Plochá strecha a asfaltový pás

Rad by som sa informoval na plochu strechu. Mam postevenu novu plochu strechu a neviem ci staci dat na strechu len jeden SBS modifikovany pas o hrubke 5mm s posypom alebo musim davat najskor zakladny asfaltovy pas a navrch natavit este jeden s povrchovou upravou ,posypom. . Nemam v tom skusenosti , a tak by som si nechal radsej poradit. Treba este aj spoje pretriet gumoasfaltom na koncoch?
Odpovedať
@rajel ak je hydroizolacia pri plochych strechach tvorena asfaltovymi pasmi je vzdy potrebne dat 2 vrstvy
Odpovedať
@spiderhst Je ta spodna cast asfaloveho pasu inaksia ako vrchna?? Neviem aku mam kupit , kedze ich je tolko na trhu a neviem aku zakladnu a aku vrchu,,,,,Mas s tym nejaku skusenost?
Odpovedať
@rajel ak sa nemylim, tak norma urcuje, ze pri pouziti asfaltoveho pasu na ploche strechy je potrebne vyhotovenie v min, dvoch vrstvach (pri pouziti na izolovanie spodnej stavby staci 1 pas), horny pas musi byt odolny hlavne voci UV ziareniu a tvori akusi ochranu spodneho pasu Skus si popozerat stranku http://www.novaglass.sk/subpage.php?i... mas tam aj vypisane ktore sa mozu pouzit ako horny a spodny pas, treba si precitat jednotlive druhy, ake je ich pouzitie, na ake podklady sa aplikuju a pod. myslim, ze na stranke najdes aj technicke listy ako treba hydroizolaciu vyhotovit, odporucam precitat. Mozes pouzit napr ako spodny pas EUROPOL a horny pas EUROSTAR. Ale treba si dat pozor aj na ceny, ktora kombinacia sa ti oplati. Mozes si kludne aj zavolat na technicke oddelenie, nie len tejto firmy ale aj inych a urcite ti poradia ktore je najvhodnejsie pouzit. Uvedenej stranke nerobim ziadnu reklamu a nie som s nou neako spojeny. Preco chces asfaltove pasy a nie pvc foliu? - len otazka
Odpovedať
@spiderhst Dakujem za odpoved je fakt podrobna. Nechcem pvc po tom co som videl u svojho brata . tiez na plochej streche , ked mu to urobila firma vsetko O.K. Ked uz po dvoch rokoch mal s tym opletacky o pretekajucom plafone pod foliov , tak som tomu neveril,,, Myslim , ze SBS pas sa asi skôr opravy. Neviem mozno zle urobena praca ale aj tak pvc ja nepoznam,, a nie je to este celkom preverene.
Odpovedať
@rajel Dobrý den. Plastová fólie na střechu je naprosto jiná , vyšší kategorie. A že bratrovi to někde protékalo není způsobeno tou fólií, ale špatnou prací řemeslníků, kteří to pokládali. Já zítra budu izolovat terasu a bude to pomocí plastové fólie, která se svařuje teplým vzduchem. Vidíte, jaké píši blbosti - zítra mě to bude dělat firma, které mě předložila ukázky referenčních prácí. Asfalt v jakékoliv podobě jsem zamítl. A že by fóli nebyly prověřeny, je nesmysl. Jedinná věc je, že nejsou blbuvzdorné , musí se to umět a kdo to nikdy nedělal, tak předpoklad, že to zmrší, je poměrně vysoký. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@rajel Skus kontaktovať Parapetrol v BA. Vysoká odbornosť a poradenstvo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den vetsinou se davaji dve vrstvy pokud mozno od stejneho vyrobce je mozno dat i jeden ale nedoporucuji takze za prve je treba natrit beton asfaltovou penetraci po zaschnuti opatrne musi byt zaschla je vysoce horlava ,natavit asfaltovy pas podkladni doporucoval bych taky modifikovany tloustku minimalne4mm lepit celoplosne no minimalne ze 60 procent aby se neprenesla nerovnost povrchu betonu,samozrejme je udelat kompletni oplechovani musi byt uzavrene mezi asfaltovymi pasy protoze se plech na spodni strane rosi pak natavit vrchni vrstvu nejlepe tloustku pasu 5,2mm a vice soje o polovinu posunout aby nebyly v jedne rade preklad je na posypovce oznacen cernym paskem bez posypu,natavovat celoplosne tak aby ze spoje vytekl pasek 1,5 mm opatrne pas zbytecne neprehrivat zacne se kroutit rychly prudky ohrev,posyp se nespachtluje kdybyste meli nekde dirku ve spoji pouzijte stresni tmel nebo bitumenovy tmel v tube.Ta penetrace treba Penetral alp
