Problémy s krytinou Bramac

Mam na streche BRAMAC štvrty rok a každy rok ju reklamujem. Krytina po každej zime praská. Podľa vyjadrenia firmy BRAMAC zaruka sa nevsťahuje na nežiaduce poveternostne vplyvy. Takže ich 30 ročna zaruka je obyčajny podvod. Nikomu neodporučam Ak chcete mať problemy dajte si na strechu BRAMAC
Odpovedať
1
2
@gabo123 ... a jakou máš konkrétně krytinu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Je to krytina bramac reviva.tu nejde len o typ krytiny ale aj o postoj celej firmy.ked sme uz stvrty krat reklamovali radsej sa zatajovali a skryvali.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie rovné krytiny bez žľabu by som určite neodporúčal a to je jedno aká značka. Môžu tam byť problémy zo zatekaním a hlavne na nich vidno každú nerovnosť strechy, čo je maximálne neestetické. A si myslím, že krytina po zime určite nepraská, asi si predajca plechových krytím a potrebuješ spraviť bu bu bú.
Odpovedať
@suffo urcite niesom ziaden predajca .Ja sa len snazim varovat inych ludi aby nemali take probl. Ake Mam ja . Je to velmi zle ak neviete domoct svojich prav. A nikomu to nezelam. Ak mi niekto neveri tak bez problemov viem ukazat reklamacne zaznami. Su to obycajny hajzli a podvodnici.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabo123 V každom prípade ste si vybrali zlý typ krytiny, mali ste sa s niekym poradiť. Bramac nepreferujeme, ale čo sa týka reklamácii ohľadne Bramacu z našich skúseností táto firma vždy jednala seriozne.
Odpovedať
Ako mozete povedat ze sme si vybrali zly typ. Mam to chapat tak ze s ponuky firmy je len 20% dobre a zvysok zle? Alebo co Ponukaju tak nie vsetko je dobre?
Odpovedať
Profilova fotka
Už som sa vyjadril, myslím, že ste predajca plechových krytín a nemienim sa k tomu viac vyjadrovať. Čo som chcel som napísal aj v inej téme čo ste otvorili, už sa k tomu nemám čo vyjadrovať, každý rozumný človek si spraví názor sám. S pozdravom
Odpovedať
Neviem či gabo123 je predajca plechu v každom prípade NECHÁPEM vyjadrenie suffo že si vybral zlú krytinu!!!!! Ak tu niekto takú krytinu predáva tak ju ponúka na použitie. Či........? Takže suffo aký si mám spraviť názor? Bramac som okrem iných dával aj dvom kamarátom i môjmu bratovi,naposledy som ho nahadzoval v novembri a nieje s ním žiadny problém,akurát ma zarazil tón tejto diskusie... Na základe jeho kritiky by som nebežal kupovať plech lebo možností je viac. Gabo123 kludne sem hoď záznamy a foto,budeš možno očistený! :-)
Odpovedať
mame Bramac, zda sa mi ze moravska a treti rok nemame ziadny problem. Co sa tyka komunikacie, su to priamo zamestnanci Bramac, alebo zamestnanci stavebnin???
Odpovedať
@suffo aha, inak napisane nie si zastupca Bramacu ale vies o tom viac ako oni :) Sice nepopieras ze Bramac ma reklamacie (sam to tvrdis) ale Gabo123 na nu podla teba narok nema.... Zaujimave ze akonahle niekto povie ze ma problem, je hned predajca niecoho, to tvrdite ludom aj pri vasej reklamacii? :-). Mne pride ze praska krytina ako zvlastne a priehladne tvrdenie aby to tvrdil nejaky predajca plechu. Ak to je pravda, tak to by znamenalo vazny problem co ma Bramac a zeby to tak sfusovali, no neviem, ani sam tomu neverim.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme BRAMAC alpskú asi 13 rokov, problémy ako také nemáme, ale toho bordelu čo sa ešte stále drobí mám už dosť. Najviac je toho po zime a silnejšom daždi, takže ani BRAMAC nie je neomylný. Na margo tej diskusie gaba123 a suffa, keď niekomu dôverujete a kúpite si od neho vec, ktorá má slúžiť generáciu on vašu dôveru sklame a ignoruje vás, hromadí sa vo vás bezmocnosť, smútok a hnev zároveň. ;-( Držím palce gabovi123, a nevzdávaj sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@propo Netvrdil som, že má reklamácie, osobne som sa s tým nestretol. Ale z počutia iných čo sú z fachu. Gabo123 písal, že má krytinu Bramac Reviva. Tú sme dávali len raz cca pred 8-9 rokmi u nás na obecný úrad 600m2 a vyzerá stále tak isto, nie je s tým žiadny problém, sice strecha je strmšia. Môj osobný názor bol, že krytiny ktoré majú vlnu sú lepšie ako rovné bez vlny. Lepšie odvádzajú vodu a nie je na škridlách tak vidieť nerovnosť strechy. Preto som reagoval, lebo sa mi nepáčilo ako niekto haní istú značku krytiny bez dôkazov. Ja neviem čo je to za jav praskanie krytiny po po každej zime. Praskať som počul len drevo keď sa suší. Krytinu nepredávame inak a nemáme na nej žiaden zisk. Dokonca nemáme zmluvu ani s Bramacom, aj keby Bramac veľmi chcel. Nechceme preferovať len jeden druh krytiny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak my máme krytinu Bramac na streche od 1992 co si myslim ze uz je nejakych par rokov ,,,,,,a nikdy sme ziadne problemy nemali,,,,,ziadne praskanie v zime,,,,,, ani tvorenie machu na povrchu,,,,,,takze asi je dost divne napisat ze krytina praska, na to aby praskla by sa po nej musel niekto prechadzat ,,,,,,,po streche ,,,,,, ved to nie je sklo ani drevo,,,,,takže suffo 3 asi mal namysli že je to dost nepravdepodobne....
