Odbornik na krovy, vazniky

Viem, ze takych tem je tu vela ale chcela by som nazor na konkretne nas pripad. Mame plochu strechu so sklonom 2 stupne. Projektant do projektu navrhol vazniky, statik tvrdi ze lacnejsi bude krov. Avsak u krovu mu vysli krokvy dost velke, kedze budu dlhe 8 m na celu sirku domu a hrube 25 cm. Krov by sme si robili svojpomocne ale neviem si predstavit manipulaciu s takymi krokvami. Vedel by mi niekto poradit ako sa rozhodnut?
Odpovedať
Profilova fotka
Pomurnice si nahadzete sami, rozmerate kam maju krokvy ist. Pride zeriav. 1 clovek gurtnuje. Vytiahne to hore, 1 clovek z lesenia nasmeruje a odviaze krokvu. 20t zeriav stoji okolo 50e/hod. Ak ste sikovny do hodiny to mate hore a potom uz len kozmeticke upravy a kotvite si to sami.
Odpovedať
@tarbavalaba Presne slova statika :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rutyruth to sú nepodložené úvahy, keď spočítate všetky práce.rovná strecha musí byť lacnejšia. Možno do odraďuje rozpon
Odpovedať
@jan45 Ono to rovna strecha bude, len je otazka ci z vaznikov alebo z krovu
Odpovedať
Profilova fotka
@rutyruth to je skutočne statik? Nahradiť nosníky dl. 8 m plným materiálom znie dosť divne. Už som videl aj stropy 11m, ale tiplované , na zraz, to by dnes už nikto nenavrhol.
Odpovedať
@jan45 Je a celkom dobry myslim, ale tiez sa priklaname skor k vaznikom, zvazime, vdaka...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj.ako ste riesili nakoniec strechu. ? Staviam dom s rovnou strechou a mam dilemu s vaznikmi. Nikto nema cas a ja by som si to spravil aj sam,ale neviem ake tozostupy medzi vaznikmi,z akych hranolov to robit,aku hustu vazbu vo vaznikoch. Nikto nechce poradit. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
@navajo nerozumiem. realizačný projekt toto neobsahuje? stavebný dozor ti to nepomôže dohľadať? z iného pohľadu - ty by si sa odvážil zveriť takú zásadnú vec úsudku "strechárov"? bez projektu a statiky a pod.? či si si aj projekt kreslil sám? skutočne chceš radu o takejto veci od expertov z modrej strechy? to ako vážne?
Odpovedať
@worker_falcon mudrujes,alebo chces pomoct? Nekreslil som ho sam a mam ho iba na stav.povolenie. takze detaily tam nie su... Ani nechcem stavat na zaklade usudku profesionalov z modrej strechy.. ale mozno niekto poradi a nebude robit plecia. 😉 Ak nemas nic,co by mi pomohlo,dakujem za reakciu. Ahoj
Odpovedať
@navajo detaily ako skladba krovu tam nie sú? :-D :-D :-D asi sa budem báť chodiť na návštevy do neznámych domov, ktoré si ľudia stavali svojpomocne :-D
Odpovedať
Dobrý večer, ideme stavať dom a prosím Vás o radu a to _je v prípade, že dám na bungalow betónový strop nejaká úspora financií (menej dreva resp. tenšie rezivo, menšia prácnosť) na krove, či už klasickom alebo väzníkovom ????_ pre info: podkrovie z obytnovať neplánujeme v podkovy bude len malý úložný priestor, no pri bet. strope sa človek, aspoň my, cítime lepšie, ďalšia výhoda sadroš sa dá uchytiť o pevný strop tj, nepraská (áno chceme aj sadroš), ďalšia vec deka je nehorľavá, čiže na povale nám stačí odizolovať klasickým polystyrénom samozrejme chápeme, že bet. strop je drahší, no pri svojpomoci a ušetrení pri krove a izolácii, to možno stoji za rozmyslenie. ide mi hlavne, či e tam tá úspora pri krove (akákoľvek tj. materiál práca projektovanie...) Dakujem
Odpovedať
@dominik_510 podľa teba prečo by mal byť krov lacnejší? Nemáš tam iba trámy ak robíš strop. Ja teraz dostavujem bungalov s betónovým stropom a výhoda je že keď robíš krov tak beháš po strope a izoláciu som dal vatu a tu som rozváľal. Ja som sádroš nedával ale omietku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dominik_510 dreveny strop 220/120 Dosky 2,5 15 cm ,izolacia 200 cm 125m2 ma vysiel cca 3500 eur
Odpovedať
@navajo čo konkrétne potrebuješ. Presne.
Odpovedať
@dominik_510 betónový strop na bungalov zvyčajne nie je finančná úspora. Jeho cena záleží od náročnosti a dispozície domu.
Odpovedať
@skin1984 200cm to by bol nový rekord
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt 200 mm
Odpovedať
@worker_falcon mimochodom,aj dom som si kreslil sam a aj pozemok som si sam vybral😉
Odpovedať
@worker_falcon nikto ta nepozyva....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?