Podstrešie

Čo je podľa vás lepšie riešenie - podbiť podstrešie tatranským obkladom alebo osb doskami a urobiť podstrešie vo farbe fasády? Boli sme rozhodnutí pre tatranský obklad a teraz nás známy presviedča, aby sme tam dali osb dosky, na to polystyrén a potom omietku. Podotýkam, že podkrovie nebude obývané. Manžel sa bojí, že keď dáme omietku, môže v dôsledku pracovania krovového dreva časom popraskať a opadávať. Máme sa niečoho takéhoto báť alebo to tak nie je?
Odpovedať
samozrejme osb polystyren omietku.tatranky obklad treba pravidelne natierat, ale sto ludi sto chuti x-)
Odpovedať
@nadka2 - skús pozrieť aj cetris dosky a povrchovú úpravu nechám na tebe dá sa to aj natiahnúť lepidlom so sieťkou, prípadne kožovať, maľovať, čo ťa len napadne a iste ti dlho vydržia alebo aj takéto farebné rovno kúpiť sú pod odkazom FINISH, ale lacnejšia je tá prvšia varianta: http://www.lkc.sk/stavebne-cementotri...
Odpovedať
@nadka2 ano časom sa trhlinky ukážu, ale su to trhlinky hrúbky vlasu. no a ešte zaleži na kvalite zhotovenia
Odpovedať
Ďakujem za Vaše názory, ešte to všetko preberieme raz, v podstate sa nemáme kam ponáhľať s tým, takže zvážime všetky pre a proti :) @achelan @zm_tm @rado29
Odpovedať
@achelan Ďakujem, navrhnem manželovi aj túto možnosť
Odpovedať
@achelan Ahoj myslíš tie dosky, čo píšeš môžu ísť do podkrovia na strop a aj na boky v izbách? Koľko to asi vyjde cenovo od m2?
Odpovedať
@falco2007 - teoreticky je to možné tam dať, tiež som to kedysi riešil ... v podkroví sadrokartón vs. cetris. Skôr sú do exteriéru ako do interiéru Výhody: sú tvrdšie (musia sa predvŕtavať pri montáži) sú trvácnejšie Nevýhody: sú ťažšie sú drahšie - cca 50 eur / 1 tabuľa (2,5 m x 1,2 m) často prehnuté od zlého skladovania a neviem ako je to z prestupom vlhkosti, keby to bolo v podkroví (ak máš otvorenú skladbu steny)
Odpovedať
Ahojte počul už niekto o podbití strechy nejakým vzorovaným plechom? Že vraj je to niečo nové a najlepšie , ako osb dosky,alebo drevo. Vie mi niekto v tom poradiť, či sa to oplatí alebo nie. Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?