Odpovedať
@suffo mam stavebne vzdelanie, cize mna napr na Bramac Reviva zaujalo nasledovne betonova skridla v tvare bobrovky?.....coze?! To zavana problemom hned. Beton v tenkom profile? Naozaj ako tu niekto pisal beton je vhodny do zakladov nie tam kde je vystaveny sustavne vode a vysychaniu a roznym teplotam. Beton nie je vhodny material tam kde sa meni vlhkost a teplota a ked sa este aj zmiesa s kadejakymi additivami a farbivami a urobi sa z toho tenka hrubka, podla mna to je mozny problem hned... co to vlastne je ta citujem "hladký s povrchovou úpravou Protector", nejaka 5 nasobna ochrana, coho?, proti nasiakavosti, proti strate farby ci coho to vlastne? Z niekoho prosteho si moze Bramac robit srandu kadejakymi supermarketovymi TV pseudonazvami ale ked sa zacne niekto pytat kde najde odpovede? Ja som nenasiel ziadnu. Ak ta vrstva protector je na zamedzenie nasiakavosti z hora, tak potom kam sa podeje ta vlhkost z celej tej "skridle"? Moze len unikat dole. Dole ale vela toho neunikne ked je tam zo vsetkych tych skridiel uz 100% vlhky vzduch a v zime sa vela asi neodpari, ked je aj vonku vseobecne vlhko a prudenie kedze teplota je rovnaka tak nebude skoro ziadne. Proste od spodu ta skridla nevyschne!. Aka hruba je ta vrstva "protector"? Lebo ak to je hrubsie tak potom to moze vyvolat napatie v tej skridle ak spodna strana je nasiaknuta a teda sa v mraze rozpina a vrchna je nanasiakava a teda sa nerozpina. A skridla moze prasknut za istych okolnosti v mraze a vetre ak je nasiaknuta vodou. teoreticky je to mozne, to nemas plech, ktory je 100% nenasiakavy, ale hmotu, dokonca nejaky to nasiakavy beton, ktorej sa asi zabrani z jednej strany ucinne vysychat. To mas tak, ked nemam dostatok udajov od vyrobcu samotneho, ani od predajcu moze mi to vyjst len tak ze Bramac Reviva naozaj moze praskat.
Odpovedať
Profilova fotka
@propo Súhlasím, že krytina takým tvarom nie je vhodná. Čo sa týka nasiakavosti nesúhlasím, dostalo sa mi do rúk pár testov na nasiakavosť viacerých značiek krytín. Najviac nasiakavé sú pálené krytiny, najmenej betonové. Inak čo sa týka praskania (ja by som to nazval lámanie skôr) sa môže stať vtedy, keď niesú dodržané dilatačné medzery medzi škridlami a pôsobením tepla sa škridľa rozťahuje. S Revivou sme robili len raz a to bolo dávno, odvtedy žiadny problém s tou krytinou. Ale tieto rovné tvary krytín by som určite neodporúčal, to je ejdno aká značka, či Bramac alebo nejaká iná.
Odpovedať
Profilova fotka
Chcel som dodať ešte, že ten plech je možno 100% nenasiakavý, ale zato v zima premrza a zo spodu sa rosí, v lete zas prehrieva strechu. Nevýhoda, že je ľahký strecha nemá stabilitu, je vhodný, ale na veľmi nízke sklony, ale falcovaný. Pri vyšších skloch nie je veľmi vhodný, lebo vietor búši do jednej strany strechy a na druhej sa pomaly vyťahujú šroby. A keď pálenú krytinu, tak jedine s dobrou povchovou úpravou, aby ste sa vyhli vysokej nasiakavosti. Prakticky je vždy je dôležitá povrchová úprava krytiny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Je pre nas velkym prekvapenim, ak nasa krytina praska po kazdej zime... Prave naopak, najvacsou vyhodou Bramacu vseobecne je nizka nasiakavost vlhkosti (len do 6% oproti aj 12%-am inych krytin) a s tym suvisiaca vysoka mrazuvzdornost. Tuto garantujeme pisomne po obdobie 30 rokov od kupy. Kazdy takyto pripad sa snazime riesit promptne ako reklamaciu; nechce sa mi verit, ze by sme odmietli negativny vplyv poveternostnych vplyvov na krytinu... Preto Vas chcem poprosit, kontaktovat nas na telefone: 0905/718 712, na ktorom je k dispozicii nas reklamacny technik. Ten zabezpeci obhliadku strechy a vyjadri sa k problemu, v pripade potreby zabezpeci napravu.
