Plechová strecha

Ahojte. Rozhodli sme sa pre plechovú strechu, značku ešte nevieme. Chcela by som vediet Váš názor a skúsenosti s ňou. Ja by som chcela čiernu farbu,len si neviem predstavit to teplo v lete v podkrovi.
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
Ahoj, my sme zastresili v novembri, mame falcovany plech vo farbe antracit... mozes sa nan pozriet v mojom albume http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... ;-)
Odpovedať
Kamarát si kúpil v Rovinke nový dom, kde bola plechová strecha. Po čase mu začalo zatekať v 2 izbách po sadrokartone. Musel mať vedrá v izbách. ževraj sa mu povyťahovali a zhrdzaveli skrutky a cez to pretekalo. Ako povedal, že zlatá škridla.
Odpovedať
Ahoj, moji rodičia majú na dome hliník už 21 rokov a stále je v poriadku :) My sme tento rok tiez zastrešili dom - mame čierny plech - kuk album :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ked plech tak kvalitu. Urcite nie pozinky z Polska. Ked tak hlinik ako je prefa. Urcite nie polsku kvalitu. Maju nekvalitnu vyrobu. Gumicky na sroboch sa zosusia za 2-3 roky a zacne tade pretekat. Ked tak potom KJG falcovany plech.
Odpovedať
my sme dali prefu teraz na jesen falcovy plech a teplo by nemalo byt, dali sme dvojite debnenie (odporucam) tam je taka strbinka na prudenie vzduchu, inak never ze zlata skridla, to je blbost kvalitny plech ta prezije a mas na cely zivot postarane, kvalitna praca a kvalitnou foliou, a je to :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@domen mas pravdu, zlata skridla, po vichrici som este nevidel, aby odnieslo skridlu, ale zrolovanych plechov som videl kopy..... aj predvcerom v Tatrach
Odpovedať
Profilova fotka
vysvetlím to tak že keď niekto raziacim strojom vyrazí do plechu natretého akrylovou farbou reliéf, ktorý má napodobňovať keramickú strešnú krytinu, tak sa niekto chce na niekoho podobať. A potom tú krytinu priskrutkuje 3000 vrutmi, čím spraví 3000 dier do vašej strechy, tak sa nebavme o kvalite. On vám to vyargumentuje že tam dal tesniace gumičky, ale skúste hocijakú gumičku nechať na slnku, nech naňu pôsobí ultrafialové žiarenie. Odkrytú strechu s fóliou tiež rýchlo zakryjete, lebo sa bojíte že vám slnko tú drahú strešnú fóliu zničí. Môžme písať a cene, že je to lacné a môžeme písať o tom že sa dá znova ušetriť na krove kvôli lahkosti plechovej krytine. Inak je všetko proti nej. Len za posledný týždeń odišlo do večných lovíšť v Tatrách desiatky plechových striech, keď ich príroda pootvárala ako konzervy. Ale aj tak sa budeme riadiť heslom, že aj keby plechové strechy z neba padali, tak sú dobré, lebo sme ušetrili ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Čo ma tu už fakt vytáča, je že väčšina hovorí že plechová strecha je na H.. a aké ma nevýhody.. a že prečo chcete šetriť na streche! Ale ak tu niekto nechce škridlu, lebo sa stým nestotožňuje napr. po dizajn stránke, tak čo má robiť??? Mne sa proste tie vlnky nepáčia :-D a verím že manžela zlomím na plech Ruukki klasik a ten sa mi nezdáááááá až taký lacný!!!!!!!
Odpovedať
a čo tak strecha natiahnutá z fasadnej omietky......na OSB doskách???
Odpovedať
@jarka62 no ja osobne plechovú strechu nechcem ani keby mi ju fakt dávali zadarmo! Naši ju majú na dome a je to des, klepot dažďa ma privádza do zúfalstva, rovnako aj vietor dosť dobre šramotí a nehovorím o údržbe a životnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@marianka_21 Ja nemám skúsenosť, ale myslím že správna izolácia a podkrovie nebude obytné a životnosť dávaju záruku 50rokov..
