Podbitie/štablon - tatransky vs. omietka

Zaujimali by ma vase nazory na podbitie strechy tatranskym obkladom a na štablón z xps. Pri tatrane ma odradza narocnost udrzby, predsa je to drevo a o drevo sa treba starat, ak chceme aby vyzeralo dobre. Pri omietke sa zas bojim popraskania, kedze strecha bude pracovat. Pripadne mi napiste este dalsie vyhody/nevyhody , konkretne skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankapalko neviem aky mate dom ale ak poschodovy urcite som za omietku... ako pises o drevo sa treba starat... ak je to bungalov da sa k tomu dostat... ak poschodovy tak co? lesenie? zavesenie na lane? nesikovne az nebezpecne
Odpovedať
@richard71 dom je poschodovy, strecha klasika sedlova
Odpovedať
@jankapalko drevo je vzdy krajsie, ako omietka. Ak je vacsinou chranen pred slnkom a dazdom, lazuru treba obnovit po cca 5-7 rokoch, olej po cca 2 rokoch. Omietka je jednoducha vec bez udrzby a praskat nebude. Mam na bungalove drevo s lazurou, nic krajsie nie je, ale ci by som ho dal na poschodovy neviem, hoci je to aj tam parada.
Odpovedať
ja som za drevo, uz aj preto, ze na omietku si robia lastovicky hniezda a nie je nic horsie ako natiahnuta folia pod strechou...o drevo to neuchytia
Odpovedať
@jankapalko na "kocke" mame drevo 35 rokov natrete asi 1x je to vysoko nevidno to zo zeme, na juznej strane vidno ze je to trochu vyblednute, Na mojom som dal tiez tatranec, natriet to mozem z boku rebrikom alebo na stit zavolam auto s rukov na jedne den raz za 10 -15 rokov obetujem dakych 50 - 100€ za pernajom. Skor je problem aby som nezakvapkal stenu - trochu prplacka - je to na tebe..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?