Poznáte firmu na zastrešenie terasy pergolou z dreva?

Profilova fotka
Mate niekto prestresenu terasu týmto sposobom? teda konstrukcia je z dreva (nie kovova) a material na prestresenie nie je krytina ale platne z lexanu? ak ano dajte mi pripadne tip na spolahlivu realizacnu firmu (do IP) z okolia Trnavy.
Odpovedať
1
2
Ja som to robil viacerím.Dosť si to ľudia dávajú, ale treba si dať ten drahší lexan s uv filtrom a najlepšie hnedý.Pod ostatnými v lete nevydržíš ak to nie je v tieni. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my chceme prestresit terasu len kvoli zmenen pocasia - hlavne ked by sa rozprsalo... ale hladam niekoho spolahliveho co robi toto prestresenie z drev. konstr. manzel nasiel jednu firmu, ale oni pouzivaju kovovu konstr., kt. sa mi zda byt taka priemyselna pri rodinnom dome... aspon na mna tak posobi... ak mas nejakeho schopneho realizatorua - poprosim kontakt do IP - dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
dodog vies mi/nam prosim Ta povedat aj pribliznu cenu takehoto prestresenia, napr. na 15m velkej terase? vdaka moc:)
Odpovedať
videla som ze ked je moc teplo pod tym lexanom tak tam davaju aj taketo prutene.....rohoze....alebo len tak na deroraciu mne sa to paci ;-)
Odpovedať
Yanicca to je ťažko.Záleží to od toho ako je to riešené.Teraz robím 4 x 14 metrov, vychádza to od steny a cena je aj s lexanom UV Bronz 10 mm cca 1600 eur. Tie rohože mám aj ja, je to štiepaný bambus.Je to také... prírodné.
Odpovedať
dodog to je ten spravny vyraz je to take prirodne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dodog no ved som nechcela presnu, len pribliznu cenu..co si mi povedal, takze dik:)
Odpovedať
dodog a davas tie rohoze na zimu dole?
Odpovedať
evig neviem ako Dodog ale ja co som videla tak to mali namontovane z vnutornej strany a maju to cely rok ;-)
Odpovedať
evikg nie mám to aj na zimu. A nemám na tom ani lexan,lebo mám tam naťahanú visteriu. :-)
Odpovedať
neviete niekto, ci sa da namiesto lexanu použiť aj sklo? Pytam sa, lebo terasu mame v tieni a chcel by som zachovat svetlost interieru, ktory je pred terasou. (obyvacka s vychodom na terasu, ktoru chcem takto prekryť - orientacia je na vychod). Dakujem
Odpovedať
A ? Však lexan prepúšťa svetlo, nerozbije ho ľad,neprehrieva priestor pod ním.Sklo by som určite nedával.Jedine ak lepené no a to sú iné pálky.Raz som dával urobiť ponuku na lepené sklo na pergolu a 2 pergoly 6*8 metrov boli 98000 korún.
Odpovedať
Článok sa načítava...
to som pochopila, ze je to zvnutra. pytala som sa preto, ci v zime ten rakos zbytocne zabranuje prechodu svetla. Predsa len svetla vonku prilis vela nie je.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
nemate niekto lexan bronz na terase, kde su okna, dvere? rozmyslame nad nim, ale mam obavy, kedze na terasu mame okno, dvere, ci nebude vnutri v obyvacke, jedalni potom moc tma :-|
Odpovedať
Profilova fotka
teda neviem, ci som to napisala zrozumitelne ... vchod na terasu je z domu, a na dome su okna, dvere nie na terase ... terasa bude otvorena ....
Odpovedať
nie je to také tmavé...určite v pohode.Je to len trošku tmavšie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by bronz vyzeral lepsie v kombinacii s drevom ako cira ci biela .... len sa bojim tej tmavosti ... pod tym bronzom nie je az tak horuco? da sa tam vydrzat?
Odpovedať
Ano bronz je super.Je drahší ale má uv absorbér.Pod ním v pohode.Ak dáš bez neho tak tam v lete nevydržíš,teda pokiaľ tam svieti slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
UV ochranu maju uz asi vsetky, nie? aj biele, cire ... aspon co pozeram na nete ...
Odpovedať
no pozor...je uv ochrana samotného lexanu ako materiálu , teda aby sa nerozpadol a je ochrana ktorá bráni prenikaniu slnečného žiarenia či čoho tak aby tam nebolo teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog =-) manzel bol dnes v jednom obchode a tam mu povedali, ze vsetky maju obojstranny uv filter ... len teraz neviem aky :-S aspon viem, na co sa mame pytat ;-)
Odpovedať
ako som už písal.tie bronzové sú drahšie ale lepšie.Však si ich jednoducho vpredajni vyskúšajte.Cez tie obyčajné slnko hreje a cez bronzo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
pozeram dake cenniky na nete, ten cenovy rozdiel je minimalny ... manzel to presne pomeria a potom si dame spravit cen. ponuku, tak budem mudrejsia |-|
Odpovedať
Profilova fotka
dnes sme boli v jednej pizzeri obzerat ten bronz, tak asi dame ten ....
Odpovedať
je mozne urobt prestresenie terasy pri byte tak aby bola strecha snimatelna? Potreboval by som ponechat svetlo ktore tam prichadza do izieb. Terasu mame malu takze nepocitam ze by to bola velka palka a pritom to chcem len na cast tej krpatej terasy. Svieti nam tam slnko v lete od rana do 13:30 az 14:00 potom uz nie. No keby to neprepustalo tolko tepla bolo by to super a hlavny dovod? sediet vonku aj ked poprcha. cela plocha by bola asi 3,5 x 3 metre.
Odpovedať
@andrejo Nechceš to riešiť vysúvacou markýzou ??? Robia myslím rôzne rozmery. Videl som to pri pár reštauráciách...
Odpovedať
markyza nesplna par poziadaviek: 1. neprepusta svetlo 2. neochrani ta poriadne pri silnejsom dazdi 3. je hakliva na vietor a potrebovala by tym padom senzor To su dovody preco markyzu nie lebo vratane senzoru by ma vysla rahsie ako ta pevna pergola.
Odpovedať
mame drevenu pergolu,lexan pod lexanom sme mali vysuvatelnu markizu,tu sme darovali rodicom na chalupu, a dali sme si pod lexan zelenu plachtu-nie pod cely a tieni to vyborne, spredu este mame bambusove rolety. nemusim stale schovavat vankuse zo stoliciek, nemam po dazdi mokry stol a stolicky ani terasu, sedime aj ked prsi...super
Odpovedať
@atlaska mas to odskusane aj v zime? nedrzal sa na tom moc sneh? A aky mat lexan? Zvlneny?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nemas foto?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?