Presah strechy - podbitie

Dobry den prajem , na obrazku su tri alternativy ukoncenia strechy a tym padom aj volba podbytia strechy ktore ma ake vyhody a ke nevyhody pre ktore ste sa rozhodli vy , mne sa najviac menej rpacne aj najlepsie javy hned prve c.1 .Ma niekto aj c2 ze ma podbytie az na okne?,ma nejake nevyhody c.1.dakujem.
Odpovedať
@vader100 ja dávam takto http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 výhoda c2 riešenia je v clonení, keďže je nad oknom. To závisí akú to máš svetovú stranu, západ je vhodná nad okno vyššie, juh nad okno tesne. Osobne budem robiť 1. variantu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 preregistruj sa na modrastrecha.sk, tvoj fotoblog sa nám javí prázdny... 8-)
Odpovedať
@topvideo nemam este fotoblog este akurat cakam na stavebne a idem na hrubu stavbu , okna budu na kazdu stranu okrem severu, velmi sa mito nepaci ked je az na okno podbytie ale na druhej strane sa da to ho okolo domu aj svetla urobit a aj nad dvero to potom vchodove svetlo pekne ostvetli sa mi zda ale asi umna bude tiez 1.
Odpovedať
@martin85 zaujimave ;-)
Odpovedať
Ja budem mat presah ako na obr. c. 1 ale dal som si presah az 1 m.
Odpovedať
@vader100 Urcite ta prva varianta. Druha - utopene okna. Tretia - to je dost nemoderne.. Daj poriadny presah urcite, cim nizsi sklon, tym krajsie ukaze vacsi presah.. Aspon ten meter. Navyse-v lete mas vybavene tienenie.. ;-)
Odpovedať
@vader100 ja mam c.1 presah si vypocitaj
Odpovedať
@matorado Dakujem za radu , tiez som bol najviac nakloneny pre c.1 , ok ten presah 1m bude fajn,sklon strechy je len 23 stupnou.dik,
Odpovedať
@vader100 ako vies, ze 1m bude fajn?
Odpovedať
@kriloter by som si vypocila presah keby som vedel ako :) napis ako a vypocitam kolko bude fajn ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 ja mám napr. presah 120 cm...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Prosím vás viete mi poradiť šikovných majstrov na to podbitie v okolí Bratislavy? Ďakujem :)
Odpovedať
Majstri by zaujímali aj mňa :-) :-) :-)
Odpovedať
@vader100 http://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-v...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Ahojte, poprosím vás o radu a názor na ukončene podbitia strechy pri štítoch. Ide o sedlovú strechu, plné debnenie, podbitie tatranským profilom. Majstri ukončili to podbitie zároveň s krokvou, tých pár cm k okraju podbitie už nepokračuje, vznikla tam akási škára. Majster mi tvrdí, že sa to dokončí zároveň s fasádou...je to ozaj tak? Ako by ste to riešili? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Ak máte so spodu priznaný tatranský profil tak to neni OK, krajovky mali lícovať s bočnými hradami, majstri zle vypočítali konštrukčný širku strechy podľa stĺpcov škridiel. teda niekedy sa necháva 1 - 2 cm ale musí sa tam dať dalšia lata - palubovka,.. ale potom k nej licujú krajovky. je to preto že ked sa dajú kontra laty a strešne laty tak to zodvihne 7-9 cm (podla rozmerov lát) krajovky a tie nemajú dostatočne dlhé kraje aby siahali až k hrade a vznikla by tam medzera alebo by to nebolo opticky pekné.
Odpovedať
@arnost24 ďakujem za odpoved, ako by ste to navrhovali riešiť?
Odpovedať
arnost24 súhlasím s tebou, nieje to bežne ukončené,toto už len olištovať na mieru ohoblovanými doskami 15-20mm jednou doskou zospodu prekryť str.laty a druhou prekryť kontra laty, alebo použiť vhodný hranol ktorý by to prekryl súčasne, lišty by boli menej viditelné, len pozor na krajovky, je nutné to dobre utesnit proti vrabcom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Ako pisal risoo treba to už len hoblovanými latami olištovať, hlavne aby sa tam nedostali vtáky alebo ine zvieratá ako napr. kuny a lasice
Odpovedať
@risoo @arnost24 dakujem, takze to treba co najrychlejsie spravit? Kvoli tomu zahniezdeniu roznych zvierat?
Odpovedať
Mame to uz tak od jesene, tak dufam, ze sa tam zatial nic nedostalo. :( teraz ma napadlo, co keby sa rozobrali krajne rady a to co precnieva by sa spililo a prisposobila skridla....
Odpovedať
ahojte neviete mi niekto povedat ako vyzera strecha s valbamy.alebo čo to tie valby vlastne sú?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?