Popraskany 50r krov - vada?

Pred 2 mesiacmi som menil stresne laty a stresnu krytinu-palenu za palenu,vaha na m2 cca rovnaka.Krov ostal povodny,strechari vraveli ze je dobry,netreba menit.Len na niektorych miestach je pozdlzne popraskany,len neviem zistit ci to bolo alebo to praska teraz.Niekde je to malo,niekde viac.Moze krov praskat aj po niekolkych rokoch? Je to velka vada?Moze to byt nasledok vymeny krytiny? Nemam to dat komu posudit,okrem tych co robili strechu na okoli nie je nik iny.Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Určite to nieje následok výmeny krytiny.U dreva je normálne že praská.50ročné praskne len veľmi výnimočne.Ja som ešte nevidel nepopraskané krokvy .Pokiaľ tie praskliny niesú točivé viac ako 120°tak sa nič mimoriadne nestalo.Staré praskliny budú špinavé a plné prachu.
Odpovedať
Ahoj. Výměnou krytiny, natož se stejnou váhou to nemohlo popraskat. Navíc - čerstvá prasklina se pozná na první pohled. Každé dřevo po vysušení má podélné praskliny, která vzniknou tak, že ztrátou vody se zmenšuje objem. Kdyby příčinou bylo nadměrné zatížení, tak by krokve praskaly kolmo k vláknům a pak by bylo riziko, že se to zřítí. Čili podívejte se na ty praskliny z blízka a jestli je to jak píše anton, tak můžete být v klidu.
Odpovedať
posielam nejake foto
Odpovedať
je to v pohode občas omeťte prach na drevách, aby haveď sa tam nedržala aj vzdusna vlhkosť
Odpovedať
to sú staré praskliny, drevo zrejme rýchlo sklo na slnku,aby sa nepraskalo musí schnúť pomaly i 2 r.v suchom vetranom prostredí,alebo v sušičke
Odpovedať
Profilova fotka
A prečo tam nemáš fóliu ????? ....
Odpovedať
Drevo praská ak sa krov robí zo surového dreva. Drevo sa má sušiť ako guľatina s kôrou, až potom sa má z neho niečo rezať. Preto sú drevárske výrobky bez prasklín, napríklad tatranský profil.
Odpovedať
radopp,to kde ti kde natrubili di hlavy,že sa suší gulatina!!!!!!!!!!!!a potom sa píli rezivo? A kde sa na SK nachádza take unikatne miesto,kde sušia gulatinu? Skus mi uviest aspon jedno. A ked veci nerozumieš,tak nerad ludom totalne hluposti.
Odpovedať
Drevo pracuje...ved aj podla normy sa unosnost v smyku znizuje kvoli trhlinam...ak chcete mat krov bez velkych trhlin, tak potom ne lepsie pouzit KVH rezivo....
Odpovedať
Profilova fotka
To, že sú krokvy popraskané pozdlžne nevadí, ale majstri nejako pozabudli dať strešnú foliu s kontralatami, keď sa dávala nová krytina. Tu sa ozaj jednalo len o výmenu krytiny a položila sa ako je krov ohnutý. Normálne sa z kontralát vytesáva, aby tá strecha bola rovná alebo pri veľkých nerovnostiach sa vedľa krokiev dávajú foršne na vyrovnanie a posilenie krovu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?