Prosim o radu- nosne hranoly

Dobrý den :) prosim o radu. Stavaju nam montovany domcek, a mame terasu , ktorá vyčnieva 3 metre od domu, a 8,7 metra je terasa na dlzku.... Terasu podopieraju 2 stlpy. Podla statika treba doplnit na terasu do stredu dalsi stpl- vraj by sa prehinal hranol ktorý drzi strechu. Len my s tým nesuhlasime, pokazilo by to cely domcek a hlavne terasu. Prosim Vas o radu ako to spevnit, alebo zmenit ked nechceme mat v strede terasy treti stlp.
Odpovedať
Profilova fotka
Dva stlpy na 8 m je málo.
Odpovedať
@mesarosanton a nejaky hrubsi hranol, alebo zelezna konstrukcia myslite ze by sa nedala ?
Odpovedať
Klasika, ako vždy sa riešia nezmysly. Nič by vám to nepokazilo. Skratka to tam musí byť. A je to iba o zvyku. To ako keď si poviem, že mi prekážajú hranoly nesúce strechu, tak budem hľadať "riešenie" za XYz tisíc eur, len aby bolo podľa mojej predstavy?
Odpovedať
Profilova fotka
@evitta2 neviem ako sa volaju tie bocne podpery na spevnovanie, keby sa dali dlhsie mozno vy to pomohlo. Tie kratke ten obrazok len koli predstave http://www.drevodom.sk/pristresok-pul...
Odpovedať
Profilova fotka
@evitta2 Tak určite sa to dá bez stĺpa, v Rakúzku sa stavajú hali o rozpone 60-80 metron zo strechou z drevených lepených lamelových nosníkov, ak vám tam nebude vadiť tak pol metra vysoký nosník a jeho cena, nech to statik preráta s takým niečim a možno bude treba aj zväčšiť stĺpy.
Odpovedať
@evitta2 samozrejme, že sa to dá vyriešiť. Pozri si album prístrešku na auto, ktorý má @poliacik321
Odpovedať
@evitta2 buď použiješ oceľovú konštrukciu, alebo lepený drevený trám (tu počítaj výšku trámu 0,5m a viac), hrubšie stĺpy... . Taktiež počítaj že to bude podstatne drahšie ako by to bolo s tým stĺpom. Dnes sa dá všetko, len upozornite statika že ste schopní si priplatiť za neštandardné riešenia. @jakino len on tam má rozpon okolo 5m
Odpovedať
@slavoslav @martosko keď jej nesmierne vadí jeden hranol cca 10x10, tak ako by asi narušil dojem hranol výšky niekoľko desiatok cm? to by bolo predpokladám na slučku :-p :-p :-p Možno by bolo riešenie jokel v rozmere ako ostatné hranoly a nastriekať rovnakým odtieňom ako ostatné drevo. možno by to malo dobré parametre z hľadiska statiky.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon Záleží od zaťaženia ale pochybujem že nejaké ocelové I-čko 100 mm by stačilo na rozpon 8 metrov to skôr nejaká oceľová priehradovka ale tá by vyzerala asi najhoršie tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino @slavoslav rozpon mám 6m. Len aby ste vedeli. :-)
Odpovedať
I-čko áno, ale až 160-ka... kolega robil celokovový prístrešok pre tri autá. Ale to už dvíhala ťažká technika.
Odpovedať
@poliacik321 skoro som trafil, ale som presvedčený že tie chýbajúce metre by tie trámy tohoročnú zimu neustály. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?