Pristresok na dva auta - sikmy pozemok

Ahojte, plánujem prístrešok na dva auta, no mame trosku neprakticky pozemok, ktorý ide do šikmá Hľadáme riešenia ako postaviť prístrešok pri maximálnom využitú pozemku. Momentálne mame už postavený plný múr z dvoch strán ( hlavne proti vetru ) Otázka zne, ci vôbec existujem možnosť spraviť prístrešok do takej šikminy ? alebo musí to ist rovno ( obdĺžnik ) a medzeru ktorá tam vznikne, prekryť iným spôsobom ?
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to zakryt pultovou strechou, najkratsia krokva by mala sklon okolo 20° najdlhsia okolo 5°. Pekne by sa to podbilo tatranskym profilom alebo dlazkovicou, navrch falcovanu krytina. Funkcne by to bolo, no na pohlad by to bolo smiesne. Okapova hrana (tam kde bude ryna) bude v jednej rovine ale bocny pohlad bude krivy ako cesta do Nahaca.
Odpovedať
Profilova fotka
dva auta :D odpadol som :D ide do šikmá :D Otázka zne :D @copyandpaste
Odpovedať
@wwszol kludne to moze byt sikme alebo hociake, sak ak to nebudes robit sam spytaj sa strecharov ti to povedia
Odpovedať
@andyfoto no nic, pisem za mojho manzela, ktory mi toto ukazal. Skoda, ze mi to nedal predtym precitat, ale myslim si, ze na to,ze nie je Slovak, ma lepsiu slovencinu ako tristvrte Slovenska, takze tvoj komentar bol uplne nemiestny a este aj odveci, takze ak nam nemas ako pomoct, tak radsej nekomentuj
Odpovedať
@sysell praveze strechari s tym maju problem, ze to nevedia vobec urobit do sikma, preto hladame kreativne riesenie
Odpovedať
Skus hladat kreativnych strecharov... pripadne ujo google
Odpovedať
Na dve autá mi nejako nesedia rozmery,ak je vstup od rozmeru 4m,tak 6m na dlžku je málo pre dve autá,ak naopak tak zase 4m na dlžku auta je málo.Aký má mať strecha tvar,ktorým smerom má byť spád strechy?Má byť sedlová,alebo valbová?
Odpovedať
@wwszol Záleží od typu strechy,ale urobiť sa to dá.Ak chceš sedlovú kde žlaby budú rovnobežne z tou šikminou,pomúrnica by musela ísť šikmo smerom hore ,nie do vodováhy.Šírka vstupu pre dve autá ak by boli stlpy od seba 4metre je ale asi málo.
Odpovedať
@jm72 rozmery su len teoreticke, kreslil to znamy pre stavebnu ohlasku. Realizaciu prisposobime podla potreby, typ strechy pre nas podstatny nie je, ale maximalne vyuzitie sikmeho priestoru. Aktualne tam parkujem dve auta, cize viem aj presne vymerat. Nie ste nahodou strechar? Robite len vo Vasom okoli alebo aj po celom SR? Dakujem
Odpovedať
@wwszol Som strechár realizujem altánky,prístrešky pre autá a pod.Robievam v okolí ZC,ZH.Odkiaľ ste Vy?V týždni pracujem pre strechársku firmu,ak zostane čas takéto menšie práce mám k tomu ako bonus :-)
Odpovedať
Takéto prístrešky sme už pár spravili.To je logické že pri rozdielnych mierach na jednej a druhej strane sa sklon meníAle spraviť sa to dá.Tarbavalaba má pravdu .Učel by to splnalo ale na pohľad to vyzerá trocha divne.Ono sa to proste stáča.Sme SC.
Odpovedať
@jm72 bohuzial sme zo Senca, takze to by asi nebolo moc realizovatelne, ale dakujeme velmi pekne za radu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stevo3 Dobry den, viete mi prosim poslat na Vas kontakt do spravy? realizaciu planujeme na jar/leto..tu sikmu stranu mame od pola, takze od ulice to divne vyzerat nebude. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?