Problem s parozabranou

Ahojte, kedze som nenasiel podobny problem, otvaram tuto temu. Moj problem je delikatny... Kupili sme novostavbu RD, klasicky bungalov, vaznikovy krov, krytina skridla. Problem nastal ked sme sa zabyvali. Z podkrovia je pocut neuveritelny buchot a hluk. Ked som vysiel do podkrovia, vsimol som si ze parozabrana je volna, na vacsine miest ma medzi krokvami dost velke previsy, ktore pri aj malom vetre vytvaraju hluk. Da sa s tym nieco robit? Vdaka. P.
Odpovedať
Profilova fotka
@pondricka Parozábrana by mala byť pod izoláciou a nemal by si ju vidieť.Nemyslíš náhodou paropriepustnú strešnú foliu? Mne strechu robili majstri ale túto fóliu mám napnutú ako,, blanu na bubne´´ :-) Neviem si predstaviť ako to opraviť jedine škridla a latovanie dole a nanovo natiahnúť ale to je brutal.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to poistna hydroizolacia ta sa robi s miniprevismy a ak su velke tak ju preloz a zospinkuj zosivackou alebo ju prispinkuj k latovaniu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pondricka pokiaľ máš vyditelnu parozabranu tak ešte nemáš sadrokartón. Keď budeš dávať CD a UD profili tak ešte tím môžeš uchytiť parozabranu. Za ďalšie vietor sa ti musí niekade dostávať pod strechu. Skontrolovať či sú poriadne dotiahnuté detaily ako podbytie, uzatvorené štíty atď.
Odpovedať
Napadlo ma ze nema ziadnu izolaciu stropu :) to by tam ale bola ukrutna zima.
Odpovedať
zle som sa vyjadril, je to poistna hydroizolacia. Rozmyslal som ze to prispinkujem tak ako hovori @wolodymyr ale to sa da urobit len na dostupnych miestach. Najvacsie problemy su prave v podbiti kam sa uz nedostanem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pondricka a keď sa to prispinkuje nepotrha sa to časom? Predsa tam len ako taka vôľa zostane a vietor to môže rozkmitat znova.
Odpovedať
Profilova fotka
@pondricka do podbitia natlac vatu ak sa da
Odpovedať
@wolodymyr zial nemozne
Odpovedať
@pondricka ....a rozobrat skridlu nad podbitim by slo...?
Odpovedať
@heliator ...dobra otazka, neviem ci sa da skridla villatesta rozobrat bez poskodenia a naspat zlozit spravne. Verim tomu ze by to slo. Ako mi to ale pomoze ked pod skridlou je latovanie a volna folia az pod latami?
Odpovedať
Zdravim a isto ten hluk robi ta folia to by musel fukat uragan zeby ju bolo pocut az tak ako tu pises ???
Odpovedať
Profilova fotka
@rado88 kľudne to môže robiť ta strešná fólia ja ju tiež počujem ako búcha keď fúka vietor
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@pondricka zdravim, podarilo sa to nejak poriesit? Mame ten isty problem, staci, ze trochu viac fuka a vsetko pocut ako plachtenie v pojde...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?