Pultová strecha - výhody a nevýhody

Zdravím, prosím Vás, aké sú výhody a nevýhody pultovej strechy oproti iným typom striech? Máte niekto skúsenosti s pultovou strechou? vďaka ;-)
Odpovedať
na to existujú celé knihy a dizertačné práce, ktoré porovnávajú jednotlivé typy striech, čo konkrétne potrebuješ vedieť? Jedna nesporná výhoda pultovej strechy pri nižšom spáde je v nízkej cene. Pultovú strechu mám na prístrešku :-)
Odpovedať
viem, že to môže byť celá veda o typoch striech ;-) len som myslela, prečo by si ju ľudia dali resp. nedali na svoj dom. rozhodujeme sa pre túto strechu, tak zháňam ešte nejaké info :-) počula som, že pri tomto type striech môže byť obmedzený výber krytiny, či môže byť pochôdzna, a či ju nemôže napr. odfuknúť :-xxx atď. budeme ju mať orientovanú na severnú stranu. ... a dík za odpoveď.
Odpovedať
@luccyynka aka pochodzna ? Budes sa po streche prechadzat kazdy den ? Neriesis nahodou plochu strechu ? Pochodzna strecha je napriklad terasa s dlazbou. Neznamena ze ked sa strecha nazyva nepochodzna ze tam nemozes vstupit. http://img.topky.sk/mojdom/big/37201.... toto je pultova strecha, takze otazka : ty sa chces po nej prechadzat denno denne, popijat kavicku alebo sa na nej opalovat? Alebo mas na mysli plochu strechu so spadom do jednej strany ?
Odpovedať
heh, prechadzat sa po streche kazdy den :-) skor som myslela, ze ak by bolo treba ist napr. cistit komin, alebo co ja viem co...ano-raz za cas. pultovu strechu myslim, so spadom do 1 strany - na sever.
Odpovedať
Profilova fotka
obmedzeny vyber stresnej krytiny zalezi nielen od samotneho BSS - bezpecneho sklonu strechy, ale tiez od pouzitej stresnej poistnej folie.... pokial ide o vyhody, je to samozrejme mensia plocha ( teda, ak je sklon maly) a teda mensie straty tepla, aj ked uvazujeme, ze vonkajsie steny na poschodi maju o nieco väcsiu plochu, ako napr. pri klasickom podkrovnom dome...preto sa dost vela NED a EPD stavia s pultovou strechou... ako si uz napisala tu, ze sa otocia okna na juh a sever je spad..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?