Pultova strecha sklon 5% - existuje aj ina moznost ako Fatrafol ?

Zdravim, bungalov 13x10m. Pultova strecha so sklonom iba 5% (2,9°). Strecha klesa na tej 10m stene. Strecha bude mat vdaka presahom 14x12m. V plane mam dat fatrafol, ale neexistuje aj ina moznost ? Falcovany plech napriklad. Dik
Odpovedať
@jarosujo Existuje este aj EPDM membrana - je to v podstate guma, je trvacnejsia ako fatrafol, roztaznost 250%, zivotnost okolo 50 rokov, rozmerova stalost, odolnost a ekologickost. Cena pri tomto materiali je vyssia.
Odpovedať
@jarosujo Zdar, ja som daval trapez, ten je tusim od 5%. Pozri si niekde na webe. Falcovany plech vychadzal drahsie, a bolo mi povedane ze pri tom sklone je trapez spolahlivejsi. Inak pri 5% na strechu prakticky nevidis, takze nikto nevie, ci tam mas falcovany plech, trapez, alebo cokolvek ine.
Odpovedať
Profilova fotka
Ta EPDM je fakt super.
Odpovedať
Ahoj..falcovaný plech sme zvolili my..máme 7-8st strechu..od KJG..antracit..ked pozrieš na ich stránku dočítaš sa viac určite..treba si pozrieť ktorý materiál je od -do koľkých stupňov vhodný ....do klik systému sme nešli práveže nás od neho odrádzalo "slabšie" tesnenie a pri stojatom snehu sme sa obávali podtečenia ( aj keď toto by sme mohli zistiť len po jeho zvolení a osadení) takže sme išli do falcovaného plechu, ktorý sa mne osobne veľmi páči a chcela som ho..máme šírku 41,5cm a z toho sú ešte robené falce takže to vyjde na 33cm široké pásy..ktoré pri veľkom vetre nebúchajú o debnenie (máme plný záklop) a 40cm vaty ..strecha je tichá a falce sú ešte tesnené takou tesniacou páskou..
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo Prečo nie fatrafol? /najdrahší/ Sú aj iné arkoplan, sika atď. Faľcovaný plech môže byť ale veľke riziko zatekania hlavne cez zimu, keď tam bude sneh tlačí sa cez faľce dovnútra / otvára ich/ , ta páska je dobrá ako píše zuzinka0101. Arkoplan okolo 7 EUR/ 1M2 so všetkým čo k tomu patrí , faľcovačka okolo 6,5 EUR bez dratenkovej fólie 8 EUR s drôtenkou fóliou. /dratenkova fólia - fólia na vrchu je systém drátkov umelých, slúži na odvodnenie kondenzu na plechu až do žľabu a na odhlučnenie plechu./ Na obidve možnosti potrebuješ plné debnenie. Na Arkoplan možeš dať dlažbu na terče, ak tam riešenú aj terasu, alebo to posypeš okruhlím kameňom kôli záťaži. Viem čo horím som strechár.
Odpovedať
@vladek21 Ja som to tak nemyslel, ze nechcem Fatrafol. Mna zaujimalo, ci pri takom malom sklone je aj ina moznost, ako folia. Proti folii (ci uz Fatrafol alebo ina znacka) nemam nic, prave naopak. Strecha bude bez akychkolvek dier, vystupkov, kominov atd. Len rovna plocha 14x12m. Co som pisal predajcom plechovych krytin, tak na sklon 2,9° nikto nic nevyraba. Vsetko aspon 5°.
Odpovedať
este som necitsla v spravach aby vichrica strhla fatrafol. ale o plechovych strechach som uz veru citala
Odpovedať
@jojo2jojo ja len, ze hned oproti cez ulicu mam stavbu, kde im fatrafol strhol vietor...
Odpovedať
@jarosujo Ja som daval modifikovane asfaltove pasy MIDA v jednej vrstve, ziaden problem. Pasy su hrube 0,5cm. Cena praca+material cca 10€ / m2.
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje vela systemov : EPDM guma vo fólii ( etylen propylen dien monomer ), PMMA ( polymetyl metakrylat ) - tekuty bezsvovy system, PU system- tekuty bezsvovy system... dva posledne sa aplikuju velmi lahko valcami, prva vrstva, potom armovacia tkanina a potom druha vrstva... Vsetky 3 systémy velmi dlha zivotnost..zaruka je sa mi zda na kazdy min. 20-25 rokov. Zivotnost do 50 rokov...
Odpovedať
@drasnican1 ten tekuty system znie zaujimavo, skusal som najst nejake info o tom, ale nic som nenasiel... aj to realne niekto robi u nas?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo to preto, že klampiari nevedia čo je to dvojitá drážka a stroje majú len veľké firmy,(tie už stihol zlikvidovať p. Majský) . Poz. plech sa dá použiť, ale je to prácne, fólia je efektívnejšia. .Tá odtrhnutá strecha je výsledok práce amatérov, pri predpísanom kotvení to nie je možné. Strecha sa väčšinou nelepí, len spoje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 presne toto... ak sa kotvenie odflakne, odleti folia rovnako ako plech. Ked som bol raz za veterneho pocasia na streche a videl som, ako mi podfukuje fatrafol, nemal som z toho vobec dobry pocit, aj ked je to kotvene dobre.
Odpovedať
@jojo2jojo neboj sa aj foliove strechy lietaju, hlavne ak su realizovane bandou specialistou :-) :-) :-)
Odpovedať
@gashtaan ja by som tymto tekutym a este aj striekanym systemom neveril..Ked uz chce niekto kvalitu nech si da urobit odbornikom EPDM foliu.
Odpovedať
@hydroizolacia tak ja uz mam na streche fatrafol, len ten tekuty system ma zaujal. Co sa tyka toho lietania folii, bol sa mi na strechu pozriet aj clovek z fatrafolu a voci kotveniu nemal vyhrady... akurat mi niektore kotvy casom povytiahlo, lebo majstri sa trafili medzi dosky a potom to museli opravovat. Taka pekna bola ta strecha a teraz tam mam skarede zaplaty.
Odpovedať
Zdravim, na Slovensku ponuka tzv.tekutu gumu firma ALFEMA www.alfema.SK. Rozhodol som sa pre nich aj ja...strechu budem mat 5 stupnju.
Odpovedať
@bruno560 mas nejake referencie overene dobou? Skusenosti ludi s tymto druhom izolacie? ak hej daj info.. Rad sa priucim niecomu novemu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?