Položenie strechy mediteran

Profilova fotka
Pekný deň, Priatelia potrebujem poradiť. Položili nám strechu a podľa mňa úplne na hovno.Chcem to dat celé zhodiť a dať položiť nanovo,potrebujem ale pre komunikáciu padne profi argunenty.Jednotlivé diely krytiny sú od seba rôzne ďaleko položené,prekvitá tadiaľ svetlo,na konci sa to vlní a pod hrebeňom strechy sa mi zdá že je veľa miesta.Pripájam foto.Prosím stavbárov nech sa mi vyjadria.Dakovacka
Odpovedať
Profilova fotka
Pekna fuserina....neboli ste pri tom ked to ukladali?nedal by som im ani cent...ja osobne by som to ulozil nanovo...
Odpovedať
@vevesun My mame tiez mediteran antracitovu a spravili nam to pekne.Ja si myslim,ze ani nepotrebujes profi argumenty.Fotky hovoria za vsetko. Jednoducho zle polozena skridla a ak chlapci budu protestovat tak by som im nezaplatila.
Odpovedať
Profilova fotka
@maluchm práveže sme pri tom neboli.Stavbu sme práve v deň kladenia strechy zabokovali a ďalší deň keď sme chceli začať veci koordinovať nás čakalo toto krivé prekvapenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vevesun nezaplatit,rozobrat,zohnat jedneho cloveka cez znamych co uz ukladal skridlu a urobit to este raz....svojpomocne...
Odpovedať
Profilova fotka
@vevesun no nie som sice odbornik, ale problem moze byt v zle ulozenych stresnych latach, nedodrzane osove rozostupy... a co som si vsimol ta folia pod skridlou je OK? mne to pripada jak parozabrana.... moze sa k tomu niekto zodpovedny vyjadrit? ta folia podla mna nie je dobra
Odpovedať
@richard71 moze to byt paropriepustna folia http://www.denbraven.sk/stresne-folie...
Odpovedať
@vevesun montaz aj material mate od jedneho dodavatela? folia ktora je tam pouzita - teda pokial to dobre vidim na fotkach - sa dnes uz nepouziva. Moze byt ze je to paropriepustna folia, ale rozdiel v cene medzi takouto a vysokodifuznou je minimalny na to, aby sa na tom oplatilo setrit.... obavam sa, ze pri tych teplotach pod tmavou krytinou Vam takato folia vela nevydrzi. A ku kvalite prevedenych prac sa rasdej nevyjadrujem...
Odpovedať
Tie laty su krivo nabite a su aj dost daleko od seba sa mi zda treba to rozobrat laty vydrhat a ulozit nanovo. Najlepsie nech to rozoberu a poslu ich oi riti zavolaj inych tymto by som neveril to je cista debilita.
Odpovedať
Celé to je zlé.Škridla dole,latovanie dole ,folia taktiež dole.Nová folia,kompletne celé prelatovať.Pri bokovkách max.latovanie je 31,5 to je naozaj skoro na tesno.Ale mne sa zdá aj vypustenie škridle veľa.Ešte tak polovičku ano ale celá je dosť veľa.Ak to nebudete mať spevnené podbyťím tak stačí trocha snehu a celé sa to zlomí.To musel robiť ten kto vedľa strechy ani neišiel.
Odpovedať
Pardom napísal som sem omylom že maximálne latovanie.Samozrejme že minimálne.A viac by som ani nedal lebo je dosť malí sklom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám taký pocit že tie laty sa mali najprv zrezať zarovno poslednou krokvou a potom ukladať škridla. Neviem ako teraz vyčarujú podbitie..Okrem toho rozostupy medzi latami sú asi o 5 cm väčšie ako by mali byť..
Odpovedať
tak toto som ešte nevidel ani v groteske ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nie som sice stavbar ale sudim podla mojej strechy, ktoru mi teraz spravily, ze to boli fuseri co to robily. Pripajam sa k ostatnym. Dole krytina a latovanie a spravit na novo.
Odpovedať
philos.Podbitie je najmenší problém.A to že budú mimo poslednej krokvu to vôbec nevadí.
