Nosnost plochej strechy

Pozdravujem. Idem realizovat nadstavbu a dnes som dal spravit sondu plochej ZB strechy aktualneho objektu nad ktorym sa bude nadstavovat. Skladba terajsej plochej strechy /buducej podlahy/ je 5cm hrube ZB panely szd34 siroke 1,5m a dlhe 6m z vybrovaneho betonu a na tom je 10cm vrstva zelezobetonu v ktorom je sietovina 0,4. Na tom je izolacia a dalsia vrstva ZB asi 5cm. Tato izolacia aj s tym betonom pojde prec a prisla by nova izolacia s poterom. Nadstavba ma byt na byvanie. Celkovy rozpon je 6 m, z toho su mury hrube 30cm, teda rozpon je 5,4m. Planujem dat na vrch 8-10cm podlahoveho EPS a na to cca 5-6cm zelezobetonovu podlahu. Bude tato skladba dostacujuca co sa tyka nosnosti? Teda konecna skladba podlahy bude od spodu: 5cm hruby panel, 10cm ZB platna, 9 cm EPS, 5-6cm ZB platna. Dakujem za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird statik statik statik !!!! otazky jedine na statika
Odpovedať
@jankevely Statikom by s tymi ich dnesnymi normami nevyhovovalo ani keby ten beton ma pol metra hrubku a hrubka vystuze keby bola 10 cm.
Odpovedať
Aky vyznam ma tepelna izolacia v podlahe nad obytnym priestorom? Pochopil by som zvukovu izolaciu. Co sa tyka nosnosti, tak je to velmi malo udajov na nejaku odpoved, druha vec je projektova dokumentacia kvoli stavebnemu konaniu (vzhladom na zasah do statiky potrebujete stavebne povolenie).
Odpovedať
@stowasser Tak tu izolaciu tam treba. Spodne poschodie nebude obyvane. Ja sa pytam na nazory ludi ktori uz v zivote nieco postavili davnejsie a teda maju skusenosti, alebo stavbarov co realizovai podlazia v podobnych rozmeroch.
Odpovedať
Profilova fotka
Obdivujem ta, ze ides robit nadstavbu na zaklade udajov z diskusneho fóra
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?