Plochá alebo valbová strecha

Zdravím, Rozhodujem sa pri projekte nad strechou, doteraz som neuvažoval nad plochou, nakoľko mi to príde pri bungalove jemne neestetické, ale bolo mi povedané, že pri betónových stropoch sú to vyhodené peniaze. Máte niekto predstavu aký by mohol byť cenový rozdiel medzi týmito variantami? Plánujem stavbu bungalovu cca 17,5x14,5 m pravidelný obdĺžnik. Parametre v prípade valbovej strechy: Jednoduchá + prekrytie nad vchodom, štandardný krov, keramická krytina. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba1234 Treba vidieť nielen PENIAZE, ale aj to, ako ten - ktorý konkrétny dom vyzerá s valbovou, alebo naopak plochou strechou.... Ďalej, ako vyzerá okolitá zástavba a v neposlednom rade, či je dom NAD alebo POD cestou, lebo raz dva sa Vám môže stať, že ten Váš dom budú považovať za garáž.... 8-) Nie sú všetko len peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom alebo za trafostanicu ci kotolnu :-) :-) :-)
Odpovedať
mne sa ploché strechy páčia najviac ale zase bungalov sa mi nepáči vôbec :D
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba1234 Treba dat vaznikovu strechu a potom betonovy strop nemusite riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by sa zas naopak páčila viacej plochá strecha. A zvlášť pri bungalovoch mi príde ako najlepšie riešenie. Možno nie je zrovna najlacnejšie ale skôr som sa pozerala na to estetično. Ale to je môj názor. Ty si to môžeš spraviť inak. No chcela by som vedieť aký máš projekt, vieš tak by sa ti lepšie radilo keby sme mali ako takú predstavu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo dobry den potrebujem projekt pre veznikovy krov.co to u vas stoji cca? co vsetko Vam k tomu treba odomna? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba1234 Takéto veci by som skôr preberal zo svojím architektom alebo projektantom ktorý má informácie o mieste stavby, o pôdoryse, o technických možnostiach, a možno aj trocha o vašom vkuse. Čo sa týka tých technických možností ak máte v strede domu nejaké nosné steny plochá strecha by bola lacnešia, robiť valbovú na rozpon 14,5 metra by si asi tak či tak vyžiadalo betónový strop lebo tam bude treba asi dosť podopierať stĺpmi a tie by mohli narobiť paseku v dispozícii domu.
Odpovedať
@vstavki plocha strecha je lacnejšia ako ostatné....
Odpovedať
Ďakujem za komentáre, betónový strop uprednostňujem čisto zo subjektívnych dôvodov, sadrokartón mi príde tak povediac "nehygienický", v okolí domu sú prevažne polia a nerád by som aby sa mi v strope množili živočíchy či hmyz. A pokiaľ pôjdem do valbovej strechy, určite budem chcieť využiť podkrovný skladovací priestor, preto som vylúčil vazník. Samozrejme že estetika zohráva veľkú úlohu, avšak ak má byť rozdiel 20 000€ ako mi bolo povedané, tak plochá strecha stojí minimálne za zváženie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba1234 uvažujete nad 20tis. € a neuvažujete nad celým domom. pri tejto ploche sa už oplatí robiť poschodový
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?