Odpovedať
Pozdravujem,1uplne zle ,zle ukoncena folia ktora ma byt vyvedena az na laty z boku a zakontrovana stresnou latou alebo doskou.2 na jednej strane strane strechy inaci rozdiel ako na druhej malo by to rovnako trcat od krovu aby nezatekalo drevo alebo pouzit este polku alebo celu skridlu naviac a za3 lenivost a aj vysledok rozpocitania dlzky krokiev co ma za nasledok ze kazdy rad je inaci rozmer .a za 4 ten strasny had ktory im vznikol ten je iba vysledok toho ze su to amatery ktory by mali zostat na zemi a maximalne skridlu iba nositba nie pokladat .Zaplatit ???Urcinie nie - oni nech zaplatia za skodu ktoru sposobili na folii a latach ....Urcite celu skridlu dole nech sindaju oni lebo ich zazalujes !!! A potom ,lepsich majstov Prajem pekny den a uz nech nenatrafite na lunpov ...
Odpovedať
Ano a zabudol som na foliu ,v dnesnej dobe aj na povalu existuju lepsie folie ako tato ,ktora sa pod teplom vypari....
Odpovedať
Profilova fotka
Priatelia stavbári ďakujem za cenne rady.Prajem pekný deň
Odpovedať
- zle zapilene laty - pravdepodobne nespravne osove vzdialenosti medzi latami - KDE PREBOHA ZIVEHO su KONTRALATY (nevidim ich) ? ved to nebude ani poriadne odvetrane - folia ma koncit na konci lat, konci na poslednej krokve - divna folia - lepsie je pouzit vysokodifuznu ako hento co tam mate treba to dat urcite dole a urobit to normalne
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff heh, to som si ani nevsimol, pravdu mas, tam chybaju kontra laty, cize odvetravanie 0 bodov co znamena definitivne vsetko dole a cele nanovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem, že tá strecha má 22°, čiže v tom prípade tam má ísť debnenie pod foliu. Tá folia tam nemá čo hľadať. Laty by sa tak nemali vypúšťať, dá sa to pekne rozrátať bez vypustenia, ale keď sa aj z nejakého dôvodu vypúšťa max do 30 cm. Latovanie je zle a pokládka škridiel je len na oko a asi si zabudli doma okuliare so silnými dioptriami. Pochybujem, že táto firma sa venuje profesionálne montáži striech.
Odpovedať
@suffo ja zas pochybujem ze toto vobec urobila nejaka firma.. skor to vidim na nejaku partiu z miestnej krcmy.. videl som uz viac dojebkanych striech ale toto je absolutny nonsens.. alebo ako niekto vyssie vtipne poznamenal " toto som este nevidel ani v groteske :D "
Odpovedať
suffo máš pravdu moja reč.
Odpovedať
To máte veľmi škaredo položené moja, s tým nič neurobíte, iba si to dajte dolu a dobrého majstra si nájdite, to som ešte nevidela. Nám tiež teraz robia krytinu a strechu máme valbovú, čiže sa narobia a Vy máte štítovú, jednoduchú, ale toto. Preboha, kde ste našli takýchto majstrov, no je to strašné. To máte celé zle, nie som síce odborníčka na túto profesiu, ale už len voľným okom vidím, že je to nepekné a prečo si dávate čiernu škridlu, no to bude priťahovať v lete teplo, horko tam budete mať moja. Ukázala som fotky aj naším majstrom a povedali, že to máte veľmi zle urobené, že maximálna životnosť je 6 rokov, kým to začne pretekať.
Odpovedať
Profilova fotka
Preboha to čo je ? .... Mali by sa prepadnúť od hanbi !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo "Takýto Majstri nám robia iba dobré meno " ...
Odpovedať
Tininka11 Je to sedlová strecha s malím sklonom a zatekať im nebude až za 6 rokov ale, som si istí že pri prvom daždi už to bude veselé.
Odpovedať
Profilova fotka
po1..-zla folia ,po2- zle pozarezovane krokve na vrchnej veznici ,zle nabyte latovanie , a stracha nema 22° ako uz naznacil kolega,zle ulozena kritina ,nezrovnane pomurnice a veznice .... a kde su haky.... proste cele zle... Presne takto to vizera ak niekto prilis setri....
Odpovedať
@stevo3 Pán Štefan, my sme mali zložitú strechu, zárezy, rôzne prechody, ale toto som ešte nevidela, takto urobiť strechu. My to už máme hotové, ale predsa sa informujem, už vtedy, kedy sa to robí a nie až ak je to hotové. Chudák tá pani, dohovie, čo má nové.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?