Posudok na strechu - je to ok?

Profilova fotka
Poradite.takyto posudok nam bol vypracovany.nejsom celkom presvedcena ci je ok.povolil skridlu po upravach na krove.no miestami zacinaju praskat steny.male pukliny.je to ok?.Ak mam dom poisteny a nieco by sa stalo horsie.ako postupovat?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@barbara088 posudok je podla mna OK. mas tam navrhy a odporucania co dodorzat pri vymene kritiny... A tie praskliny podla mna nesuvisia so strechou. Nepalena tehla, bez venca..zaklady ake?
Odpovedať
Profilova fotka
Fuha to sa spytam muza.Vsetko sa urobilo tak ako on napisal.muz tiez vravi ze to proste bude praskat je to stary dom
Odpovedať
Máme kamenný dom, bez nejakých extra základov - zahĺbené kamene, múry sú kamene spájané len hlinou, poschodový, bez venca - múry boli navrchu spevnené pomúrnicami ale usadenými po vnútornom obvode, nie na vrchu múrov. Krov bol dvestoročný, krokvy niekde od seba aj 120 cm - kedysi musela byť krytina z dreveného šindľa. Už xx rokov bola krytina pálená škridľa. Vlani sme celú strechu opravovali - posudok statika, aj jeho kontroly priamo na stavbe. Navrhol pomúrnice, zaistené chemickou kotvou do kamenného muriva, všetky trámy sme menili za nové a tie boli pomerne predimenzované, aj keď neplánujeme obytné podkrovie. Pri stavbe vznikli nové vlásočnicové trhliny, a tie viditeľné staršie sa trochu viac roztvorili. Ale nič extra vážneho, krov bol predtým zoslabený a príliš tlačil na konštrukciu, zložením škridle sa všetko odľahčilo, takže nejaké jemné posuny nastali. Za rok sa praskliny nerozširujú, ani sa z nich nič nedrobí, takže konštrukcia by mala byť stabilizovaná. Pre vašu istotu by ste mohli nechať dom spriahnuť tiahlami alebo obručou. Každopádne si tie praskliny všímajte, či sa robia nové, či sa prehlbujú, či sa z nich niečo drobí. Pre kontrolu sa robia i sádrové terče, mali by sa nechať aspoň jeden rok, aby dom prešiel horúčavami aj mrazom.
Odpovedať
Profilova fotka
@wegar dakujem za radu.praskliny sledujeme.skridla uz je nahodena 2tyzdne.teraz ryni a podbitie.ja ako zena matka sa pochopitelne bojim.snad to uz bude ok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?