Rozmer oceľového nosníka - poradíte?

Zdravím, mám v pláne postaviť si podobný prístrešok, ako je na fotke .... viete mi poradiť, z akého oceľového profilu /rozmery v mm / spraviť nosnú konštrukciu, pokiaľ uvažujem z plechovou krytinou na streche? Samozrejme, ide mi o to, aby na dĺžke 6,5 m nevznikal veľký priehyb nosníka,,,,
Odpovedať
@woodsboro17 Môj názor dať dokopy /čelom k sebe a zvariť ich / 2x profil U 120mm , alebo profil íčko 150mm. ;-) na strechu a nosné stĺpy tak isto 2x profil U 120mm.
Odpovedať
A uz mas vhodný podklad pod taku konštrukciu? Aby si sa necudoval ked sice budes mat pevnu konštrukciu a vyvrati ju aj z podkladom. To by si si mal dať preratat nejakemu statikovy radšej ako sa tu domnievať a zháňať rady od neodborníkov. Nic v zlom samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
Odpoved na zakladnu otazku: na 6,5m uvazovane ako prosty nosnik, a aby bol splneny limitny priehyb L/250, je mozne pouzit 2xUPE180, alebo IPE240 alebo I220. (uvazovane so zatazovacou sirkou 3m) Ale ako pise blackomt, zajdite s tym za nejakym statikom co mate po ruke. Lebo nie je to len hornom nosniku, ma to suvis aj so stojkami aj so zakladanim. Pristresok na obrazku je rieseny ako dvojklbovy ram v pozdlznom smere, v priecnom je tam stuzenie tahadlami. Variacii je tam viac, da sa to votknut bez stuzenia, moze byt horny nosnik klbovo a podobne. Riesenie stuziadla na obrazku by bolo tiez vhodnejsie mat od ramu po ram, nie len takto do polovice na drevenu stojku. Zvazte sami.
Odpovedať
A pokiaľ by som sa rozhodol nahradiť železo drevom, viete mi poradiť odporúčanú hrúbku hranola, aby mi nevznikol prehyb?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@woodsboro17 ahoj ako si to nakoniec riešil pošli mi fotku ak sa ti dá a rozmery nosnikov
Odpovedať
@branomt mám podobný prístrešok 6.2 x 6.5m, ktorý leží na železobetónových stĺpoch a je ukotvený do venca domu. Nosníky sú 2 x IPE 220, nejaké fotky mám v albume
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?