Nová strecha

Prosím Vás ideme robiť nový krov a plechovú strechu. Otázka k zatepleniu..je správny postup: plech-folia-sklena vata-folia-osb doska-sadrokarton-sietka-lepidlo-omietka? Ide o to ci nám nebudú steny v podkrovi praskat? Alebo vy ste poradili iný postup? Ďakujem za rady
Odpovedať
pletivo-brectan-pletivo-brectan-brectan
Odpovedať
@spvb Nie je to dobre. Aké presne fólie máte na mysli? Kde je pod plechom odvetrávacia medzera? Prečo OSB aj SDK? Prečo na SDK omietku? Radíte sa tu preto, lebo takto to máte v projekte, a nezdá sa Vám to? Koľko stál projekt?
Odpovedať
@spvb urcite nie na sdk lepidlo sietka. Uplne zbytocne. Omietka tiez, ibaze by ste trvali na stuku a nechcete hladke steny. Na sdk iba vytmelit a vypaskovat spoje. Vybrusit pekne dohladka a po namalovani si v pohode. Praska len ked nedas pasku alebo ju das naprt alebo ju zbrusis.
Odpovedať
@sousedekovci89 ide o to ze krov bude nový, ako bude schnut môže sa hýbať krútiť.. tomu sa chceme vyhnúť, aby nám neprestali spoje, preto to chceme posilniť 2 vrstvami..aj osb aj sadrarton a sieťka a omietka na upevnenie..
Odpovedať
@spvb tak takúto kombináciu počujem prvýkrát. Zavolajte si na sdk overenú firmu, použijú do rohov pásky, za ktoré si trochu priplatíte a nebudú praskliny. Za ušetrené zvyšné peniaze za OSB, lepidlo a omietku, môžete ísť na dovolenku.
Odpovedať
@spvb SDK sa montuje na raster ocelovej konstrukcie, je tam navzalom s krovom nejaka vola preto by k praskaniu dochadzat nemalo. A prave tie pasky su na branenie praskaniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?