Pultová strecha s nízkym sklonom- môže byt v Tatrách bez problémov? Vaše skúsenosti...

Profilova fotka
V prvom návrhu architekt navrhol pultovú strechu s 5 sklonom, páci sa mi omnoho viac ako v ďalšom návrhu so sedlovou strechou. Kedže manžel sa obával pultovej strechy u nas v Tatrách ( veľké množstvo snehu- pri danom sklone atd) zvolili sme kompromis, že bude sedlova s čo najmenším sklonom 10-12. Aké su Vaše skúsenosti a odporúčania? Problémy so snehom, náročnosť izolácie? , ta pultová mi nejde z hlavy... Ani sme o nej neuvažovali pre tunajšie snehové podmienky, odkedy som ju videla na našom dome inú nechcem-((((( a este krytina: pri pultovej sme si dohodli kvalitný plech väčší formát ale pri tej sedlovej asi radšej nejaká škridla by sa hodila, alebo niečo, čo tak vyzerá? Ten veľký plech sa mi tam nepozdáva...Ďakujem veľmi pekne za odpoved!!!
Odpovedať
@bambula626 obavy nie su na mieste. Strechy s nizkym sklonom su prave v Alpach najcastejsie vyuzivane, nakolko vrstva snehu posobi ako sucast izolacie, takze smelo do toho.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 A v Tatrách nie sú vari stavby s rovnými strechami: kopec funkcionalistických stavieb z medzivojnového obdobia a tisíce panelákov a kociek z obdobia socializmu...? Pultovej strechy by som sa v Tatrách vôbec nebál - za to, aby to nespadlo pod náporom snehu, sú zodpovední projektant (architekt) a statik... ;-) Otázka však stojí, v akej zástavbe sa budete Vy nachádzať...(?) Pokiaľ by to mala byť vyslovene hustá zástavba, pričom všetky okolité domy by mali mať strechy sedlové, tá Vaša by mohla tak trochu "vytŕčať"... Ale snáď pán architekt vie, čo robí, či.....?
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak, je to vec dimenzovania. 10 stupňový sklon to nezachráni, sneh ostane aj tam. Ak chcete mať pevnú nezničiteľnú strechu, postavte ju z monolitického železobetónu, podobne ako na činžiaku, len kvalitnejšie.
Odpovedať
@bambula626 Z hladiska krytiny nie je ziadny zasadny rozdiel medzi 5°a 10°. Jedina "krytina", ktora by mohla ist na tu 10° je Bramac 7 a to si dat v Tatrach je asi najvacsi hazard. Z hladiska snehovej zony musite mat v kazdom pripade krov vhodne dimenzovany a sneh MUSI ostat na streche - pomocou snehovych zabran. Cize - kludne pultovka a plech, bude to neporovnatelne lepsie (aj krajsie) riesenie, ako sedlova so skridlou.
Odpovedať
doporučil by som Vám plech clik s neviditeľným spojom...môže sa klásť od 7 st.
Odpovedať
@bambula626 Tako ako písal @ponuky . Plech so systémom clik. .Napríklad Ruukki clasic. Tiež som špekuloval nad bramac MAX7° ale nakoniec som sa rozhodol pre tento plech. Sklon mám 10°.
Odpovedať
Ja by som skorej doporučil s vyššou zárukou 35ym povrch. rukki 25/28ym clasic ja mám Lindab - spokojnosť
Odpovedať
Profilova fotka
@ponuky @kajo873 @matorado @matorado @leonardom @stowasser Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše rady, rozhodli sme sa pre tú pultovú 5, plech, všetci nám radili, že to bude v pohode, ale manžel mal obavy. Ja osobne už nechcem nikdy podkrovie klasické a škridlovú sedlovú strechu- na jar keď sa topí sneh je to o život.... a v podkroví je v lete teplo a v zime zima. S pultovou strechou to vyzeralo ako náš dom snov, takže načo kompromisy... áno sú tu aj komunistické kocky a kamarátka v zime na streche šufluje sneh... V dnešnej dobe to však už hádam nehrozí . Ešte raz veľká vďaka!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?