Poraďte ľahkú škrídľu

Profilova fotka
Zdravim vsetkych, poprosil by som vas na zaklade vasej skusenosti poradit nejaku lahku skridlu najlepsie slovensku. Tondach ani Bramac nechcem kvoli cene ale hlavne kvoli zatazi , kedze staviam bungalow a steny nie su az take hrube. Takisto nechcem plech , ze vraj po case slzí cez dierky pre skrutky. Zatial dakujem.
Odpovedať
@yano no neviem ci existuje lahka skridla kedze cca kus vazi aj 5kg. Je sice pravda ze ja budem davat plech ( uz to mame naprojektov., schvalene a menit na skridlu kvoli statike uz sa mi nejak neziada). Tiez hladam nejaku moznost ako ten plech upevnit a podarilo sa mi najst plechovu "skridlu" alebo ako to pomenovat Denktile 375 - su to take kosostvorce ako kedysi byvali na strechach ale su z plechu ( ale aj z ineho materialu) skus kuk. stranku denktradu v kategorii strechy - su tam rozne druhy.. Vyhodou moze byt ze sa neprevrta ten plech ale sa pripevni mimo toho stvorca takze to prevrtane je schovane. Lenze co sa mi podarilo zistit tu Denktile na slovenku uz neponukaju ani nedovazaju.. jasne ze dovezu ale cvakas a vozia to z Prahy. a 1m2 tych kosostvorcov stoji cca 16E ale len cisto krytina bez ineho prislusenstva co sa mi zda dost. Inac kopa ludi si dava tie plechy... tazko povedat..... Ono to mas pri kazdej krytine kazda ma svoje za aj proti.
Odpovedať
@yano chlape toto máš zle premyslené. Lebo dom a krov musí byť dimenzovaný nielen na váhu krytiny ale aj na váhu mokrého snehu. A ten je niekedy aj násobok váhy krytiny. Keby bol krov dimenzovaný len na váhu lahkej krytiny a náhodou napadne 100 ročný sneh (náhoda je blbec) tak si predstav čo by si mal s domom. Takže ti je uplne jedno akú dáš kritynu, krov musí uniesť aj plech aj keramiku aj beton aj sneh, ktorý na ňu napadá. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmotnosť bežnej škridle (Tondach) je okolo 40 kg/m2, normové zaťaženie snehu u nás môže byť aj 400 kg/m2 pre severné oblasti. Čiže hmotnosť škridle je len 1/10 hmotnosti snehu!!! Neviem, čo myslíte pod pojmom "steny nie su az take hrube...". Ak to nemáte schválený projekt a steny sú fakt poddimenzované, pri extrémnom snehu vám to spadne tak či tak a je jedno či na streche budete mať škridlu alebo plech.
Odpovedať
To je pravda ľahká strešna pálená krytina asi ani neexistuje. Možno by ste ešte mohli porozmášľať nad alternatívami ku škridli. Niečo tipu plastová škridľa. Avšak neviem aka bude jej životnosť predsa len to je plast. CEnovo dostupnejšia by však mala byť škridľa mediterran. Alebo potom alternatíva v podobe betónovej škrydle aj keď ta bude asi výhodu nevystačujúca vaším požiadavkam.
Odpovedať
@yano plech Goodlock od Lindab sa nesrobuje (teda nesrobuje durch cez plech -> kuk na to), to by sa ti nehodilo?
Odpovedať
@wrzteq no tak som uz nasla strechu aku chcem - tu Goodlock. to sa mi lubi ze ju netreba skrutkovat na ploche strechy... su este nejake podobne typy napr od KJG a inych vyrobcov?
Odpovedať
@borderka KJG ja nepoznam, my sme vybrali Goodlock preto, ze sme sa bali toho srobovania (predtym sme uvazovali o Ruukki) a skridla neprichadzala do uvahy
Odpovedať
a kolko vas vysla ta strecha na 1m2 a maju len ten typ Rova pre tento druh? Je len matna alebo aj leskla?
Odpovedať
@wrzteq a akym sposobom sa to srobuje ( teda ci hore alebo niekde po bokoch? so strecharom ste boli spokojni?nas caka ta strecha buduci rok..
Odpovedať
@borderka davas mi tazke otazky! ;-) Strechu sme robili vlani v lete, zakladny plech bol vtedy v akcii a na doplnky a ostatny material som vybavila dobru cenu (cca -20%) z cennikovej, takze cena spokojnost My sme chceli matnu, takze som nepatrala, ale myslim ze je len matna ... Srobovanie a ostatne technicke zalezitosti som ja neriesila, urcite sa da najst na internete podrobny popis montaze (manzel to studoval) A Strecha je pekna 8-)
Odpovedať
@borderka od str.24 http://www.lindab.com/sk/Documents/St...
Odpovedať
@sgt rozdiel 10 % moze byt kriticky ak plech po case 'slzi', mala by to zachranit folia doplnkove skridly su 10x drahsie, ako obycajne - a extrem - za kohutika na streche pytaju ..150 euro
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wrzteq dakujem... uz mam aspon jasnejsie aku krytinu chcem.. ci je matna alebo leskla mi je v podstate jedno hlavne ze ju netreba deravit na viditelnej ploche teda ploche vystavenej pocasiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@raven77 môže, ale na to by som sa nespoliehal ;-) Doplnkové škridle nepotrebuješ (okrem odvetrávacích, inak ti nemusia dať záruku). Okrajové sa dajú nahradiť oplechovaním ako sa robilo kedysi. A kto chce kohútika, tak nech si zaplatí :-D Inak názov témy nie je najšťastnejší, keďže škridľa je buď pálená alebo betónová (cca +5 kg/m2 oproti pálenej). Čiže pojem "ľahká škridľa" je niečo ako keby existoval pojem "čiastočne tehotná" :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?