Preteka dazdova voda cez strechu

Cav, mam taky velky problem.. Preteka miesto prepojenia strechy a lepidla na polystyrene, alebo presakuje voda cez lepidlo. Firma ktora realizovala hrubu stavbu aj strechu, miesta spojov este raz pretmelila, na moj podnet otestovala vodou, striekanou na oplechovanie. Vsetko ok. Ked zacali striekat vodu na lepidlo natiahnute na polystyrene, voda presakovala do miestnosti. Chcem sa spytat, ci je mozne, aby voda takto presakovala cez lep? Firma sa brani, ze ked sa to uzavrie omietkou, bude to hydroizovane, comu moc neverim, myslim ze by to malo odolat aj narazovemu dazdu. Ci? Moze byt chyba v oplechovani, alebo nedrzi lepidlo na polystyrene, a tym prenika voda do miestnosti? Je potrebne kontaktovat vyrobcu stresnej krytiny, koli detailu napojenia krytiny na fasadu, alebo vyrobcu lepidla ohladom informacii o izolacii proti vode, miere nasiakavosti? Foto: tecie to v tom trojuholniku
Odpovedať
Profilova fotka
to je ukončená práca? na fotke sú detaily ako pri rozpracovaní. Ten detail hore vôbec nechápem, všetko je to falcovaný plech a detaily sú nie remeselne urobené.
Odpovedať
Je to este fotka z leta, ked to bolo rozpracovane, dal som zle foto. Pohladam lepsie. Chcem sa spytat, moze cez lepidlo so sietkou na polystyrene presakovat voda?
Odpovedať
@jan45 tu sú fotky ukončenej strechy. na 3 obrázku je nákres použitého oplechovania, na poslednom nákres oplechovania, ktoré by malo zaprániť priesaku. Myslím že mali použiť tento spôsob.
Odpovedať
Profilova fotka
detaily na fotkách sa nezhodujú s detailami na nákresoch. det. 10 je síce správny, ale remeselne ťažko zhotoviteľný, spodný je dobrý ale zas nie je urobený. Nechápem ako je utesnená lišta na škmine nad omietkou, na tesnenie tmelom by som sa nespoliehal.
Odpovedať
firma sa vyhovára že táto časť nie je dokončená, mala sa tam dať ešte omietka, ktorá by bránila priesaku vody. Omietku už nebola v ich réžii. No neupozornila na možnosť týchto problémov. Projektant kontaktoval zástupcu Baumit-u, ktorý potvrdil, že lepidlo, napriek tomu že nie je izolant, by nemalo prepúšťať vodu . Od dodávateľa stavby požadujeme nápravu - výmenu lepidla a sieťky, plus oplechovanie tým 2 spôsobom. Pretože voľbu týchto detailov vybral dodávateľ. (V projekte bol iný typ strechy)
Odpovedať
Ak by sa ešte niekto stretol s takýmto problémom, je to opravené, ponad oplechovanie sa urobilo oplechovanie č.2, ktoré je vsunuté v izolácii a ukotvené na stenu. Z vonku prekrýva pôvodné oplechovanie. Snáď to už bude OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?