Odpovedať
sám mám Bramac Klasik už 7 rokov a nič závažné sa tej krytine nestalo. Možno ste mali smolu na zly kus, kazdopadne si myslim, ze Bramac je na tom s kvalitou velmi dobre.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@gabo123 mne pride divne, ze tu pises o 4 reklamaciach, o praskani krytiny, ale ziadne fotografie, nic. pokial by som sa ja stazoval a mal dat mojim slovam vahu, tak by som to urcite podlozil dokazmi. takto je to ako prdiet do vetra.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Neviem ako a kto ale moja skusenost s bramac je taka ze škridla ktoru dodali na moju strechu stale pradja 3 krat v poradi !už na 3 krat som to neriešil cez developera ale priamo s bramacom a prušiel technik a zhodnotil že nakolko škridka nesplna pokladaciu normu čo je 10 ks škridke =3m škridla pod tlakom praska a že najskôr bude treba preukladag crlu škridlu.o tyzden mi vola developer že vlastne pan čo rieši reklamacie pre bramac dava s cesty a že on bol s inym panom z bramacu višie postavenym a že stači iba vymenit tie skridle čo praskaju teda už 4 krat v poradi!!!takže takto to mam ja s Firmou Bramac !nazor si utvorte sami rozhodne pôjdem do hlbokeho detailu pri riešeni
Odpovedať
@danter111 a nemas ich zle ulozene? Nam strechar vravel,ze praska pri zlom ulozeni,mozno ti odflakli latovanie. Neexistuje,aby kazda praskala na tom istom mieste.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac rozni pacienti su,by si sa cudoval ako sa da zle ulozit skridla :-D
Odpovedať
no, otec má Tondach 10 rokov a už pár krat reklamoval, poslali mu paletu škridiel čo si sám musel meniť- Puká a odlupuje sa mu povrch. Viem o 2 stavbách kde menili v reklamácii celú strechu Tondach. Takže ani pálená nieje no1. Takže povedať betónová je o ničom a pálená super nieje asi moc vhodné.
Odpovedať
Dobrý večer. Píšem cez manželkinu registráciu, kedže niesom registrovaný. Rieším taktiež stresnu krytinu a chcem Bobrovku, koli okolitým budovám. Mám ponuku od Tondachu aj od Bramacu. Cenovo Bramac lacnejší o cca 1000€ No koli čomu to píšem a musím riešit krytinu je ten že predajca strešného centra mi odporucil Bramac no este pred nacenením mi volal majite ktorý obi cenove ponuky a odhovoril ma od Bramacu a doporucil mi Tondach. Dovod: ukazal mi to konkretne na skridlach. Bramac o doct tenší, pričom vzniká problem s praskanim- odštiepovanim sa prave tých obvodových falcoch kde je este tenšia a ono to najskor praskne a po zime odpadne. Pán ma dlhorocne skusenosti s predajom a pokladkou striech a sam mi ju neodporucal kedže ju uz pokladal a im to dost praskalo. Ukazal mi Tondach a povedl mi ze po tej možem aj skakat ;-) Ozaj sa neviem ani ja rozhodnut. Osobne si necham poradit. Je to sice rozdiel €, ale ak mam mat s tym problém tak ....
Odpovedať
@tino2 Tak si treba dat plech vet aj plechy dnes vyrabaju pekne.A netreba ich ani udrziavat a ani natierat a je aj laksi na sterche.
Odpovedať
@zzzr ta skridla bude namahana akurat pri montazi, ked budu po nej chodit. Tazsia skridla ti viac zatazi strechu , ale v podstate to je jedno. Daj vediet ako si sa rozhodol :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@danica_bramac Mila p. Danica, mam bramac asi 11 rokov a kazdym rokom toho lutujem viac a viac. Po cca 6 rokoch mi zacala miznut farba. Proste sa strati a miesto ciernej krytiny zacinam mat hnusnu sedu betonovu farbu. Uz som nasiel aj krajovku co v nej bola diera, akoby zle zmiesana zmes pri vyrobe a proste to vypadalo. To ze kazdy rok vymienam tasky lebo su puknute.... komu sa mam vyplakat na pleci? Tento rok dalsia krajovka durchom prasknuta.... Mam chodit do stavebnin ako saso so sutinou v igelitke? Reklamoval som tu farebnost a poslali ma “do kitek” ze zatuka len na nepriepustnost a celistvost. Navrhli mi ze pride firma a nastriekaju tu krytinu farbou z vyroby. Mal som sa podielat na nakladoch pri tejto akcii. Ja si to neviem ani predstavit aka paseka by tu bola pri striekani ciernej farby na strechu. Adi by som to mal vsade..... Toho bramacu som kupil hojne, dom, altanok, pristavba, garaz, atd, cca 300m2. Keby to bolo len na dome uz je na smetisku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?