Preložené pásy na fólii nie sú navzájom zlepené. Je to v poriadku?

Strechári mi položili fóliu (Tyvek Solid) tak, že ju vôbec nespájali. Niesom strechár ale podľa mňa je to fušerina. Priestor medzi fóliou a škridlou slúži na odvetrávanie strechy. Všetok vzduch ktorý prejde cez vetraciu mriežku by mal vyjsť hore cez odvetrávacie škridly. Takto pôjde vzduch čiastočne do strechy , čiže jednak sa bude zle odvetrávať horná časť strechy a jednak sa bude vzduch v priestore strechy zbytočne ochladzovať. Chcem im to dať prerobiť nech to podlepia. To už nehovorím o tom že perforácie po klincoch by sa mali tiež prelepovať, ale to nejako prežijem že neurobili. Jedná sa o vazníkový krov - neobytné podkrovie v bungalowe.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj tomaso1, no ono je to tak, ze na SK sa zvykne tato folia neprelepovat, aj ked by sa podla mna mala. Z uspornych dovodov sa to u nas velmi nerobi. Paska sa u nas odporuca davat od hranice bezpecneho sklnu strechy, takze ak tam mas napr. Bramac je to 22°...atd. Ja byt na tvojom mieste, tak by som tam ale pasku urcite vyzadovala, aby ked bude fukat vietor do priestoru kde je folia, tak ju nenadvihovalo. Pasku mozes pouzit jednostrannu (nalepi sa zospodu na obidve casti folie polozene trochu cez seba alebo obojstrannu pri aplikacii sa z jednej rolky folie odtrhne bezpecnostni pasik, nalepi sa tam obojstranna paska a prilepi druha folia...
Odpovedať
Hlavnou funkciou fólie v tomto prípade je zabrániť vyzrážanej pare na spodnej strane škridly, vode a roztopenému snehu ktorý vietor zafúka popod škridlu preniknúť na povalu. Keďže ide o strechu neobývanú a neizolovanú tepelnou izoláciou medzi krokvy tak tam nehrozí zamoknutie vlny. Dokonca nieje nutné použiť fóliu pri neobytnom podkroví vôbec,ale zasa istota je istota a neviem ako je riešená izolácia deky. Takže prelepenie spojov je bezpredmetné,fólia skutočne neslúži na vytvorenie nejakého odvetraného priestoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?