Odpovedať
Profilova fotka
@marianka_21 Keď mne sa tak nepáčia všetky tie vlnkové strechy :-p a chceme minimálny sklon.. možno ešte budeme bez strechy že to bude vilka :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarka62 naši tiež nemajú obytné podkrovie, využívajú ho len ako úložný priestor...mne ten zvuk neskutočne prekáža, ale je to každého vec, čo si zvolí. Záruku ti dajú avšak realita je mnohokrát úplne iná. Keď predávajú nasľubujú hory-doly akonáhle sa vyskytne problém majú kopec výhovoriek, čo všetko je chybné teda okrem ich krytiny..., takže ja sama za seba NIKDY!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@marianka_21 Asi to záleží od kvality plechu :-/ ak by škridlu vyrábali trošku v modernejšom dizajne tak nem probléma :-D ale výber strechy bude na mužovi ja sa musím prispôsobiť :-) moje je vnútro.. Tak sama budem zvedavá čo vymyslí..
Odpovedať
S plechovými strechami je to ako so všetkým, nájdu sa šmejdy, aj prvotriedne výrobky. Sú ľudia, ktorí majú zlé skúsenosti s plechom, sú takí ktorí majú zlé skúsenosti so škridľou. Je však pravda, že za posledných povedzme 20 rokov prešli plechové krytiny ďaleko väčšími zmenami, ako škridľa. Je teda ťažké porovnávať kvalitu na starých strechách. Dnes sa robí syntetická povrchová úprava a strechu netreba ani natierať a ani som od nikoho nepočul, že by to robilo nejaké zvuky pri daždi. Plechové strechy sa bežne montujú v ďaleko extrémnejších klimatických oblastiach ako u nás. A na nízke sklony je škridľa vyslovene nevhodná.
Odpovedať
@jarka62 aj škriľu vyrábajú v moderných prevedeniach my sme sa rozhodli pre Bramac Tectura čierna farba vyzerá krásne žiadne vlnky hladká lesklá, mne sa tie vlnky tiež nejak nepáčia ;-) o to tiež nemáme moc veľký sklon strechy, máme 25 stupnov a architekt nám plech absolútne neodporúčal
Odpovedať
Profilova fotka
Sklon 10° takze plech bude, mne sa paci len falcovany, ziadne imitacie skridlovej krytiny. TItan-zinok je moc drahy, tak asi Ruukki klasik.
Odpovedať
Profilova fotka
čítal som tu názory že ,,nepáčia sa mi vlny,,......to všetko je v poriadku, každému sa páči niečo iné. ja by som len rád vysvetlil prečo sa historicky požívajú vlnovkové škridle. je to z jednoduchého dôvodu. kedysi ešte neboli také moderné technológie, aby boli škridle maximálne pevné, či už kvôli krupobitiu, alebo pochôdznosti. oni boli pokusy robiť aj rovné škridle, veď to bol najjednoduchčí spôsob, ale kvôli lámavosti sa od toho upustilo. vlnovková škridla je pevnejšia. ako príklad uvediem obyčajné vajce. keď naňho pôsobíte silou z vrchu tak nepraskne, pretože je tlak rovnomerne rozdelený do hrany vlnovky. aj lode a ich predok je robený v tvare vlnovky aby vydržal velký tlak vody pri pohybe. dalšou výhodou vlnovky je rovnomerné rozloženie odvodu dažďovej vody a posledná je samozrejme estetika. vlnovková strecha nie je fádna, aj obyvatelia prímorských oblastí sa inšpirovali vlnami mora a preto je to najoblúbenejšia krytina v týchto oblastiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@tajinkaa pozrem :-)
Odpovedať
@tajinkaa Tak Bramac Tectura je naozaj pekna. Nebojis sa ciernej farby kvoli prehrievaniu? Do strechy ide sice izolacia, ale aj tak by som sa asi bal.
