Oplechovanie okrúhleho komína na falcovanej krytine

Zdravim strechaci, potrebujem radu. Dal som na strechu falcovanu krytinu. Kvalita prace v celku OK, okrem lemovania/oplechovania komina. Urobili tom tym cim dodavatel krytiny LINDAB standardne riesi ale pre mna je to neprijatelne najma nie v takom prevedeni. Preto potrebujem radu chcem lemovanie komina (original vid priloha) len neviem ako doriesit tento detail nakolko stojata drazka je akurat v strede, t.j potrebujem tam nejaky spoj lemovania a stoajtej drazky. Ano, ak by to robil specialista tak plech prestrihne a urobi to ako by to malo byt okolo stresneho okna ale teraz neviem ten plech uz rozobrat. Dakujem vopred za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
No fuj. Desne. My sme boli vopred dohodnutý nám hranatejší verzii, ze sa mu to lepšie oplechuje. Toto určite zmeň.
Odpovedať
Najhorsie je ze ked clovek da prachy ich uz nikdy neuvidi a nedvihaju telefony. Toto je dost casto pristup SK remeselnika. UZ tri mesiace slubuju to prist opravit...keby ho stretnem tak sa asi nezdrzim.
Odpovedať
neustale je tu diskusia, ze majstri uz nevedia co pytat, ale ak za toto niekto bez hanby vypyta peniaze, to si to viem rovnako pokazit aj sam a zadarmo.
Odpovedať
@milan_ no zas aby som bol objektivny, natiahli foliu, urobili takmer plny zaklop strechy a bez jedinej chyby namontovali krytinu z falcovaneho plechu, do coho sa dnes nepusti len tak hoc kto, lebo malokto vie skridlu alebo skridlo plechy si viem polozit aj sam, ale na falcovany plech treba mat aj vybavenie. Dokonca aj stresny vylez (okno) osadili tak ako to ma byt. Len ten komin. :-S Keby mali viac pruserov tak im nedam ani cent kym o neopravia. Ale bol som spokojny, pri odchode zavelili ze vyrobia lemovanie okolo komina a pridu a uz neprisli 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@niless dá sa im niečo vytknúť, ale utesnené je to spoľahlivo. Tá manžeta sa dá nasunúť a urobiť ale volil by som jednoduchšiu cestu, pred komín by som vytvoril zábranu na odrazenie stekajúcej vody. Druhá možnosť je nasunutie mažety, vypenenie studničnou penou, dobré zaťaženie pri vypĺňaní je podmienka. Ak je krytina pozinkovaná, dá sa to aj naletovať.
Odpovedať
@jan45 Dakujem ale utesnene to nie je spolahlivo lebo to tecie.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless no to ste ma postavili do zlého svetla, ale možné to je, ak nepoužili správne tesnenie pod prírubu. už ste mohli pripojiť, či je krytina pozink. a lakovaná.
Odpovedať
@jan45 pod tym gumenym onym nie je nic len stresny tmel + kedze komin vysiel akurat na falc je problem so zatekanim najskor v tom ze falc nad kominom zohli ale medzi plechom a ohnutym falcom nie je ani tmel a najskor tam to asi tecie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?