Pristresok/strecha konstrukcia-nosnost.

Caute strechaci. Prave tak rozmyslam nad pristreskom vedla domu. Chceli by sme mat parkovanie pre dve auta, kedze sme dvaja soferi. Ked som to nejak navrhoval, tak by to vyzeralo nejak podobne, ako na obrazku. Otazka je, ci by taku velku strechu udrzali dva stlpy, pripadne ako by ste to riesili Vy? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ak to budete pristavovať k domu, potrebujete projekt, tam bude aj riešenie.
Odpovedať
@jan45 Projekt samozrejme mame, ale nie sme spokojni s navrhom architekta v tomto smere. On totizto povodne chcel, aby ten zadny stpl bol v strede a parkovao sa pozdlzne. To vsak nebude mozne kvoli malej vzdialenosti od plota :) Resp by som kazdy den musel rozmyslat nad tym, ci sa mi podari vycuvat alebo nepodari vycuvat na 1x :D
Odpovedať
@smolkosk :-) on chcel a vy ste mu za to zaplatili, keď vám to nevyhovovalo a nevyhovuje? Aj k zmene stavby pred dokončením potrebujete PD. Ak teda nemáš sám okrúhlu pečiatku oslov takého projektanta, statika, ktorý vyrieši vaše zadanie. Alebo si nechaj poradiť na MS a ak ti v zime po nádieľke snehu autá prikryje strecha nečuduj sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk stlpy stačia 4, najmä ak to opriete o stenu, ale trámy budú primerané sklonu a zaťaženiu.
Odpovedať
@pripad001 clovek sa uci za jazdy, nie? Pochybujem ze kazdy ma taky dom, aky mal projekt. Nemenil som niclen stlp som posunul viacej dozadu a niena stred ;)
Odpovedať
@jan45 Ale tie stlpy su tam 2, nie 4
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk asi som stál vysoko nad strechou,myslel som, že aj pri stene sú. Za väčší problém pokladám uloženie do steny ako stľpy.vonku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?