Plocha masivna strecha 160m2 17 000€ je ok?

Zdravim Kolko Vas stala rovna betonova strecha na komplet dokoncena, teda od nosnikov a vloziek, zaliatie betonom az po zaizolovanie a povrchovu krytinu? Povodne som mal v projekte Ytong, kvoli cene premyslam nad Premacom. Skladba asi nic vynimocne, parozabrana, EPS, textilia, fatrafol, textilia a strk. Plocha 160m2. Mam k dispozicii cenovy nastrel zhruba 17 000€
Odpovedať
Profilova fotka
@wilder01 koľko ponúk máte?
Odpovedať
Len tuto jednu a aj to je len odhad. Nemam zatial finalny projekt, len skicu. Ale viem plochu a tvar. 10x13 dom, obdlznik a stenou spojena garaz 9x3,5. Ziadne vybezky a rohy navyse, okrem tych 4 pre kazdu strechu (dom a garaz).
Odpovedať
Na čo ti je firma? Aby ti to odflákla s najhoršími materiálmi s termínom o pol roka? Zorganizuj si monolitický strop sám: Zožeň partiu, drevo na debnenie, kari siete, betón a pumpu z betonárky. Dohliadni na to sám, je to jednoduché, rýchle, kvalitné..
Odpovedať
@wilder01 17.000 je absolutne uletene cislo. Ak mas podorys zakladov, v Ekodiele napriklad ti to komplet napocitaju a nacenia, co sa predpatych nosnikov a stropnych vloziek tyka. A na izolaciu si uz treba najst specializovanu firmu. V Nitre to robi napriklad Mediderma.
Odpovedať
Ja ani nezhanam firmu, ale partiu, na realizaciu HS. Nepresne som sa vyjadril. Zisla by sa tu na modrej streche tabula s dopytmi a poukami, kde by sa dalo dohodnut na realizovani konretnych prac. Mne sa tiez zda 17 000€ vela.
Odpovedať
Na 160 m2 to nie je veľa, síce ani málo, ale môžete si to skúsiť spraviť svojpomocne.
Odpovedať
@wilder01 Kde to vy žijete ľudkovia preboha? 17 litrov len čisto za strechu 10x13? Len tak pre zaujímavosť - staviam takú väčšiu chatku 9,5 x 7,5 m, bungalov, valbová strecha, od základov som všetko predimenzoval, nič nie je odfláknuté, staviam si to kompletne sám - skúsil som si narátať náklady po komplet hrubú stavbu (v exceli si vediem úplne všetko) od prípojky elektriny po osadenie okien a dverí a poviem ti, že som sa k 17 000 eur ani nedopočítal... A to som do toho zarátal ešte aj vykopanie studne..., masívnu základovú pätku pod akumulačnú pec a podobne. Niekedy keď tu vidím lietať tie cifry "cenových ponúk"...
Odpovedať
17.000 € je podľa mňa poriadne prestrelená cena. Skús si dať urobiť viac ponúk a potom porovnaj. Ponuky si daj vypracovať zvlášť na prácu a materiál. Materiál v mnohých prípadoch vieš nakúpiť zvlášť aj sám a výhodnejšie, ako je to neraz v ponukách. (osobná skúsenosť). Keď volám remeselníkov, volám ich kvôli znalosti remesla a nie cien za materiál. Toto mnohí remeselníci bohužiaľ dodnes nechápu. :-)
Odpovedať
@wilder01 Cauko , mam ponuku na montovany strop RectorLight ,plocha cca 154 m2 , cena bez betonu a extra vystuze - 3680 eur , dodatocne naklady - beton C20/25 14,5 m3 cca 900 eur , sietovina cca 400 eur , ocelova vystuz , cca 115 eur , v cene kladacsky plan , s presny vypocitanim a ulozenim nosnikov , podpier , tvaroviek . V cene nie su zapocitane vence .
Odpovedať
@romanc Cau. Ja si skusim zistit mimo partie, ktorej dam postavit HS, na kolko by vysiel Ytong strop. Niekde tu na fore som nasiel, ze rozdiel medzi Rectorom a Ytongom nebol nejaky priepastny. Pocitovo mi ten Rector nejak nesedi.
Odpovedať
Profilova fotka
to je excelentny O...B :D a este pani majstri mozna sa ukazu.. daju aj bez papiera :D , je to uplne bezna plocha strecha rozmerovo.. my sme mali podobny za necelych 8tis...
Odpovedať
@wilder01 jasne , uz co si vyberies , cenu som ti len dal kvoli tomu aby si videl priblizne kolko moze byt cena za samotny strop pribliznej velkosti aku mas ty , aby si vedel kolko cca odpocitat od cenovej ponuky 17000 eur .
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?