PVC, TPO alebo modifikovane asfaltove pasy na plochu strechu?

V projekte mam klasiku-PVC Fatrafol. Mam ponuku na skladbu strechy od Bauderu, len neviem ci zvolit TPO alebo asfaltove pasy. Pre asfaltove pasy som nakloneny pre ich hrubku a lepenie na podklad, cize odpadava kotvenie. Je dovod uvazovat nad PVC, alebo TPO?
Odpovedať
@wilder01 každý ma svoje výhody a úskalia, ale na spôsob uchytenia izolantu by som hľadel ako na jeden z posledných faktorov. Hrúbka tiež nič nevypovedá, lebo mechanicky poškodím skôr hrubšiu asfaltovú izoláciu ako tenšiu PVC. U mňa napr. PVC vzbudzuje väčšiu dôveru, hlavne keď pozerám na realizácie z pred aspoň desiatich rokov.
Odpovedať
@slavoslav To poskodenie asfaltovych pasov, mozno v lete a v porovnani s novym PVC, ale PVC po rokoch po odpareni makcidiel je skor nachylnejsie na akekolvek poskodenie a narocnejsie na opravu, nie?
Odpovedať
@wilder01 práve že ani nie. Aj po desiatich rokoch je pružná a celkom pevná, farba je samozrejme trochu zašlá, ale to nie je rozhodujúce v tomto prípade. To odparovanie mäkčidiel je asi najpoužívanejší argument a počúvam ho už vyše pätnásť rokov. Nemyslím si tiež, že asfaltový pás degraduje menšou mierou ako PVC.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?