Oprava poistnej hydroizolacie

Zdravim vas a prosim o pomoc. Prave majstri dokoncuju debnenie z OSB dosiek na streche. Az mi prislo zle, ked som zbadal ze vyse 30 klincov im uslo mimo vaznikov a tym padom mame na vela miestach prerazenu foliu 😞 O to viac ma to mrzi, lebo som apeloval na trsnenie pod kontralaty, kedze mame sklon strechy len 1,7°. S dozorom sme navrhli opravit to tak, ze sa vytrcajuce klince odcvaknu a prierazy sa z dola prelepia nejakou paskou, alebo tmelom. Vedel by mi niekto poradit, aku pasku, tmel alebo tekutu izolaciu na to pouzit?
Odpovedať
Profilova fotka
@androo nerozumiem funkcii poistnej HI pod drevotrieskou. Pre životnosť dtd je potrebná nad doskou. Samotná doska tiež plní funkciu HI, takže by som sa nestresoval, domnievam sa, že skladba je nesprávna.
Odpovedať
@jan45 na OSB ide geotextilia a na nu fatrafol. Medzi OSB a touto poistnou hydroizolaciou je odvetranie. Skladba by mala byt vporiadku. Moja obava je teraz preto, lebo v odvetravanej medzere moze byt kondenz, ktory odtekat nebude kedze sklon strechy je velmi nizky.
Odpovedať
@androo butylkaučuk. To je tvoj experiment tá strecha alebo projektantov? Ešte povedz, že to zospodu budeš prácne zateplovať s tými tepelnými mostami a by ma s toho piclo.
Odpovedať
@slavoslav Diky, ten butylkaucuk bude asi najlepsi veru co som pozrel narychlo na nete. No a strecha je projektantov experiment, aj ked navrhoval betonovy strop s atikou, ale zial vtedy som si presadil takyto typ strechy a teraz to lutujem. Zateplovat nebudeme vatou aj z dovodu pracnosti ako pises, pojde pur pena medzi vazniky.
Odpovedať
Profilova fotka
@androo vyjadrenie"Skladba by mala byt vporiadku." hovorí, že tomu rozumiete, takže neviem. Ako dozor, by som takúto stavbu odmietol prevziať. Dovetok: väčšinou sa snažím vyjadrovať konštruktívne, alebo ak už vidím, že veci nezmením, nevytváram smutné situácie, ale vyprovokovali ste ma.
Odpovedať
Profilova fotka
A tie spoje tej poistnej HI mas nejak prelepene? Lebo ak nie,tak tych par dierok po klincoch ... (Do skladby sa ti starat nebudem) Najjednoduchsie to bude prelepit butylovou paskou...s butylkauckom je to predsa len spinavsia robota
Odpovedať
@kaspy ano, samozrejme spoje su prelepene paskou, ktora je original na tej folii.
Odpovedať
@jan45 vy ste mi napisal, ze je skladba nespravna tak ma prosim obohatte, ako by ta skladba mala vyzerat? A ked sa tu hrate na perfekcionistu, pisali ste ze OSB doska tvori poistnu hydroizolaciu. To ste myslel vazne?
Odpovedať
Poistná hydroizolácia je paropriepustná zdola hore, a má jedinú funkciu = v prípade, že niečo pretečie cez krytinu, má to odviesť na okraj strechy. Nemýlte si ju s parotesnou izoláciou, je len vodotesná zhora dole. Zaplátať ju treba preto skôr zhora, aby prípadnú zaťečenú vodu pri prudkých dažďoch odviedla.
Odpovedať
@ernesttyukos uplne suhlasim so vsetkym a nemylim si ju s parozabranou. Este raz ale dodam, ze mam sklon strechy len 1,7° a preto voda po tej izolacii nestecie ale ostane tam pokial sa neodpari. Preto nechcem riskovat a radsej utesnit tie diery aspon zdola, kedze z hora to uz nieje mozne.
Odpovedať
Profilova fotka
@androo to už nie je rada mamičke, čo nevie opraviť batériu, je to kontrola a vyhodnotenie projektu, a projektanti za to dostávajú peniaze. Ak niečo pokazim, pokladám opravu za samozrejmosť
Odpovedať
@jan45 moj dotaz bol ohladom utesnenia prerazenej folie a k tomu ste mi nenapisal nic konstruktivne, miesto toho tu riesite projektanta, ktory s tymto problemon nema nic. Takze velka vdaka za pomoc, presne takeho odbornika ako vy som hladal
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?