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva souhlasim s vami folie to uz je o neco vyssi trida kazdopadne lepsi volba nez asfaltove pasy a s tou praci remeslniku mate rovnez pravdu sam mam s tim skusenosti protoze delam tohle remeslo
Odpovedať
Profilova fotka
v dnesnej dobe sa robia este asfaltove strechy? to teda vejram kelisova :D :D :D je ina doba ludia..!?! 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete mať kvalitnú hydroizolačnú vrstvu na streche tak treba dať 2 asfaltové pásy! Podkladný asfaltový pás a vrchný hydroizolačný pás s polyesterovou alebo kombinovanou vložkou a bridličným posypom! Minimálne ten vrchný pás musí byt modifikovaný, v našich klimatických podmienkach je lepší SBS asfaltový pás a nie taliansky APP. To že je fólia "vyssi trida" ak je tým myslené fólia z mPVC je úplna blbosť!!!! Sú fólie, ktoré sú kvalitou úplne niekde vyššie ako asfaltové pásy, ale určite to nie sú mPVC fólie, tie majú kratšiu životnosť, sú náchylné na mechanické poškodenie a takisto náročnejšie na technológiu pokládky. ;-)
Odpovedať
@rajel Ja sa zivym montazou PVC folii uz vyse 14 rokov ..za ten cas som sa nestretol s tym ze by bola folia zla ,vzdy bola len chyba pri montazi ..takze podla mojho nazoru na streche vasho brata kedze zacala zatekat po dvoch rokoch sa asi uvolnil tmel niekde okolo komina alebo je tam nejaka podobna zavada ,este je moznost ze niekto tu foliu poskodil .Keby bola poskodena ci zle spravena montaz tak to tecie od zaciatku .Osobne by som si na plochu strechu nedal nic ine okrem PVC folie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mado66 prosim ta ktoru foliu by si odporučil použit? je ich na trhu vela, každý koho sa pýtam ( firma) razí to svoje, a nadáva na konkurenciu, fakt už neviem vybrať..jeden nerobí s fatrafolom lebo tamto, dalsi zas len fatrafol, iny sikaplan, arkoplan a stale dokola @jr66
Odpovedať
@ivamarr ja robim väcsinu striech s Fatrafolom , robil som aj so Sikou aj inymi foliami ale to bolo minimum, takze moc ich nemozem porovnavat .K Sike mam vyhradu akurat v tom ze ked je trochu spinava tak uz je problem ju zvarat . Nemam problem robit s inymi foliami ked na tom investor trva , no ako som pisal 99% co som robil bolo s Fatrafolom. Je to len o tom , kto je s akou foliou zvyknuty robit a vzdy ostane daka ta folia a ked robi väcsinou s jednym druhom tak tie ine druhy mu stoja na sklade .
Odpovedať
Ja sa chystam v lete stavat a tiez uvazujem o asfaltovom pase. Na jednej stavbe ktora ma 12 rokov mam betonovu plochu strechu s atikou a nu sme vtedy davali len 1 vrstvu ipy. Dodnes so strechou nebol najmensi problem ani jedno miesto, kde by pretiekla. Za tu dobu som akurat tu strechu natrel 2 krat reflexnym naterom.
Odpovedať
Este spomeniem gumolit, co je tiez z pvc. Casom skrehne a polame sa. Je jasne, ze pvc folie su uz modernejsie a maju v sebe aditiva, ale stale je to PVC.
Odpovedať
lubomird skus natriet s gumoasfaltom a nie s reflexným naterom, vydrzi dlhsie ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
mPVC nie je nic ine, len makcene PVC. a ak sa postupne odpari zmakcovadlo, tak vam ostane len krehke PVC. takze asi tolko k zivotnosti a odolnosti PVC. Navyse vam odporucaju, aby ste to zasypali aspon strkom nech na to neprazi slnko a nezdegraduje este skor. To uz si radsej priplatit a dat si TPO foliu, ktora ma urcite vyssiu zivotnost, alebo sa rozhodnut pre EPDM a mate do konca zivota pokoj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?