Plesnive debnenie + tram - zhodit strechu?

Dalsi problem pri rekonstrukcii - otvarali sme strop pristavby povodneho domu a zistili sme celkovo niekolko problemov: - tramy su umiestnene od seba v nepravidelnych vzdialenostiach, cca 70-90 cm. - niektore (mozno vsetky su ohnute) - pozeral sa na to statik, povedal ze k tomu posudok urcite nevyda, lebo to neprejde stavebnym uradom, kazdopadne ked uz to stoji 15 rokov, stat to bude nadalej - statik odporuca do 90 cm medzery vlozit dalsi tram. stavbar hovori ze to bude sakra challange, vlozit medzi ohnute tramy novy rovny - hlavna vec: tram a debnenie v jednej casti su plesnive, aj ked suche. ci zo zatekania alebo z blbej parozabrany nevedno. Neskor na pristavbu planujeme dat sedlovu strechu namiesto sucasnej plochej. Uvazujem nad tym ci na kompletku zruzit sucasnu strechu uz teraz, spravit lahky strop so sedlovou strechou, alebo zit dalej so sucasnou. Trapi ma hlavne ta plesen z pohladu zdravotneho rizika a buduceho rozsirenia. Nuka sa moznost spravit to pri rekonstrukcii teraz a mat pokoj, na druhej strane uz teraz je z lahkej rekonstrukcie kompletna prestavba... Aky je vas nazor, pripadne kto by mal byt vhodny odbornik kto v tomto vie poradit?
Odpovedať
neviem ako sa tu edituje prispevok, bolo by riesenim na plesen do debnania nafukat celuloznu izolaciu? samorejme potom debnenie by sa muselo rozsirit aj z dola, pod tramami?
Odpovedať
ja by som to asi pravudpovediac dal celé dole. plesne sa tak strašne ťažko zbavuje a pri niečom čo by mi mohlo padnúť na hlavu keď spím by som to asi nerád riskoval
Odpovedať
podla fotiek je to napadnute dost. rozhodne by som riesil vymenu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?