Plastové výrobky na podbitie štítu strechy

Potrebujeme vymeniť podbitie na štíte 20 ročného RD a nechceme už použiť drevo. Je to namáhané slnkom, daždom, vetrom a po skúsenosti, úprava dreva nám vždy vydržala iba 5-6 rokov. Kvôli natieraniu by sme chceli použiť drevoplast. Máte skúsenosti, kontakty, či nápady, čo použiť. Potrebujeme čokoládovo hnedú farbu. Dnes sme navštívili jednu firmu, ale tá ponuka iba bledšiu hnedú a potom až čiernu farbu drevoplastu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova a tiež vydrží niekoľko rokov. Preto sa aj drevenice chránili omietkou.
Odpovedať
@jan45 je v tom iba trochu pravdy....vtedy nebol drevoplast... a aj drevo vtedy bolo akési hustejšie, kvalitnejšie...Nám sa až klince vyťahuju z lát, drevo ako špongia, farba je uplne vyprahnutá /uzly vypadávajú/ a každých 5-6 rokov stavať lešenie /dom je dosť vysoký/ a loziť po nom.....máme svoje roky a ak aj drevoplast vybledne, nevadí aspon neopadne....a chceme aj dva balkony hned pod tým štítom vymeniť, nech je to rovnaké....aj to treba....muž ešte vravel, že červený smrek...nevieme ako dalej....opodial nás je dom obložený plastom už dvadsať rokov a je to stále, akoby to robili včera...chystám sa za nimi po info....
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova súhlasím, ak bolo drevo ťažené v lete, chová sa ako opisujete. Červený smrek je husté živičnaté drevo vhodné na vonkajšie použitie, pôsobením počasia získa patinu a potom už nemení vzhľad. K plastom, sú to zmesi dreva a plastu, každý tmavší produkt trpí v exteriéeri, ani výrobcovia nedávajú na tmavé plasty záruky. Je aj možnosť podbiť podhľady vláknocementovými doskami a natrieť farbou. Ďaľšia možnosť je použiť agátové drevo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?