Nopova folia pod falcovany plech

Ahojte, podla projektu mame skladbu strechy nasledovnu: falcovany plech, plne debnenie, kontralaty (odvetranie), difuzna folia, izolacia v drevenom roste, osb doska, hlinikova folia, krokvy (sadrokarton medzi krokvy). Krokvy su priznane. Pri vybere stresnej krytiny (falcovany plech), som sa stretol s protichodnym nazorom ci dat, alebo nedat nopovu (taku tu 'chlpatu') foliu urcenu medzi plechovu strechu a plne debnenie. Kedze ta nopova folia pod plechovu strechu nie je prilis lacna zalezitost, zvazujem, ci je to nevyhnutne (ak by som ju dal, zrejme to ma zmysel iba nad vykurovane priestory. alebo sa mylim?). Ak sa najde niekto, kto ma k tomu odborny nazor, rad si ho precitam. dakujem, m
Odpovedať
Profilova fotka
skúste previesť otázku na diskuziu, lebo ak tu dostanete odpoveď že je to hlúposť ako bedňa gitu, aj tak nebudete vedieť, čo s ňou urobiť.
Odpovedať
Ja tiež zvažujem takéto niečo odporučili mi Delta Trela. Pripadá mi to fajn riešenie, aj odhlučnenie, aj odvetranie. Nebude plech priamo na doskách ale bude tam vzduchová medzera takže prípandý kondenz sa odvetrá čo si myslím že predĺži životnosť krytiny ak tam nebude voda sa držať. Ale bola by lepšia diskusia, aj ja by som sa dozvedel pre a proti. Ako ku všetkému sú dva tábory s protichodnými názormi a každý má 100% pravdu.
Odpovedať
treba tam dať takúto foliu. Skôr by som povedal, že tam musí isť. ale nie zbytočne drahu Deltu. ked tam môžem dať od inného výrobcu s takou istou kvalitou. za polovicu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?