Pomurnica pod väznikový krov?

Zdravím strechári, chcem sa spýtať, či už ľudí od remesla resp. spokojným majiteľov väzníkového krovu, či majú (dávajú) pomurnicu pod väzníkmi. Aký to ma význam?
Odpovedať
Profilova fotka
@le468 môžeš urobiť hrubšiu izoláciu stropu - krovu...
Odpovedať
@le468... "Pomúrnica (jej bežný prierez je 150/150 mm) je prvok krovu, ktorý ukladáme na veniec obvodového múru. Jej úlohou je preniesť zaťaženie z krovu na nosné steny domu. Od venca ju oddeľujeme lepenkovou izoláciou. "
Odpovedať
Len nechápem prečo pri cenovej ponuke niektorí to nacenia a iný nie. Je to na požiadanie koncového zákazníka alebo štandard? V mojom prípade by mala byť pomurnica 8x16
Odpovedať
Profilova fotka
@le468 ahoj, ja mam väznikovy krov a pomurnicu nemam, nie je potrebna. Ale mozes si ju dat, presne ako pisal topvideo, potom ti vojde viac izolacie do stropu. Kazda firma ma svoj postup prac. Pomurnicou sa kotvenie väznikov ulahcuje.
Odpovedať
@le468 Mam vazniky od Kon-truss. Bezne davaju "pomurnicu" taku 40mm forsnu iba. Ja som si dal k domu este klasicku hradu, pretoze som potreboval zvysit priestor, ako pise @topvideo . Co myslis tym " by mala byť pomurnica 8x16"? Mas to v projekte strechy? Ale pod klasicky krov asi... Vaznikari ti daju vlastny projekt, s okruhlou peciatkou..
Odpovedať
Mam tiež vaznik od KON-TRUSS a tiež mi to bez pomurnice ani nechceli nacenit vraj to tam treba aj ked techwood nedavaju vôbec pomurnicu ale cena je ta ista :D
Odpovedať
V jednom projekte firmy na väzníky je pomurnica 8 x 16 cm, ako ste napísali niekto to dal do cenovej ponuky, nikto nie... asi to bude o montážno postupe. Dám to urobiť firme, ktorá mi tam pomurnicu navrhla a plus budem mať väčší priestor na izoláciu ako ste písali. Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
Musi ist pod pomurnicu Hi hidroizlolacia? od coho to treba izlovat ak ma ist?ak steny nemaju byt vlhke a teoreticky ani krov by nemal byt vlhky, Dakujem za nazory.
Odpovedať
@vader100 moze vznikat kondenz na venci a ten sa potom dostava do dreva....stoji to cca nic tak to tam daj a nespekuluj :-)
Odpovedať
Nespekulujem samozrejme ze to tam chcem dat len chem aj vediet preco ked uz nieco robim :) dik @rasto7764
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 prirodzenou vlastnostou betónu je že absorbuje vlhkosť. Síce beton vo venci je zateplený, ale aj tak teplotné zmeny vyvolávajú kondenzáciu vodných pár a jeho absorbciu do betónu. Dopad nepoužitia hydroizolácie je pomerne malý, ale po pravde jedno vedro tekutej hydroizolácie stojí naozaj málo a aplikáciu zo štetkou zvládne tiež každý. Takže ja by som to určite natrel.
Odpovedať
@vader100 mne napriklae stavebny dozor povedal ze to je zbytocne ze tam vznika len maly kondenz a ze je mala sanca ze to nieco sposobi....to mi staci mala sanca-nechcem ziadnu sancu a fakt to nestoji skoro nic ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stevosk @rasto7764 Nieje lepsia nejaka ipa ako tekuta HI?nezmizne casom tekuta?Nejako neverim tekutejostali mi pasy nejake z pod murov co som daval glasbit
Odpovedať
@vader100 nemyslim zeby sa tekuta stratila to mi pride blbost. Ale kludne tam daj aj tie zvysky,cela weda je v tom aby beton a drevo neboli v priamom styku
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 To je jedno, v princípe aj glazbit, avšak tá tekutá má jednoduchú aplikáciu a ona s naviaže na ten betón a vznikne na povrchu taký film (ten film je samozrejme suchý, takže sám nezmizne ;-) )
Odpovedať
@stevosk toto so mnasiel na nete : " nedavaj tam nic. Ak ti niekde zatecie voda, pomurnica na izolacii zhnije. Ak pod nou bude beton, alebo vapenna malta, voda bude mat kam odchadzat. Nie nadarmo sa davali pomurnice vzdy nasucho bez izolacie. Kto robi s drevom vie o com je rec." mam este par dni nato tak so mna vazkach aby som nieco nedohnojil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 ak ti tam voda zatečie tak aj odtečie (voda proste ide smerom nadol a ťažko zostane pomurnica ponorená vo vode ak bude zaizolovaný veniec) a z pár kvapiek, ktoré sa odparia ešte žiadne drevo nezhnilo (asi aj v prípade ak bude betón venca bez hydroizolácie by to drevo prežilo bez úhony, ale ja osobne by som radšej nič neriskoval a tú izoláciu tam dal)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?