Odpovedať
@calimero v našich podmienkach horná Orava sa toho prehrievania až tak nebojíme ;-) ale aj tak to ideme ešte poistiť dostatočnou izoláciou nejakých 25-30cm minerálnej vlny :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@petriksvetrik si to celkom trafil , mat novú strechu a v nej tisíce dier / časom budú pretekat tak či tak / , niet nad fyziku / ak voda stečie samospádom vždy tak bude tiect. Ale spoliehat sa na tesniace krúžky / hodne vela krúžkov / to nedá kludný spánok .
Odpovedať
mne robili prerábku, starú krytinu za nový plech ruukki...veľmi pekná...dnu žiadny hluk od dažda aj ked bola neskutočná búrka, ani len ťuk nebolo počuť...predtým tam bol eternit a ten bolo počuť ked bola búrka...firma robila aj podhlady aj štíty, nakoľko je dom veľmi vysoký a natieranie by bolo nákladné a nebezpečné...firma zabezpečila komplet všetko, demontáž,odvoz,montáž, tesárske práce, murárske práce, klampiarske, veluxy...a cena na 190m2 plus všetko okolo a nový prístrešok nad vchod, atd...bola podla rôznych ponúk najlepšia a aj komunikácia so všetkými bola skoro akoby vám to robila rodina a to som nikoho z nich nikdy predtým nevidel...klobúk dolu...Farkas z Vydran
Odpovedať
brano666...ahoj chcela by som sa ta spytat,aka firma ti robila strechu,tiez rozmyslam nad plechom,ale neviem sa vobec rozhodnut a ked vravis o pristupe tak fajn sa to cita,malo ludi s tebou uz dnes komunikuje na normalnej urovni...dakujem :-)
Odpovedať
....ja mam teraz dilemu....chceli sme ist do plechu (nech je strecha lahka, pocitali sme ze plech nahodit na strechu bude jednoduchsie a menej nakladne, pociatocna cena je lacnejsia ako skridla...) ALE dostali sme ponuky kde cena skridly (Bramac Moravska NOVO bridlicova cierna) je drahsia od plechu o cca 220e.... tak teraz neviem... davat skridlu ked sa s nou nepocitalo (krokvy su 100x180) alebo nechat ten plech... :(
Odpovedať
teda páni tvrdiť že poľský plech je šmejd lebo je lacnejší ako náš, chodťe sa spýtať ktorého koľvek poliaka pod tatrami sú takmer všetke strechy pokryté plechom a ako to že nik nemá problém? a sú tam isto horšie klimatické podmienky ,a strechu nikomu nestrhne . každá krytina je dobrá ak je dobre spravená s kvalitného materiálu
Odpovedať
Profilova fotka
@lubos99 ak je nekvalitne vykonaná práca, či už na plechovej streche, alebo škridle vždy ju môže podfúknuť, tak nieje pravda že plech je horší.. počas víkendovej výchrice som u nás dedine videla odfúknutú škrudlu a nie plech :-( všetko je to o práci majstrov...
Odpovedať
@adam_janka neviem nie som nejaký statik, ,alebo krovár, ale krokvy 180x100cm sa ti zdajú slabé na udržanie škridly? my sme teraz menili časť strechy, pretože sa nadstavovalo a staré krokvy mali 140x100cm a držali ťažkú betonovú škridlu bez problémov takmer 20 rokov. jasné, že teraz sa dávajú hrubšie krokvy, tak sme tam dali aj my 180-tky, napriek tomu, že prekryté to je plechom. Vidím, že tu viacerí krytizujú najmä to, že tesnenia po pár rokoch povolia. priznám sa, sám som zvedavý, čo to urobí :-)
Odpovedať
@peterp - neviem. nevyznam sa do toho tak preto som to sem hodil. Ak by boli krokvy postacujuce tak asi pojdeme radsej do skridly - betonovej ako do plechu. Tych 200e neni zas taka polozka
Odpovedať
@peterp - a asi by bolo dobre to dat spocitat opat statikovi .. kedze tam bude o cca 200kg viacsia vaha ..krokvy mozu byt ok ale asi by sa malo pozriet aj na zaklady a steny ...myslim si
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?