Plechová strecha na bungalov

Mám takú všeobecnú otázku. ;-) dával niekto plechovú strechu na novostavbu?? staviame doma a máme 16stupnový sklon musíme dať teda plné debnenie pod škridľu. my sme boli od začiatku za plech, ale teraz nám niektorí ľudia nasadili chrobáka do hlavy. :-| chcela by som vedieť vaše skúsenosti.
Odpovedať
@slavusik491 tu si prečítaj moju skúsenosť s plechom a diskusiu k tomu: http://www.modrastrecha.sk/blog/jakin...
Odpovedať
@slavusik491 V pohode mám,vyzerá supiš. Ale jedine kvalitnú Ruukki,Lindab s falcom,žiadnu imitáciu škridle.A keď Ruukki tak premium s filcom.
Odpovedať
@slavusik491 určite keď plech tak Ruukki , pripadne skús pozrieť TILCOR možno ti to padne do oka ;-)
Odpovedať
tato otazka sa tu pravidelne opakuje a nazorov je tiez vela. Je uplne zbytocne pytat sa inych, co si dat na strechu. Vzdy je to individualna zalezitost vkusu, architektury domu, ..... Za mna: falcovany plech KJG, byvame jeden rok a stale som spokojna s vyberom aj po uzitkovej aj po estetickej stranke. Mame cca 7 stupnovy sklon na pultovej streche. Nic nam nebucha a podobne, takze kamene davat neplanujeme ;-) .
Odpovedať
@finis Ďakujem veľmi pekne.. :-) viem že sa téma opakuje, ja som ale chcela iba poznať názor ľudí, ktorí majú reálne plechovú strechu na novostavbe. vo všetkých tých nevýhodách som si prečítala už veľa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@slavusik491 Mám na novostavbe plech. A takisto som si ho dával pred 20 rokmi na predchádzajúcu novostavbu. Nechápech, že čo tu píše @jakino nado mnou, pretože ak by si bol nechal položiť strechu profesionálnou firmou (čo sa tým profesionálne zaoberá), nemusel by následne robiť také chobotiny, ako sypať štrk na strechu a ešte tu aj ľudí od plechu odrádzať len preto, čo on si to nespravil dobre. Plech je plnohodnotná krytina, porovnateľná s ostatnými, ktoré dostať na trhu. Dôležité je však nechať pokládku zrealizovať niekomu, kto je profesionál vo svojom fachu. Najhoršie je, ak si niekto dovlečie (napr. z Poľska) len základné komponenty a potom partia pozbieraná zo susedov, švagrov a bratrancov urobí pokládku.
Odpovedať
@slavusik491 Jasne,ze kazdy si chvali to svoje.Nepoznam cloveka,ktory by nadaval na svoju plechovu strechu.My sme pri vybere strechy plech hned zavrhli,aj ked dnes sa uz da vybrat naozaj pekny a kvalitny.Kamoska ma plech na novostavbe so sedlovou strechou,robila jej to firma a je spokojna.Davala tusim Rukki-vyzera ako skridla.Skor sa zameraj na dobru firmu,ktora ti bude robit strechu.
Odpovedať
@slavusik491 Kludne si daj plechovu strechu a potom už len dufaj, že nebude fukať. A poslednu dobu fuka čoraz silnejšie.
Odpovedať
@leonardom Ja mám tú strechu spravenú presne podľa montážneho návodu výrobcu. A neumlčala by ju ani separačná fólia medzi debnením a plechom, to mám tiež vyskúšané. Veľký rozdiel je ale v tom, na akej stavbe je plech položený. Ak sa jedná o murovaný dom so železobetónovým stropom s nevyužitým podkrovím pod sedlovou strechou, tak verím tomu, že do obytného priestoru sa zvuky z plechu neprenášajú. Ja mám ale na krokvách kontralaty, laty a plech a zo spodnej strany krokiev kontralaty a palubovku. Takže mám ten prenos zvuku priamy. Druhá vec je, že niekto považuje šumenie dažďa na streche za romantiku, ale mne a mojim deťom to vadí, takže záleží od viacerých faktorov a preferencií, či je plech na strechu vhodný, alebo nie. Tretia vec je pohľad hasičov na horiacu plechovú strechu, ktorú nevedia zahasiť...
Odpovedať
Profilova fotka
Nasi maju plechovu strechu, bo vsak kedysi sa ine ani nerobili a poviem vam, som rad, ze uz mam v podstate svoje byvanie. To co bolo, ked silnesi prsalo alebo fukal silny vietor, sa pomaly neda ani len opisat. Ziadna romantika nic, len hroza a buchot. Ja by som sa takej streche asi velkym oblukom snazil vyhnut
Odpovedať
Máme na novostavbe Ruukki Classic D cez 2 roky. Manželka sa bála toho plechu. Absolútne žiaden problém s hlukom pri daždi. Keď je silný lejak počujem úplne jemné šumenie s tým že keď som ho počul prvý krát, nevedel som identifikovať z čoho je ten zvuk, naozaj úplne jemné šumenie (žiadna obhajoba romantického šumenia...). Ak prší, nepočujem vôbec nič. Máme obytné podkrovie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?