m a navrhli nám tam len klieštiny. a iný odbornýk mi tvrdí že to je velký rozdiel (a pri nápore snehu vznikajú problémy) a že tam už treba dať stojky. nevyznám sa v tom poradte. má praudu?
Odpovedať
@dia777 ak robil statikl staticky vypocet tak tam urcite navrhol kliestiny ake su potrebne..... takto sa to neda povedat ale bez stojak sa urcite da robit do rozponu 6 m ak je vysci tiez to ide ale stati to musi mat napocitane a musi navrhnut min silnejsoe profili krokiev a kliestin.... takto na tvoju otazku sa da tazko fundovane odpovedat,,,,,
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad vdaka za odpoved ano robil to statik ale pán čo má na to školi mi ukazoval aj v knihách ten rozpon tiež že len do 6m a jemu viac dôverujem no idem zavolať tomu statikovi.
Odpovedať
@dia777 Vy tam asi chcete podkrovie......tak preto tam tie stlpiky vadia tak to preto tak navrhol.....
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ano do budúcna to chceme riešiť. a nebudeme znova prerábať strechu. ale teraz som volala projektantovi čo to kreslil a vravel že oni to bežne robia až do 9m a že sa nemám báť . no ale bojííím. som dosť opatrný človek čo sa týka prerábania a zmien na dome.
Odpovedať
@dia777 presne pri rozpone tvojich 8 m je to ok ak s tym pocital projektant..... My mame rozpon 13,5m, no mame to dobre prepocitane a veru mame aj dost velke profily nemusis sa bat.... urcite tam dali vasci profil dreva, unesie to v pohode..
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad dakujem ti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?